حاج یدالله بهتاش: اگر گناه کسی را بپوشانی، خدا بهشت را بر تو واجب می کند

کد خبر: 57765
ما باید تا می توانیم عیوب یکدیگر را بپوشانیم. امیرالمومنین علیه السلام می فرماید: اگر ببینم شخصی یک کار زشتی انجام می دهد لباسش را روی او می اندازم تا شخص دیگری او را نبیند. اگر روی این فرش آتشی بیفتد همه ی ما تلاش می کنیم که خاموشش کنیم اما اگر آنرا بلند کنیم و پرتاب کنیم جای دیگر، همه چا آتش می گیرد و پخش می شود؛ گناه هم مثل آتش است اگر کسی گناهی انجام داد رویش را بپوشان تا پخش نشود.

وارث: جلسه هفتگی با سخنرانی حاج یدالله بهتاش و مداحای حاج سعید حدادیان و کربلایی محمدحسین حدادیان در حسینیه فاطمة الزهرا (س) برگزار شد.

در ادامه متن سخنرانی حاج یدالله بهتاش را می خوانید:

حاج یدالله بهتاش


تا می توانیم عیوب یکدیگر را بپوشانیم/اولین صفت مومن آبروداری است

ما باید تا می توانیم عیوب یکدیگر را بپوشانیم. امیرالمومنین علیه السلام می فرماید: اگر ببینم شخصی یک کار زشتی انجام می دهد لباسش را روی او می اندازم تا شخص دیگری او را نبیند. اما متاسفانه ما چه می کنیم، اگر شخصی فیلم یا عکس گناهی برای شما فرستاد حداقل شما قطع کننده باشید و برای شخص دیگری نفرستید و آخرینش باشید.

امیرالمومنین علیه السلام در حدیث دیگری می فرماید: اگر پرده ها کنار برود جنازه های یکدیگر را دفن نمی کردید. در کشکول شیخ بهایی دیدم که می فرماید: اگر گناه بو داشت، چه کسی بو نمی داد؟ مثلا اگر انسان نگاه به نامحرم می کرد بو میداد، دروغ می گفت بو میداد، اگر چنین بود دنیا را بو بر می داشت اما روز قیامت پرده ها کنار می رود و همه نهانها آشکار می شود.

امام رضا علیه السلام می فرماید: اگر می خواهی مومن باشی باید این سه صفت را داشته باشی. خداوند ستارالعیوب است و عیب دیگران را بپوشانی. انسان اگر کار زشتی که راست هم هست از کسی بفهمد و آن را پخش کند چقدر گناه دارد؟ پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: کسی که کار زشتی از کسی بفهمد و آن را تعریف کند مثل این است که خودش هم آن گناه را انجام داده.

اگر روی این فرش آتشی بیفتد همه ی ما تلاش می کنیم که خاموشش کنیم اما اگر آنرا بلند کنیم و پرتاب کنیم جای دیگر، همه چا آتش می گیرد و پخش می شود؛ گناه هم مثل آتش است اگر کسی گناهی انجام داد رویش را بپوشان تا پخش نشود. عکسهای گناه، فیلمها، متنهای گناه و شایعات را پخش نکنید حتی اگر حقیقت هم داشته باشد.

اگر کسی یک کار گناهی را بفهمد و آن را بپوشاند یک جوری پرده پوش می کند، پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: اگر برای دیگران آبروداری کنی خدا بهشت را برایت واجب می کند.

گاهی انسان چیزهایی را می بیند که حتی دیدن آن هم درست نیست. آقای فلسفی تعریف می کرد یک آقایی بود که شبها در منزلش روضه برگزار می کرد و جمعیت خوبی هم می آمد. یک روز دید بچه هایش نشسته اند و پاسور بازی می کنند نگهداری وسایل قمار حتی اگر بازی هم نکنید حرام است. آن مرد بچه هایش را دعوا کرد و پاسور را از آنها گرفت و در جیبش گذاشت اما فراموش کرد پاسورها را از جیبش در آورد موقع روضه خواست دستمال را از جیبش در آورد که پاسورها روی زمین ریخت.

مردم ناراحت شدند و گفتند معلوم است با پول قمار روضه گرفته و... مردم که نمی دانستند پاسورها چگونه به جیبش رفته مراقب باشیم ایمانها به باد نرود. برای یکدیگر آبروداری کنیم تا خدا هم برایمان آبروداری کند.

دومین صفت مومن؛ مدارا کردن با مردم

امام رضا علیه السلام در ادامه حدیث می فرماید: دومین صفتی که مومن باید داشته باشد از سنت پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله است و آن مدارا کردن با مردم است. مومن کسی است که با دیگران مدارا کند. با یکدیگر درگیر نشوید. پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: خدا به من فرموده همانطور که واجبات را انجام می دهی با مردم هم مدارا کن. یعنی انسان طوری باشد که با بی تربیت ها هم مدارا کند.

انسان نباید با هر کسی بنای صحبت و کل کل بگذارد. انسان وقتی کینه دارد خودش هم راحت نیست چون دائما در حال نقشه کشدن است اگر از کسی کینه دارید او را ببخشید و گذشت داشته باشید. خداوند در قرآن می فرماید: وَ لْيَعْفُوا وَ لْيَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ 2؛ خداوند می فرماید از یکدیگر بگذرید و یکدیگر را ببخشید آیا نمی خواهید خدا از گناه شما بگذرد؟

روی سخن امام رضا علیه السلام کار کنیم و آن را در زندگی عملیاتی کنیم. یک ذکری هست پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله به امیرالمومنین علیه السلام فرمود علی جان هروقت گرفتاری یا مشکلاتی داری این ذکر را زیاد بگو. برای آرامش پیدا کردن هم تاثیر دارد به شرطی که مداومت داشته باشی؛ بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوه الا بالله اعلی العظیم؛ اگر هم زود عصبانی می شوید و از کوره در می روید این ذکر را زیاد بگوئید.

سومین صفت مومن؛ صبر در گرفتاری ها

امام رضا علیه السلام در ادامه حدیث می فرماید: سومین صفتی که از ولی خدا باید داشته باشید صبر در گرفتاری و شدائد است. زندگی دنیا درهم است یعنی هم شادی و هم غم دارد. این دنیا هم سلامتی و هم مریضی دارد. این دنیا هم دارایی و هم نداری دارد. زندگی دنیایی در هم است اما خوبی اش این است که بعد از هر سختی آسانی است، گر صبر کنی ز غوره حلوا سازم.

حاج یدالله بهتاش

پی نوشت:


1- مستدرک الوسائل جلد 12 صفحه 424.


2- سوره نور آیه 22.