حجت الاسلام مومنی: جامعۀ مهدوی اهل امر به معروف و نهی از منکر است

کد خبر: 73450
جامعۀ مهدوی اهل امر به معروف و نهی از منکر است. آنقدر که امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما به دست فراموشی سپرده شده است داریم علنا گناه را و منکر را در جامعه میبینیم و حرفی هم نمیتوانیم بزنیم و بدتر این است که منکر تبدیل به معروف شده است و معروف تبدیل به منکر شده است

وارث: عزاداری روز هشتم ماه محرم با سخنرانی حجت الاسلام سید حسین مومنی و مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمد حسین حدادیان در  مهدیه امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد.


در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام مومنی را میخوانید:

حجت الاسلام مومنی: جامعۀ مهدوی اهل امر به معروف و نهی از منکر است


قرآن کریم برای جامعه آرمانی مهدوی ویژگیها و خصائصی را بیان میفرمایند که اگر جامعه ای میخواهد به سمت مهدویت بروند باید این ویژگی ها را داشته باشد. در روایات بسیاری داریم که زمانی که حضرت ظهور می کنند آیه " الَّذينَ إِن مَكَّنّاهُم فِي الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّكاةَ وَأَمَروا بِالمَعروفِ وَنَهَوا عَنِ المُنكَرِ ۗ وَلِلَّهِ عاقِبَةُ الأُمورِ" میخوانند "کسانی که هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم، نماز را برپا می‌دارند، و زکات می‌دهند، و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند، و پایان همه کارها از آن خداست!" کسانی که در زمین مسلط می شوند باید این ویژگی ها در آنها ظاهر باشد. بعضی ها میگویند ما در درون خودمان معتقد هستیم اما در ظاهر نشان نمیدهیم؛ باید بدانیم که تا جامعه به این سمت نرود زمینه برای قیام آماده نمی شود و این جامعه مهدوی نمی شود. جامعه را افراد تشکیل میدهند و تا زمانی که ما خودمان به صورت فردی این ویژگی ها را کسب نکنیم جامعه هم دارای این ویژگی ها نمی شود.

اهمیت نماز
نماز در جامعه مهدوی حرف اول را میزند. بعضی موارد هستند که ما در جامعه برای رفع اضطراب ها و تشویش خاطرها و برای اینکه انسان در دلش ایجاد خلاء نشود و گمشده اش را پیدا بکند به آنها نیازمند هستیم مثل نماز. اگر اهمیت نماز در ما متجلی نشود ما در مسیر جامعه مهدوی قدم نگذاشته ایم، نماز باید در زندگی ما حرف اول را بزند. اگر کسی نمازش قبول بشود سایر اعمالش هم قبول میشود.
قرآن میفرماید به نماز پناه ببرید " اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ" کسانی که از نماز کمک نمیگیرند و به آن مقیّد نیستند طبیعتا اینها نمی توانند در این راستا قدم بردارند و اصلا سنخیت در آنها به وجود نمی آید. ما برای تشرف نیاز به سنخیت و تشبه داریم، تا خودمان را شبیه نکنیم و تا سنخیت ایجاد نشود یقینیا زمینه برای تشرف به وجود نخواهد آمد.
نماز به انسان خشیّت میدهد؛ نماز انسان را از آفاتی مثل غرور، تکبر، خود برتر بینی نجات میدهد، مقیدین به صلاة میتوانند در این راستا قدم بردارند.
آدم هایی که به نماز تقیّد نداشتند و حتی در تشکیلات اباعبدالله علیه السلام هم بودند، به صورت مقطعی آمدند و بعد امام را ترک کردند. نماز حرف اول را میزند. "إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهَى‏ عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنکَر
شما در جامعه بروید ببینید بد حجابی کولاک میکند، دیگر از بدحجابی گذشته و به نیمه برهنگی رسیده است؛ انسان که نمیتواند خودش را در خانه حبس بکند، برای اینکه بر چشم و قلب و اعضا و جوارحت تسلط پیدا بکنی و خدای نکرده به فساد مبتلا نشوید چاره اش این است که به نماز مقیّد باشید.
آنقدر این نماز مهم است که سیدالشهدا علیه السلام در آن بحبوحه جنگ به نماز ایستادند و چند تن از اصحابشان خود را فدایی کردند تا حضرت بتوانند نماز اول وقت بخوانند.
حضرت زهرا سلام الله علیها از رسول خدا صلوات الله علیه پرسیدند اگر کسی نماز نخواند چه عقوبتی در انتظارش است؟ رسول خدا پاسخ دادند شش عقوبت در دنیا و سه عقوبت در لحظه مردن، سه عقوبت در قبر و سه عقوبت در قیامت گریبانگیرش میشود.
اولین عقوبت دنیایی این است که برکت از عمر آدم میرود، دوم برکت از رزق آدم میرود، سوم خدا نور صالحین را از چهره اش میگیرد، چهارم هر عمل صالحی انجام دهد پذیرفته نیست، پنجم دعای این شخص مستجاب نمی شود، ششم اینکه دعای دیگران هم در حقش مستجاب نمی شود.

اهمیت زکات
زکات مالتان را بپردازید تا برکت به زندگیتان بیاید. سالی یکبار به نماینده مرجع تقلیدتان مراجعه کنید و برای خودتان سال خمسی تعیین کنید. با پرداخت نکردن زکات و خمس مال خودتان را شبهه ناک نکنید. این دستور خداوند است و اگر این امر واجب ترک شود پیامدهای بدی دارد. زکات به مال آدم برکت میدهد.

امر به معروف و نهی از منکر
جامعۀ مهدوی اهل امر به معروف و نهی از منکر است. آنقدر که امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما به دست فراموشی سپرده شده است داریم علنا گناه را و منکر را در جامعه میبینیم و حرفی هم نمیتوانیم بزنیم و بدتر این است که منکر تبدیل به معروف شده است و معروف تبدیل به منکر شده است، یعنی همان حرفی که امام حسین علیه السلام به لشگریان حر فرمود که در این جامعه منکر تبدیل به معروف شده است و اقبال به سمت معروف نیست. در این جامعه دیگر ولی خدا نمی تواند بماند. 
کسی که در مسیر جامعه مهدوی قدم میگذارد باید اهل امر به معروف و نهی از منکر باشد.

حجت الاسلام مومنی: جامعۀ مهدوی اهل امر به معروف و نهی از منکر است