آیت الله قرنی: حقیقت امانت، تکلیف است

کد خبر: 16103
مراسم مناجات خوانی شب بیست وهشتم ماه رمضان با مناجات خوانی حاج مهدی سماواتی و سخنرانی آیت الله قرنی در مهدیه تهران برگزار شد.

وارث: مراسم مناجات خوانی شب بیست وهشتم ماه رمضان با مناجات خوانی حاج مهدی سماواتی و  سخنرانی آیت الله قرنی در مهدیه تهران برگزار شد.

در ادامه گزیده ای از سخنان آیت الله قرنی را می خوانید:

بحث ما درباره امانت بود و حقیقت امانت، تکلیف است. در بعضی از روایات آمده که امانت دین خداست و دین خدا مجموعه ای از وظایف و تکلیف است. در باب تکلیف یک تکلیف انسان نسبت به خداست. بخشی دیگر از تکلیف،تکلیف نسبت به خلق است که میدان گسترده ای دارد. گاهی تکلیف به انسان ها هم است تکلیف انسان به عمودین یعنی پدر و مادر است. مادری داشتم در سن کهولیت زمین گیر شد و بخشی از پرستاری ایشان را به عهده گرفتیم اگر سفری پیش می آمد پرستاری برای مادرم می گرفتم و من به مشهد رفتم و شب درعالم خواب دیدم که در حرم بودم و یکی از خدمه ی آقا را دیدم که ایشان گفتن که آقا اینجا نیستند و من گفتم: یعنی چه اینجا مگر حرم آقا نیست، گفت: بله، اما الان آقا نیستند رفتند شهریار به دیدن مادر شما. من از خواب پریدم وگفتم حتماً اتفاقی افتاده است.

و بعد به منزل تلفن زدم و حال مادرم را پرسیدم و آنها گفتند که حالشان خوب است وخواب را برای دخترم تعریف کردم و ایشان گریه کردند و ایشان گفتند اتفاقی نیفتاده است فقط من ایشان را به حمام آوردم و ایشان در حمام به زمین خوردند ولی هیچ اتفاقی برایشان نیفتاد. این تکلیف من نسبت به مادرم بود و وقتی تخلف از تکلیف می شود خدا را تحت تاثیر قرار می دهد. 

حتی انسان به استاد خود نیز تکلیف دارد و اساتید می گویند که شاگردان ما را دست می اندازند. در بیانات امام صادق علیه السلام آمده که اثرات شدیدی در انسان می گذارد و حتی اثر وضعی دارد یعنی در سرنوشت انسان اثر می گذارد. کسی که عاق والدین می شود خیر دنیا نمی بیند و اثر وضعی دارد وحتی بی احترامی به استاد اثر وضعی دارد.

رساله ی حقوق زین العابدین علیه السلام که تکلیف انسانها را آورده است . در مناجات امیر المومنین علیه السلام که اقتباس از آیه  قرآن است، که در فردای قیامت پدر از فرزند فرار میکند که بچه می رسد که باید منو شفاعت کنی یا باید با هم حساب کتاب کنیم. نباید کاری کنیم که فرزندانمان در نبودمان خوشحال بشوند و نباید به گونه ای باشد که بچه در آن دنیا بگوید که فلان کارت را من را بی دین کرده است و نسبت به آن بی رغبت شده ام.

این تاثیر گذاری زیاد است و باید مراقب باشیم و ما نسبت به فرزندانمان زیاد است و این تکلیفی است که به گردنمان است. اگر کسی از عهده ی تکلیف برآید امین الله می شود واگر تخلف ازتکلیف کرد اگر از روی عمد وعصیان باشد می شود ظلوم و خداکند جاهلانه باشد مشمول حدیث رفع میشود.

کلیک کنید

/ش121