راز طولانی شدن عمر امام زمان(عج)/مهمترین کار امام در عصر غیبت
بر اساس روایات صحیح، امام عصر (ارواحناه فداء) در سال 255 هجری متولد شدند. بنابر این اکنون بیش از 1100 سال از عمر شریف و بابرکت آن حضرت(عج) می گذرد. عمر طولانی ایشان موجب شده که سوالاتی در ذهن برخی به وجود بیاید که آیا چنین عمر طولانی ای ممکن است؟ و آیا در بین پیامبران و سایر مردم سابقه دارد یا نه؟
باید توجه داشت عمر طولانی محال نیست، غیرعادی است. غیرعادی به حوادثی گفته می شود که وقوع آنها محال نیست اما بسیار کم اتفاق می افتد؛ لذا همانطور که زنده ماندن یک انسان پس از سقوط هواپیما یا شفای بیمار صعب العلاج محال نیست، طولانی بودن عمر امام زمان(عج) نیز محال نیست ولی غیرعادی است؛ همانگونه که معجزات پیامبران و کرامات امامان معصوم علیهم السلام غیر عادی هستند.
علم پزشکی هم هنوز نتوانسته راز مرگ را کشف و یا عمر طولانی را کشف کند. عقل بشری نمی تواند زمانی برای عمر انسان معین کند.
قرآن کریم اشاراتی را درباره عمر طولانی دارد چنان که درباره حضرت نوح(ع) می فرماید: «فَلَبِثَ فِیهِمْ أَلْفَ سَنَة إِلاّ خَمْسِینَ عاماً؛ و او در میان آنان 950 سال درنگ کرد»(عنکبوت، 14)
یا آنکه خداوند در آیات 80 و 81 سوره مبارکه ص خطاب به شیطان فرمود: «فَإِنَّكَ مِنَ الْمُنْظَرِينَ؛ إِلى يَوْمِ الْوَقْتِ الْمَعْلُومِ؛ تو از مهلت یافتگانی تا روز وقت معین».
البته با توجه به تصریح آموزه های دینی بر این مهم که زمین هرگز از حجت الهی خالی نمی شود، دلیل محکمی برای زنده بودن و حیات امام زمان(عج) در عصر غیبت وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین «مسعود عالی» در سخنانی با عنوان «امام زمان(عج) زنده است» در تشریح این دلیل، اظهار کرد: این وجود مقدس را ما اینطور می شناسیم ما شیعه می گوییم امام زنده است، هر چقدر که طول بکشد.
این استاد برجسته اخلاق تصریح کرد: امام فقط درپی حاکمیت سیاسی بر جهان نیست، که بگوییم الان که حکومت بر جهان ندارد پس چه فایده ای دارد که وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: همه ادیان و مکاتب معتقد به منجیِ موعود می گویند منجی می آید اما اکنون موجود و زنده نیست، چون صرفاً منجی را کسی می دانند که زمین را پُر از عدل و قسط می کند، پس الان که حکومت ندارد دلیلی بر زنده بودن و حیات اش نیست.
حجت الاسلام عالی با بیان اینکه شیعه حاکمیت سیاسی را صرفاً یکی از شئون امام می داند، گفت: اکنون این شان تعطیل است اما مهمترین کار امام(ع) فیض رساندن از خدا به زمین است یعنی امام معصوم(ع) واسطه فیض الهی است.
این استاد حوزه در ادامه بیان کرد: باید دلایل مستحکم بر راز زنده بودن و وجود امام زمان(عج) داشته باشیم تا اگر دو شبهه مطرح شد، عقب نشینی نکنیم. باید توجه داشت خدا عالم را برای شیطنت و لگدپراکنی به سمت خود خلق نکرده است؛ خدا عالم را برای بندگی خود خلق کرده و آن کسی که حق بندگی خدا را به جای می آورد «خلیفه الله» است یعنی آن کسی که همه صفات خدا را دارد و حق بندگی را به جا می آورد.
حجت الاسلام عالی تاکید کرد: مثل گل یا درخت استثنایی در یک باغ که باغبان به خاطر وجود او باغ را آب می دهد و به این دلیل حتی علف های هرز آب می خورند، انسان های کافر و بدکردار این عالم هم به برکت وجود مقدس امام عصر(عج) از فیوضات الهی بهره مند می شوند.
این استاد اخلاق با بیان اینکه طولانی شدن عمر امام زمان(عج) بی دلیل نیست، ابراز کرد: ما امام زمان(عج) را اینطور می شناسیم که در خانه شان می رویم؛ هیچ شیعه ای ائمه(ع) را دارای دکان و دستگاهی جز خدا نمی داند چنان که امام صادق(ع) فرمودند: «ولایت ما همان ولایت خدا است» یعنی همان دستورات خدا را گفته اند.
وی اضافه کرد: اگر از اهل بیت(ع) حاجتی می خواهیم از این باب است که آنها را واسطه قرار دهیم تا از خدا بخواهند نه از باب شرک اما وهابی خبیث این را نمی فهمد و شیعه را متهم به شرک می کند؛ شاید هم خود را به نفهمی می زند. شیعه اگر می گوید: یا امام رضا(ع)! می داند ایشان واسطه هستند و از کسی دیگری حاجت را می گیرند و می دهند.
حجت الاسلام عالی ادامه داد: مرحوم آیت الله مجتهدی می فرمود: زمانی محضر آیت الله شیخ احمد خوانساری رسیدم و گفتم: وقتی حرم معصومان(ع) می رویم چگونه حاجت بخواهیم؟ بگوییم خدایا! بحق امام حسین(ع) چیزی به من بده یا بگوییم یا امام حسین(ع) مریض من را شفا بده؟ کدام بهتر است؟
وی تصریح کرد: آن مرجع بزرگوار فرمود: هر دو خوب است، اما این دومی بهتر است به امام(ع) بگویید تا ایشان برایتان بخواهد. از علما بخواهید از امام بخواهند و امام از خدا بخواهد.
حجت الاسلام عالی تاکید کرد: آیت الله حسن زاده آملی می گفت: استاد ما آمیرزاهاشم آملی از مراجع تقلید می گفت: مشهد می روم آن جا حاجت نمی دهند، می آیم عبدالعظیم حسنی(ع) حاجت می گیرم. گاهی واسطه های پایینی زودتر حاجت می دهند، چون سنخیت شان با ما بیشتر است.
این کارشناس مذهبی در ادامه گفت: همه ما در قرآن خوانده ایم حضرت سلیمان(ع) به اطرافیان گفت چه کسی می تواند تخت بلقیس را از یمن (سرزمین سبا) برای من بیاورد؟ هر کس چیزی گفت، یکی از شاگردان ایشان به نام آصف ابن برخیا گفت: قبل از اینکه پلکتان بر هم بخورد، آن را می آورم و چنین کرد.
وی افزود: چه نیازی بود که حضرت سلیمان(ع) از زیردستان این را بخواهد؟ وقتی شاگرد ایشان چنین کرد آیا خودشان نمی توانستند؟، شان حضرت سلیمان(ع) بالاتر از انجام این امور است، این کار زیردستان است.
حجت الاسلام عالی در پایان خاطرنشان کرد: گاهی ائمه(ع) به زیردستان می گویند کار فلانی را راه بیندازید؛ لذا به زیارت امامزادگان غریب بروید و غفلت نکنید، اینها واسطه هستند.1
بنابر آنچه بیان شد علاوه بر آنکه مسئله طول عمر از مسلمات تاریخ بشری است و در کتب تاریخی به افراد متعددی برمی خوریم که عمری طولانی داشته اند، از نظر فیوضاتی هم که امام معصوم(ع) واسطه رساندن آنها به زمین و اهل عالم هستند، این طول عمر و حیات علی رغم غیبت نه تنها معنا دارد بلکه ضرورتی انکارناپذیر است چراکه به فرموده خود امام صادق(ع) «اگر حجت خدا نبود، مسلما زمین، ساکنانش را فرو میبرد.»
منابع:
1- http://vaezin.com/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%AC-%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA/
2-بامداد بشریت، صص 48-50
منبع: شبستان
افزودن دیدگاه جدید