حجت الاسلام اعتمادیان: خریدار خدا، فروشنده مومن

کد خبر: 35566
مراسم شب دهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام مرتضی اعتمادیان و مناجات خوانی حاج محسن طاهری و مداحی حاج مهدی غیاثی در هیئت نوباوگان قنات آباد برگزار شد.

وارث مراسم شب دهم ماه مبارک رمضان  با سخنرانی حجت الاسلام مرتضی اعتمادیان و مناجات خوانی حاج محسن طاهری و مداحی حاج مهدی غیاثی در هیئت نوباوگان قنات آباد برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام مرتضی اعتمادیان را می خوانید:

سخنران: حجت الاسلام مرتضی اعتمادیان / مناجات خوانی: حاج محسن طاهری / مداح: حاج مهدی غیاثی

خداوند تعالی به رحمت رحمانی خود باب آفرینش را گشود و از این رحمت همه خلق بدون استثنا، مومن غیر مومن و انسان و غیر انسان از آن بهره گرفتند. این رحمت رحمانی را خدای متعال رایگان در اختیار قرار داد. بدون هیچ مزدی، یکی از اسما الهی وهاب است یعنی خدایی بسیار بخشنده که رایگان عنایت می کند. اما رحمت حضرت حق این گونه نیست و بازاری را می طلبد که نیاز به داد و ستد است و هیچگاه در این عرصه رایگان چیزی را کسی عنایت نفرموده است. هرکس هرچه را که خدا به او اعطا فرموده است اگر برای راه خدا از آن استفاده کند رحمت الهی در آن چیز بستگی پیدا می کند و انسان را جزء بندگان مقرب خدا قرار می دهد. لذا در قرآن کریم گاهی خداوند متعال در این بازار فروشنده می طلبد.

" إِنَّ اللّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ " خداوند می خرد از مومنین نفس آنها و اموال آنها را

خریدار خدا و فروشنده مومن: متاع قابل فروش جان و مال است. خریداری که حضرت حق است با عنایت حاضر می شود و آنچه را که خود به ما داده است ثمره خرید آنچه را که انسان دارد را بهشت قرب خود معین فرموده است. این یک حقیقتی است که در قرآن کریم در آیات فراوانی اثبات شده از طرف رحمانیت یک طرفه اعطا می کند اما از نظر رحیم بودن این معامله دو طرف دارد. پس کسی که توقع دارد خدای متعال از خود او را بهره مند کند، باید متاعی را در این بازار قرار بدهد. بدون متاع در این بازار خبری نیست.

در آیه دیگر فرمودند: "وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَادِ " این (مِنَ) یعنی یک عده از مردم هستند اهل فروش هستند بقیه اهل فروش نیستند. (البته این آیه فرد اکمل و مصداق بارزش مولای متقیان امیرالمومنین علی ابن ابی طالب علیه الاسلام است.

درباره شب لیله المبیت می باشد. وقتی خداوند متعال این منظره را مشاهده کرد جبرییل و میکاییل را خبر کردند، فرمود کدام یک از شما حاضر هستید مقداری از عمر خود را به دیگری ببخشند؟ اما من دارم کسانی را که در میان بندگان، جان فدای یک دیگر می کنند، من به آنها مباحات می کنم و به زمین بروید و تماشا کنید.

پیامبر اکرم صلوات الله علیه یکبار برای تماشا به آسمان رفتند اما ملائکه مقرب چقدر برای تماشا به زمین آمدند. برای ملائکه اولیاء پروردگار تماشاخانه ای بروی زمین درست کردند، زمین را رنگ و بویی دیگری دادند، خلقت را به معنای حقیقی خود در عرصه شئونات خلقتی معرفی کردند. 


حجت الاسلام اعتمادیان: خریدار خدا، فروشنده مومن