یکشنبه های بهشتی/ آرامش خدای متعال از تشکیل خانواده؟

کد خبر: 24766
کارشناس سابق برنامه تلویزیونی گلبرگ ازدواج رابطه­ای از جمله ازدواج پنهانی دختر و پسر در دانشگاه و خیابان، را غلط خواند و گفت: چرا که این نوع ازدواج­ها سه آفت را در پی خواهد داشت که یکی از آن­ها از بین بردن آرامش می­باشد و شواهد عینی نشان می­دهد این نوع ازدواج­ها سبب سرد شدن کانون خانواده می­شود.
وارث: حجت­ الاسلام حسین دهنوی، کارشناس سابق برنامه تلویزیونی گلبرگ در جلسه هفتگی هیأت آل یاسین قم پس از تبریک حلول ماه ربیع الاول به سخنرانی با موضوع آرامش در خانواده پرداخت.

این کارشناس دینی با اشاره به آیه 21 سوره روم درباره تشکیل خانواده اظهار داشت: خداوند متعال در آیه «وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها» درباره تشکیل خانواده می­فرماید «و از نشانه‏هاى او این‌که همسرانى از جنس خودتان براى شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید»؛ بنابراین هدف خدای متعال از تشکیل خانواده، آرامش بوده است.

 

وی با بیان این‌که برای احساس آرامش در زندگی باید به درستی ازدواج کرد، اظهار داشت: ازدواج رابطه­ای از جمله ازدواج پنهانی دختر و پسر در دانشگاه و خیابان، ازدواجی غلط است؛ چرا که این نوع ازدواج­ها سه آفت را در پی خواهد داشت که یکی از آن­ها از بین بردن آرامش می­باشد و شواهد عینی نشان می­دهد این نوع ازدواج­ها سبب سرد شدن کانون خانواده می­شود.

  

آسایش و آرامش دو عامل احساس خوشبختی در زندگی/آرامش هدف خداوند متعال از تشکیل خانواده

 

این کارشناس مسائل خانواده افزود: سوء ظن و بدگمانی همسران و کور و کر کردن انسان، از دیگر آفات ازدواج رابطه­ای است؛ عنصر عشق آنقدر قوی می­باشد که انسان را کر و کور می­کند و نمونه­های بسیاری در این خصوص وجود دارد.

 

حجت­الاسلام دهنوی به عوامل خوشبختی در زندگی پرداخت و خاطرنشان کرد: برای ایجاد احساس خوشبختی در همسر خود، باید دو عامل آسایش و آرامش را به او هدیه کرد؛ آسایش یعنی تأمین نیازمندی­های مادی، فیزیولوژیکی و جسمانی است و لازم می­باشد، اما کافی نیست و برای احساس خوشبختی به آرامش هم نیاز است.

 

آرامش مهم‌تر از آسایش

 

این کارشناس دینی آرامش را مهم­تر از آسایش دانست و گفت: دلیل اهمیت بیشتر آرامش این است که هدف خداوند متعال از تشکیل خانواده، آرامش بوده است؛ آسایش نیز لازم است، اما کافی نیست و در روایات نیز در این مورد وجود دارد و دستوراتی خطاب به مردان و زنان آمده است.

 

وی افزود: بر مرد شرعا واجب و قانونا لازم است که نیازمندی­های همسر خود را فراهم کند و متأسفانه بیشتر مردان به آسایش توجه دارند، اما نسبت به آرامش همسر خود غافل می­باشند.

 

این کارشناس مسائل خانواده با بیان روایاتی درباره اهمیت ایجاد آسایش در زندگی ابراز داشت: معصوم(ع) فرمودند که مردی که برای عیال خود تلاش و کار می­کند، مثل مجاهد در راه خدا است و در روایتی دیگر، پیامبر اکرم(ص) می­فرمایند اگر زنی شی­ای برای خوشنودی همسرش جا به جا کند، خداوند ثواب یکسال عبادت روزها به روزه­داری و شب­ها به تهجد و شب زنده­داری را به او عطا می­کند.

 

حجت­الاسلام دهنوی افزود: معصوم فرمودند که اگر زنی یک لیوان آب به دست شوهرش بدهد، خداوند به فرشتگان خود می­فرماید که از آن لحظه تا یکسال برای آن زن استغفار کنند و معصوم(ع) در روایتی دیگر می­فرمایند جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است؛ انجام این کارها آسایش را برای شوهر به وجود می­آورد و لازم است، اما کافی نیست و آرامشی را در پی نخواهد داشت.

 

این کارشناس دینی درباره گفت: به همسر خود آرامش بدهید و اگر تمام امکانات و آسایش را به همسر خود هدیه دهید، احساس خوشبختی نخواهد کرد و نمونه‌های بسیاری در این خصوص وجود دارد.

 

عشق و محبت و مهربانی مهم­ترین راهکار ایجاد آرامش در زندگی 

 

وی اظهار داشت: خداوند متعال در بخش دیگری از آیه 21 سوره روم می­فرماید «وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً» و در میانتان مودّت و رحمت قرار داد؛ مودت به معنای عشق و رحمت به معنای مهربانی، محبت، صفا و صمیمیت است و می­توان از این آیه برداشت کرد که مهم­ترین راهکار ایجاد آرامش در زندگی عشق، محبت و مهربانی است.

 

این کارشناس مسائل خانواده درباره کامل بودن دین اسلام در زمینه­های مختلف ابراز داشت: دانشمندان غربی مهارت­هایی را برای ایجاد آرامش در زندگی ابداع کرده­ و گفته­اند که در صورت عملی­کردن آنها احساس آرامش و عشق در زندگی حاکم می­شود؛ در تمام متون روایتی و دینی، روایاتی برای تمام این مهارت­ها وجود دارد و باید به دین کامل خود افتخار کنیم که اولیای الهی در چهارده قرن پیش در فضای جاهلیت عرب، روایاتی را فرموده­اند که امروزه دانشمندان غربی، آن­ها را به عنوان مهارت­های ابداعی خود در زمینه زندگی زناشویی مطرح می­کنند.

 

حجت­الاسلام دهنوی به راهکارهای ایجاد آرامش و عشق در زندگی پرداخت و گفت: دانشمندان غربی می­گویند که مهارت ارتباطی، راهکاری برای احساس­کردن عشق، آرامش و خوشبختی در زندگی است؛ به این صورت که همسران در طول روز به مدت بیست الی سی دقیقه در کنار یکدیگر باشند و امروزه خانواده­های هستند که در کنار یکدیگر نمی­باشند یا در خانه هستند، اما این مهارت را فرانگرفته­اند و پیامبر گرامی اسلام(ص) در روایتی فرمودند هنگامی که زن و مرد در کنار یکدیگر بنشینند، آن جا محل رفت و آمد فرشتگان الهی می­شود.

 

این کارشناس دینی با بیان روایاتی درباره مهارت ارتباطی گفت: در روایتی دیگر فرمودند که اگر مردی در کنار همسر خود بنشینند، از اعتکاف در مسجد من نزد خدا محبوب­تر است؛ دلیل تأکید بسیار پیامبر گرامی اسلام(ص) بر روی مهارت ارتباطی به خاطر این است که این مهارت، عشق می­آورد و آثار و برکات بسیاری در زندگی خواهد داشت و باید مهارت در کنار هم بودن را در زندگی تقویت کرد و در روایت دیگری فرمودند نگاه محبت آمیز همسران به یکدیگر سبب می­شود تا خداوند متعال به دیده رحمت به آن­ها بنگرد.

 

وی به یکی دیگر از مهارت های ایجاد آرامش در زندگی اشاره و خاطرنشان کرد: حسن خلق سبب بازشدن درب­های رحمت الهی می­شود و آموزه­های بسیاری در این زمینه وجود دارد؛ مهارت ارتباط کلامی راهکار دیگری است که دانشمندان غربی برای ایجاد آرامش در زندگی مطرح می­کنند.

 

این کارشناس مسائل خانواده افزود: همسران باید با یکدیگر به صحبت بپردازند و امروزه مردم مهارت­ ارتباط کلامی را ندارند؛ پیامبر اکرم(ص) فرمودند وقتی که مرد و زنی در کنار یکدیگر بنشینند و با یکدیگر کلام محبت آمیز داشته باشند، ثواب آن برابر با هفتاد حج مقبول است.

 

حجت­الاسلام دهنوی درباره بکار بردن ارتباط کلامی در زندگی گفت: ارتباط کلامی دستوری دینی است و بایستی با یکدیگر به آرامی صحبت کرد، در صورتی که امروزه اکثر مردم با دعوا با یکدیگر صحبت می­کنند و باید این مهارت را جدی گرفت.

 

این کارشناس دینی به مهارت بعدی ایجاد آرامش پرداخت و خاطرنشان کرد: طبق روایات و سخنان دانشمندان غربی، مهارت ابراز محبت، یکی دیگر از راهکارهای ایجاد آرامش در زندگی است؛ برای بیشتر شدن محبت در زندگی بایستی همسران محبت خود را به یکدیگر ابراز کنند.

 

خلأ عاطفی علل جدی انحراف اخلاقی اکثر زنان شوهردار

 

وی با اشاره به دلیل تأکید اسلام نسبت به ابراز محبت بیشتر از سوی مردان اظهار داشت: اولیای الهی و دانشمندان، تأکید بیشتری نسبت به مردان در ابراز محبت دارند؛ چرا که اولا زنان عشق­ورز و محبت­پذیر هستند و شدت عواطف دارند و ثانیا نیاز بیشتری نیز به محبت داشته و نیاز عاطفی برای زنان در اولویت است، در صورتی که مردان عشق­باز بوده و نیاز غریزی برای آنان در اولویت می­باشد.

 

این کارشناس مسائل خانواده افزود: علل جدی انحراف اخلاقی اکثر زنان شوهردار، خلأ عاطفی بوده است که ابراز نکردن محبت، سبب انحراف آنان می­شود و متأسفانه بسیاری از مردان به ارتباط کلامی توجه نمی­کنند.

 

حجت­الاسلام دهنوی با بیان روایاتی درباره ابراز محبت بیشتر مردان گفت: پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند که گفتن کلمه دوستت دارم از سوی مردان به زنان خود، هیچگاه از دل زنان بیرون نمی­رود و در روایت دیگری می­فرمایند هدیه دادن مرد به زن، هیچگاه از یاد و دل زن بیرون نخواهد رفت.


/ف.م214