به همت حجت‌الاسلام حسن حیدرپور؛

زنبورداری کام تلخ جوانان روستای هشترود را شیرین کرد

حجت‌الاسلام حسن حیدرپور یک روحانی فعال در کنار پرداختن آموزش مفاهیم دینی به جوانان، با ایده خلاقانه زنبورداری، مشکلات اقتصادی و بیکاری جوانان روستا را حل کرده‌ است.
کد خبر: 118371

وارث: حجت‌الاسلام حسن حیدرپور متولد سال ۱۳۵۹ است و از سال ۱۳۸۷ به دهستان سلوک شهرستان هشترود رفت و فعالیت تبلیغی خود را آغاز کرد. با مشاهده مشکلات اقتصادی و بیکاری جوانان روستا، به فکر راهکاری برای بهبود وضعیت معیشتی آن‌ها افتاد.

ایده زنبورداری؛ از درمان تا اشتغال‌زایی

ایده پرورش زنبور عسل، از تجربه شخصی حجت‌الاسلام حیدرپور در درمان بیماری معده با عسل طبیعی نشأت گرفت. او با مشاهده تأثیر مثبت عسل بر سلامتی، به پتانسیل‌های اقتصادی این محصول پی برد.

با توزیع رایگان کندو به جوانان روستا و ارائه آموزش‌های لازم، حجت‌الاسلام حیدرپور توانست این طرح را با موفقیت اجرا کند. به تدریج، تعداد زنبورداران روستا افزایش یافت و تولید عسل به یکی از منابع اصلی درآمد اهالی تبدیل شد.

حسن پور درباره آغاز فعالیت‌های خود در حوزه تبلیغ می‌گوید: «در سال ۱۳۸۸ پس از اخذ سطح دو حوزه، به دهستان سلوک از توابع استان آذربایجان شرقی رفتم و فعالیت تبلیغی خود را آغاز کردم. حدود ۵ سال در این منطقه ساکن بودم و در کنار فعالیت‌های تبلیغی، به زنبورداری نیز روی آوردم.»

او ادامه می‌دهد: «اجرای ورود من به دنیای زنبورداری به یک تجربه شخصی برمی‌گردد. در دوران طلبگی، به بیماری معده مبتلا شدم و درمان‌های دارویی تأثیر چندانی نداشت. در همین حین، یکی از دوستانم به من توصیه کرد که از عسل طبیعی استفاده کنم. او که خود زنبوردار بود، چند کندو از زنبورهایش را در اختیارم گذاشت تا از عسل آن‌ها استفاده کنم. به تدریج تعداد کندوهایم افزایش یافت. از دو کندوی اولیه، تعداد آن‌ها به ۶ کندو رسید.»
 

کندوهایم را رایگان به جوانان دادم

حسن‌پور در خصوص چگونگی راه‌اندازی طرح زنبورداری و اشتغال‌زایی در میان جوانان روستایی، چنین توضیح می‌دهد: «در اطراف دهستان سلوک، روستاهای متعددی وجود داشت که جوانان تحصیل‌کرده‌ای در آن‌ها زندگی می‌کردند اما فرصت‌های شغلی مناسبی نداشتند. با توجه به این شرایط، تصمیم گرفتم تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه و علاقه شخصی‌ام به زنبورداری، طرحی برای اشتغال‌زایی جوانان روستا اجرا کنم.»

او در ابتدا، تعداد محدودی از کندوهایی را که داشت به صورت رایگان در اختیار جوانان علاقه‌مند قرار داد. این کار با استقبال بسیار خوبی روبرو شد و به تدریج تعداد افرادی که به این طرح پیوستند، افزایش یافت.

الهام از قرآن و کمک به معشیت جوانان

برای اطمینان از موفقیت این طرح، علاوه بر اهدای کندو، آموزش‌های لازم در زمینه پرورش زنبور عسل هم به جوانان ارائه می‌شد. همچنین، به صورت مرتب از کندوهای آن‌ها بازدید می‌کرد و مشکلات احتمالی را برطرف می‌کرد.

این مبلغ کارآفرین ادامه می‌دهد: «در کنار آموزش‌های فنی، به جنبه‌های معنوی و دینی زنبورداری هم توجه ویژه‌ای داشتم. بر اساس آیه ۶۸ سوره نحل، که به خلقت زنبور عسل و تولید عسل اشاره دارد، بر اهمیت وضو گرفتن قبل از کار با کندوها و قرار دادن دریچه کندوها به سمت قبله تأکید می‌کردم. این کار علاوه بر ایجاد یک ارتباط معنوی با طبیعت، باعث تقویت روحیه همکاری و همبستگی در بین جوانان نیز می‌شد.»
 

۴۰۰ جوان روستا زنبوردار شدند

به مرور زمان، این طرح کوچک به یک حرکت گسترده تبدیل شد و حدود ۴۰۰ نفر از جوانان روستا به زنبورداری مشغول شدند. اما در کنار زنبورداری فعالیت‌های عمرانی از جمله ساختن مسجد و حسینیه و کتابخانه هم از دیگر فعالیت‌هایی است که حجت الاسلام حسن حیدرپور در جهت کاهش محرومیت مناطق تبلیغی انجام داده است.

منبع: فارس

 

 


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.