حجت الاسلام علی پناه: خداوند همه را مورد امتحان قرار می دهد+ گزارش تصویری
در ادامه ی خبر متن سخنان حجت الاسلام علی پناه را می خوانید:
شناخت دسیسه های شیطان
بحث ما پیرامون عواملی است که موجب آمرزش انسان می شود و راهکارهایی که شیطان لعنت الله علیه برای فریب متدینین اتخاذ می کند. قرآن ما را به دشمنی با شیطان دعوت کرده است و در چندین آیه بر این کار پافشاری دارد. اگر بخواهیم به این دعوت لبیک بگوییم شرط اول قدم این است که شیطان و دام هایش را بشناسیم و شناسایی کنیم. باید بدانیم از چه طریقی وارد می شود تا بتوانیم در مقابل این ملعون قد علم کنیم.
یکی از دام های خطرناکی که شیطان برای انسان پهن می کند آن لحظه ای است که انسان با مصیبتی مواجه می شود و ذهنش مغشوش است و شیطان وارد می شود و کاری می کند تا به خدا و وعده هایش خدای نکرده بدبین شویم. شیطان وقتی می خواهد ما را فریب بدهد در لحظه مصیبت وارد می شود و موفق هم می شود.
نگاه ما به این دنیا غلط است و چون غلط است صبور نمی شویم. باید از آن پنجره ای به دنیا نگاه کنیم که قرآن و روایات ترسیم کرده است نه آن طوری که دلت می خواهد. متأسفانه اکثر ما فکر می کنیم دنیا تفرجگاه است. تصور ما این است که خدا ما را برای عشق کردن آورده است. امام صادق علیه السلام فرمودند: همان طور که موقع تولد بچه هایتان آنها را به قنداق می پیچید خداوند شما را در این دنیا با انواع بلاها پیچیده است. دنیا دار بلا است. حال من در این دار بلا دنبال خوشی می گردم؟ معلوم است که چیزی گیرمان نمی آید. در بهشت هر چه بخواهی پیدا می شود.
"دلم می خواهد" گفتن برای آن دنیا است نه این دنیا. باید نگاهم را عوض کنم. باید از پنجره قرآن و روایات نگاه کنم. وقتی نگاه اصلاح شود دیگر در هنگام مصیبت شیطان نمی تواند مرا گمراه کند. دیگر زورش به من نمی رسد. جهان بینی من تغییر کرده است. قرآن می فرماید: «وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ»1 قطعاً ما شما را به چیزى از ترس و گرسنگى و کاهش اموال و نفوس و فرزندان مى آزماییم. و تو ـ اى پیامبر ـ به شکیبایان نوید ده.
یعنی از همه شما آزمون صبر گرفته می شود و همه را مبتلا می کنیم. باید اول امتحان پس بدهی و بعد بمیری. همه مشمول این آزمون قرار می گیرند. ماده امتحان هم همین سختی ها و تلخی های دنیا است و می خواهد یک یک ما را امتحان کند. از بعضی هم امتحان مال می گیرند.
اگر این دنیا وفا داشت به حضرت زهرا سلام الله علیها و فرزندانش وفا می کرد. اگر این دنیا وفا داشت باید به ابی عبدالله علیه السلام وفا می کرد. آل پیامبر صلی الله علیه و آله خیلی در این دنیا مظلوم بودند و به آنها ظلم شد. دنیا اگر وفا داشت باید به این ها وفا می کرد.
خدا بنا دارد از همه ما امتحان بگیرد و آزمون صبر بگیرد. امتحان می گیرد که حجت بر همه تمام شود و هم اینکه شاگردان ممتاز مشخص شوند. بنده واقعی خدا معلوم می شود کیست. اگر خدا بخواهد ما را در این دنیا امتحان کند ما را محکم زمین می زند تا ببیند ما چه چیزی می گوییم. در این امتحانات معلوم می شود بنده واقعی کیست.
ام المومنین خدیجه کبری (س)
پیامبر صلی الله علیه و آله در مورد حضرت خدیجه سلام الله علیها فرمودند: زمانی به من ایمان آورد که همه مرا طرد کرده بودند. هنگامی که ایشان خواستند دخترشان حضرت فاطمه سلام الله علیها را به دنیا بیاورند تمام اهل مدینه ایشان را طرد کرده بودند و می گفتند تو عقل نداری که می خواهی داراییت را خرج یک بچه یتیم کنی. شما حتی نمی توانید تصور آن دارایی را کنید. هفتاد شتر کلیدهای خزانه حضرت خدیجه سلام الله علیها را حمل می کردند. چه ثروتی داشتند. چقدر ایشان زجر کشیدند اما نه فقط اینکه از بندگی خدا خارج نشد که از پیامبر صلی الله علیه و آله می خواستند که اگر کوتاهی کرده اند ایشان را حلال کنند.
/1102101304
پی نوشت:
1.
سوره بقره آیه 155