حجت الاسلام غروی: شفاعت پیامبر(ص) شامل حال چه کسانی است؟

کد خبر: 45492
مراسم شام اربعین حسینی با سخنرانی حجت الاسلام غروی و مداحی حاج جواد اعتماد سعید در مسجد حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه برگزار شد
وارث: مراسم شام اربعین حسینی با سخنرانی حجت الاسلام غروی و مداحی حاج جواد اعتماد سعید در مسجد حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه برگزار شد. 
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام غروی را می خوانید : 

حجت الاسلام غروی:

زیارت اربعین که به وسیله جابر1 یار با وفای امام حسین علیه السلام و به وسیله پیامبر صلی الله علیه و آله سفارش شده بود در هنگام نماز ظهر یعنی حدود ساعت 1 به زیارت قبر ایشان می آید و این ساعت بهترین ساعت برای زیارت اربعین است.

وظیفه ما به عنوان شیعه چیست؟

یکی از مباحثی که در جامعه شیعه بسیار قابل اهمیت و دقت است، وظیفه ما در برابر نهضت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و قیام عاشورا و خلاصه، زحماتی که رهبران الهی ما کشیدند تا فرهنگ عمیق تشیع شکل گرفته است اولا در فرهنگ تشیع اولین کسی که مبارزه را شروع کرد حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها بودند. یعنی درست است با ظهور اسلام شیعه به وجود آمده اما بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله اولین کسی که مبارزه کرد ایشان بودند. با آن همه اذیت و رنج که به ایشان و حضرت امیرالمومنین علیه السلام کردند ایشان به مسجد آمدند و با پوششی کامل ،خطبه ای خواندند که غوغا کرد.

وصیت حضرت زهرا سلام الله علیها اعلان برائت برای همه نسل ها است. فرمودند: به همه نسل ها می گویم می توانید با طاغوت بجنگید و اگر نتوانستید می توانید با پنهان بودن قبرتان از طاغوت ابراز برائت کنید. بعد از حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها، امیرالمومنین علیه السلام است که 25 سال در خانه می نشیند و بعد با ناکثین و قاسطین و مارقین چگونه مبارزه می کنند. بعد از ایشان امام مجتبی علیه السلام با آن قرارداد ترک مخاصمه ای که امضا می کنند معاویه و حکومت بنی امیه را رسوا می کند. به دنبالش حضرت سیدالشهدا علیه السلام با آن حماسه ای که به وجود آوردند. عاشورا فراموش شدنی نیست.

بعد از شهادت امام حسین علیه السلام و یارانشان و اسارت و جفاهایی که به زنان و فرزندان کاروان ایشان شد، حضرت زینب سلام الله علیها با آن سخنرانی کوبنده ای که در شام می کنند حکومت طاغوت بنی امیه را رسوا می کنند.

چهل سال امام سجاد علیه السلام ممنوع المنبر بودند ولی با گریه هایشان از شهادت پدرشان امام حسین علیه السلام دفاع کردند و عاشورا را زنده می کردند. امام این طور مبارزه کردند. آب می دیدند گریه می کردند و مردم می پرسیدند ایشان برای چه گریه می کند و می گفتند برای اینکه پدر و برادرانشان با لب تشنه کنار نهر علقمه شهید شدند و مردم تهییج می شدند و می گفتند مرگ بر بنی امیه. بعد از ایشان امام باقر و امام صادق علیهم السلام بودند. حضرت موسی بن جعفر علیه السلام در زندان مبارزه می کردند. تا زمان غیبت صغری همه امامان مبارزه کردند.

میرزای شیرازی ها2 با فتوای حرمت تنباکو، مرحوم مدرس3 با آن همه مبارزات که وقتی به رضاخان می رسد بیرون می آید. رضا خان به او می گوید تو از ما چه می خواهی؟ مدرس می گوید من سرنگونی رژیم تو را می خواهم. او را تبعید می کنند و دستور می دهند او را به شهادت برسانند. شیعه این طور 14 قرن زحمت کشیده است.

ما چه وظیفه ای نسبت به این تشیع داریم؟ شیعه امیرالمومنین علیه السلام کسی است که دنباله روی امیرالمومنین علیه السلام باشد. ما چه کار باید بکنیم که اربعینی باشیم؟

شفاعت پیامبر(ص) شامل حال چه کسانی است؟

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: «أربعة أنا الشفیع لهم یوم القیامة ولو آتونی بذنوب أهل الأرض : المعین لأهل بیتی والقاضی لهم حوائجهم عندما اضطروا إلیه ، والمحب لهم بقلبه ولسانه ، والدافع عنهم بیده»4. هر کسی که 4 کار را انجام بدهد، منِ پیامبر در قیامت شفاعت این انسان را می کنم. معلوم می شود این چهار عمل، ما را انسان وارد روز قیامت می کند. فرمودند: کسانی که اهل بیت منِ پیامبر را کمک کنند. واژه اهل بیت، یعنی اهل خانه. امام حسین علیه السلام هم روز آخر به خانواده توجه داشت. در اوج ناراحتی به خواهرشان فرمودند: مواظب دخترانم باش.

این کمک کردن گاهی با کربلا رفتن است، گاهی با حضور در این مسجد است، گاهی با سینه زدن برای امام حسین علیه السلام و پول خرج کردن برای ایشان است. همه جوره می توانیم به اهل بیت علیهم السلام کمک کنیم. شیعه باید نشان بدهد شیعه است. امام حسین علیه السلام روز عاشورا نمازشان را با جماعت و اول وقت خواندند.

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: دومین گروه کسانی هستند که گره زندگی مردم را باز کنند. برآورده کردن حوائج مردم باعث انسان شدن است. شیعه امیرالمومنین علیه السلام گره را باز می کند نه اینکه در زندگی کسی گره بیندازد.

مورد بعدی این است که محب ما خانواده، با قلب و زبانش باشد. محبت و مودت هر دو امر قلبی است. مودت با عمل هم ظهور پیدا می کند. باید زبانمان هم برای اهل بیت علیهم السلام کار کند. امر به معروف و نهی از منکر کردن با زبانمان باید مردم را جذب کنیم نه اینکه به زور کسی را امام حسینی کنیم.

مورد بعدی می فرمایند: اگر می خواهی شفیع تو باشم با دستت از علی علیه السلام و بچه های او دفاع کن. دست یک بیچاره را بگیرم، کمک کنم، به همسرم محبت کنم، با دستم زیر بال یک نیازمند را بگیرم. این کارها باعث می شود شیعه اهل بیت علیهم السلام باشیم.

/1102101304

 حجت الاسلام غروی:

پی نوشت:

1.     

جابر بن عبدالله انصاری (زاده ۱۶ قبل از هجرت - درگذشته ۷۸ ه ق [۱]) با نسب کامل جابِرِ بن عبدالله بن عَمرو بن حرام بن کعب بن غَنْم بن سلمة از صحابه محمد پیامبر اسلام، که حدود پانزده سال قبل از هجرت پیامبر در مدینه از قبیله خزرج به‌دنیا آمد.

2.     

حاج میرزا محمد حـسن شیرازی، معروف به میرزای شیرازی بزرگ، ابتدا در اصفهان تحصیل کرد و سپس به نجف رفت و در حوزه درس صاحب جواهر شرکت کردو بعد از او به درس شیخ انصاری رفت و از شاگردان مبرز و طراز اول شیخ شد بعد از شیخ انصاری مرجعیت عامه یـافـت در حـدود ۲۳ سـال مرجع علی الاطلاق شیعه بود وهم او بود که با تحریم تنباکو، قرار داد معروف استعماری رژی را لغو کرد شاگردان زیادی در حوزه درس او تربیت شدند، از قبیل آخوند ملا محمد کاظم خراسانی،سید محمد کاظم طباطبائی یزدی، حاج آقا رضا همدانی، حاج میرزا حسین سبزواری، سید محمد فشارکی رضوی، میرزا محمد تقی شیرازی و غیر اینها از او اثری کـتبی باقی نمانده است، ولی احیانا برخی از آرائش مورد توجه است در سال ۱۳۱۲ ه ق درگذشت.

3.     

سیدحسن مدرس (۱۲۴۹ - ۱۰ آذر ۱۳۱۶) سیاست‌مدار و روحانی شیعه بود.

4.     

عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 24، و با مختصر تفاوت در بشارة المصطفي، ص 140 وجود دارد.