قرآن، انفعال و سکوت در مقابل تهاجم دشمن را جایز نمی‌داند

کد خبر: 31084

وارث: مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: قرآن سکوت، بی‎برنامگی و بی‌کاری در مقابل تهاجم دشمن را جایز نمی‎داند.

 منطقه قم آیت‎الله سیدهاشم حسینی بوشهری در مراسم تجلیل از برگزیدگان طرح آرامش بهاری و فعالان آزمون طرح تربیت حافظان قرآن کریم و بقاع متبرکه در مجتمع فرهنگی امام‌زاده سیدعلی(ع) گفت: همواره دو جبهه در حوزه فرهنگی و عقیدتی در مقابل هم قرار داشته است که یکی جبهه خیر و دیگری جبهه شر است.

وی افزود: جبهه شر همیشه از تمام ابزارهای خود استفاده کرده است تا از تمام ظرفیت‌های خود برای به گمراهی کشاندن ملت‌ها و امت‌ها استفاده کنند تا تلاش‌های پیامبران و ائمه و علما را ناکام بگذارند.

مدیر حوزه‌های علمیه تصریح کرد: قرآن مومنان را پرچمداران جبهه فرهنگی حق معرفی می‎کند که در این راه مجاهده می‎کنند تا مردم را در صراط حق قراردهند؛ در مقابل کافران، منافقان و ظالمان نیز همواره به دنبال جهت دادن مردم به سوی صراط باطل هستند.

حسینی‌بوشهری بیان کرد: قرآن سکوت، بی‎برنامگی و بی کاری در این حوزه را جایز نمی‎داند و بیان می‌کند که مومنان باید با تمام قدرت به جنگ با اولیای شیطان بپردازید؛ در این راه نیز هیچگاه نباید نگران تاثیرگذاری کم فعالیت فرهنگی باشیم زیرا شاید تناسبی از نظر نیروها و لوازم دشمن نداشته باشیم ولی قطعا در این مبارزه پیروز خواهیم شد زیرا خداوند وعده آینده روشن را به ما داده است.

وی گفت: فرهنگ دارای سه شاخصه و ویژگی است؛ نخست، شناخت و معرفت و باور است و دوم ارزش‎ها و گرایش را شامل می‎شود و سوم شامل رفتارها و کردارهاست.

این عضو مجلس خبرگان خاطرنشان کرد: دشمنان ما در تهاجم و شبیخون فرهنگی به دنبال سه هدف اصلی هستند که شامل، تحمیل، تخریب و تسلیم فرهنگی است.

وی افزود: نتیجه تحمیل فرهنگی، تخریب فرهنگی است و وقتی که فرهنگ خودی تخریب شد، دست‌ها به علامت تسلیم بالا می‎رود و دشمن با این حرکت به نقشه اصلی خود دست خواهد یافت.

مدیر حوزه‎های علمیه تصریح کرد: جهاد فرهنگی مهمترین اقدامی است که ما باید در این عرصه انجام دهیم؛ جهاد کبیر همان جهاد فرهنگی است؛ جهاد فیزیکی با دشمن همان جنگ و جهاد اصغر بود که ما آن را در جنگ تحمیلی تجربه کردیم.

حسینی بوشهری بیان کرد: انسان‌هایی در جهاد اصغر توفیق پیدا می‌کنند که نفس خود را کشته باشند و در مبارزه با نفس موفق باشند؛ لذا تعبیری که در روایات بیان شده است این است که دشمن‌ترین دشمنان تو نفس توست و اگر توانستیم این نفس را رام کنیم در زندگی موفق می‌شویم.

وی گفت: در جهاد فرهنگی باید به رعایت اصول دوازده گانه مبادرت کنیم؛ نخستین بایسته این جهاد، آگاهی به مسایل دینی و فرهنگی است؛ بصیرت، دومین بایسته این حوزه است؛ مخاطب شناسی در کنار شناخت زمان و مکان، صراحت، تشخیص روش مقابله فرهنگی و تبلیغ، توجه به اقتضائات، عدم وادادگی و خودباختگی به دشمن، توجه ویژه به نسل جوان، تطابق تبلیغ با عمل و شخصیت درونی، عدم قناعت به کارهای کم و کوچک، استفاده از فرصت‎های در اختیار و در نهایت جبران عقب ماندگی‎ها و نیازمندی امروز و عقب ماندگی‌های دیروز از جمله این بایسته‌هاست.

این عضو مجلس خبرگان خاطرنشان کرد: ما باید در روش کار تبلیغی خود دقت کنیم؛ نباید صرفا منتظر باشیم که محفلی ایجاد شود و مردم جمع شود و مراسمی برگزار شود و منبری آماده شود تا ما کار کنیم بلکه باید از کوچکترین فرصت‌ها برای تبلیغ و جذب استفاده کنیم.