وی افزود: در این اجلاسیه تلاشمان این است تا فرصتی را برای مروجین و مبلغان نماز و نیز اقشار مختلف جامعه برای فهم بیشتر مفاهیم و احکام نماز با استفاده از ظرفیت و توانمندی خودشان در فضای مجازی ایجاد کنیم. در این راستا از افرادی که توانمندی خاصی در حوزه محتوا و نیز تخصصی در فضای مجازی داشتند استفاده کردیم. همچنین یک فراخوان ملی انجام دادیم که در جریان همین برنامه یکی از کارها، برگزاری جشنوارهای در این حوزه بود.
مظفر ادامه داد: در این فراخوان بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ اثر در قالب اپلیکیشنها، نرمافزارهای، بازیها و همچنین طرحهای گرافیک، کلیپ، فیلم و انیمیشنها به دست ما رسید که در کنار تمامی این آثار کار ویژهای را خود ستاد اقامه نماز انجام داد که طراحی ربات نماز با توجه به نیازسنجی انجام شده بود.
وی افزود: ستاد اقامه نماز با استفاده از برخی متخصصین در حوزه فضای مجازی شروع به طراحی «جامعترین ربات نمازی کشور» حاوی صدها محتوای متنوع جذاب و کاربردی با موضوع نماز کرد. این کار نیاز به ظرفیت و ذخیره جامعی از محتواهای نمازی بود که بستر آن با توجه به آثاری که به دبیرخانه رسید و نیز محتواهایی که ستاد اقامه نماز تاکنون تولید کرده بود، فراهم شد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر اینکه «ربات نماز» با تلاشهای مستمر تیم محتوایی و اجرایی با کمترین هزینه و با بهترین کیفیت آماده شد، تصریح کرد: این ربات پاسخگوی نیاز همه عزیزان در حوزه نماز است. شیوه دعوت به نماز و سوالاتی در رابطه با و آنچه که همه خانوادهها و مبلغان نیاز دارند در این ربات دیده شده است.
مظفر با بیان اینکه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مطلب در این ربات بارگذاری شده است، اظهار کرد: این مطالب به راحتی قابل دسترس است و افراد میتوانند در هر زمان از روز از آن استفاده کنند و فهم و درکشان را نسبت به علم نماز بالاتر ببرند. همچنین یک تیم محتوایی پشت این ربات است که به طور مفصل در حال تولید محتوا هستند.
وی ادامه داد: همه محتواهای تولید شده متقن و بر اساس آیات و روایات در حال تولید هستند، که آنها را به شکل جذاب و مخاطب پسند در قالب این ربات در میآورند که به صورت مرتب بهروزرسانی شده و مطالب جدید به آن اضافه میشود. این ربات به گونهای طراحی شده است که عموم افراد از جوانان و نوجوانان تا بزرگسالان بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه منوهای این ربات شامل ۳۰ منوی اصلی و ۲۵۰ منوی فرعی است، افزود: در این ربات مواردی طراحی شده که همه افراد از مربیان، معلمان، مدیران، مبلغان، نوجوانان، جوانان و همه افراد میتوانند به راحتی از بخشهای متنوع آن استفاده کنند.
مظفر گفت: در این نرمافزار تلاش کردیم دسترسی مردم به مسائل مربوط به نماز به راحتترین شکل ممکن صورت بگیرد. این ربات نمازی با آدرس salat۵۱bot@ در فضای تلگرام قابل دسترسی است. مطالب نصب شده روی این ربات حاوی شبهات، سؤالات، داستانکها، طرحهای گرافیکی، فیلمها، نظرات اندیشمندان و ... است.
وی ادامه داد: این ربات تلگرامی طوری طراحی شده که امکان ارسال نظرات، پیشنهادات و ارتباطات دو طرفه با کارشناسان ستاد اقامه نماز نیز فراهم باشد. همچنین با توجه به اینکه حجتالاسلام قرائتی در حوزه تبلیغات تجربه فراوانی دارند، یک بخش از نرمافزار را که شامل سخنان، مثلها، حکمتها و خاطرات مربوط به نماز است به ایشان اختصاص دادیم.
مظفر افزود: این ربات برای کسانی که به فکر ارتقای نمازشان هستند و برای پدر و مادر و مربیانی که میخواهند شیوههای دعوت و مهارتهای مربوط به نماز را یاد بگیرند، تدارک دیده شده است. با این وجود هنوز هم مسیر را برای کسانی که نظر یا ایدهای برای ارتقای این نرمافزار دارند باز گذاشتیم.
«ربات جامع نماز» شامل عناوینی همچون نماز و رهبری، نماز در اندیشه علما، نماز و استاد قرائتی، نماز و شهدا، سایتهای نمازی، اپلیکیشنهای نمازی، جملات زیبای نماز، اشعار نماز، تفسیر آیات نمازی، پیامهای نمازی، تابلو نوشتههای نمازی و ... است که در قالبهای صوتی و تصویری در اختیار کاربران قرار گرفته است. این نرمافزار رباتیک از طریق آدرس salat۵۱bot@ قابل دریافت است.