حجت الاسلام مومنی: آیا صرف ابراز محبت به اهل بیت(ع) شیعه بودن ما را تایید می کند؟

کد خبر: 20357
مراسم عزاداری روز شهادت امام باقر علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام مومنی و مداحی حاج ذبیح الله ترابی در دفتر مرجع عالیقدر آیت الله فیاض برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری روز شهادت امام باقر علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام مومنی و مداحی حاج ذبیح الله ترابی در دفتر مرجع عالیقدر آیت الله فیاض برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام سید حسین مومنی را می خوانید:

کلمات معصومین علیهم السلام راه گشاست برای سعادت دنیا و آخرت. تمام راه های اصلی و فرعی خیر در بیانات نورانی از حضرات معصومین علیهم السلام به ما رسیده است. و این کلمات نورانی، راه های اصلی و فرعی خیر را برای ما بیان می کند. و این دستورات برای رسیدن به مدینه فاضله ما را بس است. هم برای رسیدن به میل دنیوی و هم برای رسیدن به اومور اخروی ، همین کلمات حضرات معصومین علیهم السلام برای ما کافی است، به شرط یک مطلب و آن هم عمل کردن به این بیانات است. اینکه انسان این بیانات را اول بداند، ثانیا آنها را در زندگی به معرض عمل بگذارد. اگر از بسیاری از افراد سوال کرده شود زمانی که دارند مرتکب یک فعل اشتباه و خطا می شوند، می دانند که این امر خطا و اشتباه است، اما در این حال باز مرتکب این امر می شوند.

امام باقر علیه السلام خطاب به جابر فرمودند که: آیا به صرف اینکه کسی ابراز محبت اهل بیت علیهم السلام را بکند او شیعه ما می شود؟ اسم او در زمره شیعیان ما قرار می گیرد؟

بسیار در روایات نادر است که معصوم علیه السلام به لفظ جلاله الله قسم خورده باشد. مواردی بوده است که معصوم علیه السلام قسم قرار بوده است بخورد اما گفته اند: من قسم نمی خورم و منتقل به قسم بعدی می شوم. و این را انجام نمی دهم. اگر جایی دیدی که معصوم علیه السلام قسم به لفظ جلاله الله خورده است، بدانید که از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

حضرت اینجا می فرماید: به والله از شیعیان ما نیست الا کسی که تقوای الهی را پیشه کند. این شیعه و مرید ما است.

سید الکریم، عبد العظیم حسنی علیه السلام به محضر امام رضا علیه السلام رسید، فرمودند که: سلام مرا به شیعیانمان برسان و به آنها بگو راههای نفوذ شیطان به خودتان را سد کنید. حضرت در این بیان نورانی می فرماید: شیعه ما باید اهل پروا داشتن از خدا باشد. اطاعت خدا را بکند. در مسیری قدم بر میدارد که رضای اهل بیت علیهم السلام است.

امام باقر علیه السلام فرمودند: ولایت اهل بیت علیهم السلام بر دو رکن است. اول عمل دوم برائت و اوصاف شیعه را بیان می دارند: اولین امر تواضع است. انسان متواضع بنا به بیان علی علیه السلام ، به قله های عزت مندی می رسد. و انسان متکبر در همین دنیا از اوج عزت به حضیض مبتلا می شود. در حالات بسیاری از علما من دیده ام و بررسی اجمالی کرده ام، سر موفقیت آنها تواضع است. سیره ائمه را ببینید، متواضع بودند حتی به دشمن هایشان! حتی نسبت به آنهایی که بهشان جسارت می کنند اما باز می بینید این افراد متواضع هستند. اقبال دنیا، موقعیت اجتماعی به من آمد نباید باعث تکبر من شود. اگر انسان در مقابل دیگران تواضع به خرج داد، خدا به انسان عزت می دهد. امر دیگر ذکر کثیر است. به جایی که انسان سخنانی بگویند که نه خیر دنیا در آن باشند و نه خیر آخرت اهل ذکر باشد. امام علی علیه السلام فرمودند: افضل الذکر، قرائت القرآن.

آیت الله مجتهدی می فرمایند: قرآن خاندن در سحرها، زنگار را از قلب انسان فرو می ریزد. قلب انسان را روشن می کند. امام باقر علیه السلام امر دیگر را ، تلاوت قرآن می داند. شیعه اهل انس با قرآن است.

امام زمان عجل الله فرجه الشریف می فرماید: از خواندن سوره یس بعد از نماز صبح غفلت نکن. سید الشهدا علیه السلام در شب عاشورا می فرماید: عباسم ،امشب می خواهم قرآن بخوان. چهار کار انجام بدم. یک نماز، دوم قرآن، سوم دعا، چهارم استغفار. نورانی کنید خانه هایتان را به تلاوت قرآن.

امام باقر علیه السلام امر دیگر را، اذکاری می داند که از لسان معصوم علیه السلام صادر شده است. یکی از ذکر هایی که افراد از آن بی تفاوت رد می شوند، تسبیحات حضرات زهرا سلام الله علیها پس از نماز است. مورد بعد از ویژگی شیعیان، امانت داری است. یکی از مصادیق آن این است که من شیء را در اختیار شما قرار می دهم. یکی از مصادیق آن این است که من حرفم را امانت نزد شما قرار می دهم. مورد دیگر در امانت این است که پرده می رود کنار و شما یک دینی را از من می فهمید، عیب من را جای دیگر نباید نقل کنید. خدا شما را امین دانسته است که سرم را پیش شما فاش کرده است.

امام رضا علیه السلام فرمودند: اگر کسی با آبروی یکی از دوستداران و محبین ما بازی کند، من با خودم عهد کرده ام از خدا بخواهم اشد عذاب را در دنیا و آخرت به او برساند. یکی دیگر از ویژگی های شیعه، صوم و صلاه است. نماز و روزه های مستحبی است. روزه گرفتن در روزهای دوشنبه و پنجشنبه خیلی فضیلت دارد و کمک می کند و انسان را رشد می دهد.راس نمازهای مستحبی، نماز شب است.

چگونه نماز شب خوان بشویم؟ اگر می دانی بخوابی نماز شب از دستت می رود، بخوان و بعد بخواب. یا اگر می دانی نماز شبت قضا شده است، قضایش را بخوان. در مترو و ماشین بخوان و ذکر رکوع وسجده را با دست انجام بده. آنقدر بخوان که نماز شب خوان شوی. یک مورد دیگر، احترام به پدر و مادر است. آیت الله فاضل لنکرانی ، در قبرستان، کنار قبر پدر و مادرش می آمد و خم می شد و عمامه را بر می داشت و صورتش را روی قبر می گذاشت.

آیت الله العظمی مرعشی نجفی می فرمودند: هنگامی که می خواستم پدرم را از خواب بیدار کنم ، صورتم را کف پای پدرم می مالیدم.

دنیا و آخرت با دو مطلب آباد است: یک نماز اول وقت و دوم احترام به پدر و مادر. هر کس این دو مطلب را دارد، همه چیز دارد. در تمام کارهای خیرتان، پدر و مادر را سهیم کنید. بسیاری از گرفتاری هایی که برایمان پیش می آید برای این است که اجداد ما در برزخ گیر هستند. در هنگام گرفتاری از پدر و مادر بخواهید برایتان دعا کنند.


در ادامه این مراسم ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج ذبیح الله ترابی به روضه خوانی پرداختند.

کلیک کنید