حجت الاسلام پناهیان: فرهنگ سیاسی جامعه به حضرت زهرا (س) ظلم کرد
وارث: عزاداری ایام فاطمیه اول با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی حاج سعید حدادیان در هیئت رزمندگان اسلام برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام پناهیان را می خوانید:
موضوع بحث ما دین و سیاست است. سیاست چقدر مهم است و جایگاهش در دین ما چقدر مهم است. چرا مادر مهربانی ها و دختر خوبی ها به تمامه وارد سیاست شده اند و تمام هستی شان را وارد سیاست کرده اند؟ حضرت زهرا سلام الله علیها بی تردید سیاسی ترین زن تاریخ بشریت هستند. نسبت به عمر کوتاه خودشان و شأن و معرفت خودشان این مقدار در عرصه سیاست حضور داشتن و فداکاری و افشا و مقابله و قیام کردن بی نظیر است.
واقعا سیاست برای دین چه اهمیتی دارد؟ از جهات مختلف باید موضوع را مورد دقت قرار بدهیم. ما نسبت به سیاست و معنویت سیاست و ثواب و عقاب اعمال سیاسی بی تفاوت هستیم. پشت سر حاکمیت دین حرف نا به جا زدن حکمش چیست؟ چقدر عقاب دارد؟ نباید دین را مسخره کنیم. امام خمینی رحمت الله علیه صریحا می فرمودند: دین بد معرفی شده است. ما بسیار هنرمندانه سعی می کنیم بخش های سیاسی اسلام را کاملا غیر سیاسی تحلیل کنیم. مثلا میل زورخانه را که در زورخانه ها کار می کنند یک نفر می آید فلسفه آن را که برای این ورزش مقرر شده است را جور دیگری تعریف می کند. این دارد دروغ می گوید.
می دانید بعضی ها نماز جماعت را چطور تحریف می کنند؟ نماز جماعت را جوری معرفی می کند که یک چیز دیگری از آن در می آید. جوری تعریف می کند که می گویی تنهایی بهتر می توانم بخوانم. ما خیلی تلاش کردیم چهره اسلام را عوض کنیم. نماز جماعت حساس ترین موضوع است. با نماز واجب ترین امر الهی، چه چیزی را می خواهیم تمرین کنیم؟ عبادت، جز خدمت خلق نیست. یعنی اصل عبادت به مردم خدمت کردن است و خدمت کردن به مردم همان سیاست است.
وقتی آدم ارتباط سیاست با نماز خواندن را درک نکند مثل همان میل زورخانه است که کاربردش را درک نکرده است. سیاست یعنی انسان بزرگ شده است و سعه صدر پیدا کرده است. صداقت اجرش بالاتر است یا سیاست ورزی درست؟ سیاست را با صداقت فردی داریم مقایسه می کنیم. ما خیلی اوقات اخلاق فردی را که مورد دقت قرار می دهیم اخلاق در سیاست را اهمیت نمی دهیم.
ما یک کارهایی را در زندگی فردی و تجارت و ... بد می دانیم ولی همان ها را در سیاست بد نمی دانیم. ما نگاهمان به دین اصلا سیاسی نیست. می گوییم در دین سیاست هم هست. در روز مبعث مردم یاد اخلاق می افتند یا یاد سیاست می افتند؟ اسلام را بد معرفی کردیم. مهم ترین عامل توسعه اخلاق چیست؟ کافی است یک تکبرورزی در سیاست مداران دیده شود. اثرش در جامعه چیست؟
یک روایت از امام باقر یا امام صادق علیه السلام است که می فرمایند: دین و قدرت دو برادر هستند که همیشه با هم هستند. دین بدون قدرت می شود؟ آن چیزی که اساس نداشته باشد منهدم می شود. قدرتی که بر دین استوار نباشد منهدم می شود. البته دین درست. چیزی که نگهبان نداشته باشد از بین می رود.
دین و سیاست وقتی با هم ارتباط برقرار می کنند بعضی ها سوء استفاده می کنند. هر چیزی آسیبی دارد. مثلا می گوید دین دار نشو که اگر بشوی آخرش داعشی می شوی. چرا امیرالمومنین علیه السلام را نمی بینی؟ مگر در آمریکا و انگلیس از رای مردم سوء استفاده نکردند. همیشه با رای مردم سوء استفاده می کنند. از همه چیز سوء استفاده می شود. در ارتباط دین و سیاست هم سوء استفاده می شود. چه بسا تلاوت کننده قرآن که قرآن او را لعنت می کند.
یکی از سخنان سیاسی حضرت زهرا سلام الله علیها را می خواهم به شما بگویم. سیاست یک رفتار جمعی است. فاطمه زهرا سلام الله علیها مظلومیتشان به دلیل فرهنگ سیاسی مردم مدینه بود. دیده اید که مظلومیت حضرت زهرا سلام الله علیها را با دشمنی و ستم یکی دو نفر محدود می کنند؟ این کار غلطی است. یکی دو نفر که نمی تواند ظلمی کند؟ سندش است که جامعه موجب این مظلومیت شده است. وقتی حضرت زهرا سلام الله علیها را برای فدک محکوم کردند گفتند مردم باید جواب بدهند. حضرت رو به مردم کردند و فرمودند: از من دفاع کنید ولی هیچ کسی برای یاری ایشان بلند نشد. حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند: کاش مُرده بودم و این صحنه را نمی دیدم.
فقط نباید به دنبال ظالمان خاص برویم. فرهنگ سیاسی جامعه به حضرت زهرا سلام الله علیها ظلم کرد. حضرت دو ویژگی برای مردم مدینه بیان کردند و فرمودند: ای گروه های مردم که فرهنگتان این طور است که حرف باطل را بشنوید زودتر می پذیرید. ویژگی دیگرتان این است که بر رفتاری که غلط است و ضرر می زند چشم می بندید.
بعضی ها الان در جامعه ما هستند که رفتار زشت آمریکایی ها و انگلیسی ها را ندید می گیرند. چرا فعلی که ضربه می زند را ندید می گیرید؟
/1102101304