افزایش سرعت گرایش به اسلام شیعی
حجتالاسلام سعید اصفهانیان، مدیرگروه مطالعات بنیادین مهدویت مرکز پژوهشهای مسجد مقدس جمکران در گفتگویی، در تحلیل ماجرای کشتار شیعه در نیجریه و بازداشت شیخ زکزاکی اظهار کرد: 25سال پیش، فردی پس تحصیل در مکتب اهلبیت (ع)، به قصد تبلیغ و ترویج عملی اسلام ناب وارد میدان شد و پا در زادگاه خویش؛ نیجریه گذاشت.
وی افزود: شیخ زکزاکی با این نیت الهی و نورانی توانست علاوه بر خانوادۀ خویش، بسیاری از اطرافیان و هموطنان خود را به فضای ناب اسلامی دعوت کند و در پی همین دعوت و استقامت بر آن، اینک شاهد جمعیت بیست میلیونی شیعهای هستیم که بر مدار این شیخ بزرگوار اسلام آوردهاند! این ماجرا اتفاقی مبارک و از ابعادی یک اتفاق کم نظیر در عالم است و عقلانی است در نظر بگیریم در مقابل چنین جریان عظیم و الهیای، شیاطین و ایادی او نیز با تمام قوا وارد میدان شوند و دشمنی میورزند که چنین هم کردند!
حجتالاسلام اصفهانیان با اشاره به روند اسلامگرایی در جهان طی سالهای گذشته و مقایسۀ آن با اسلامگرایی در نیجریه به بررسی ابعاد کمّی و کیفی این اتفاق کم نظیر در چهار محور پرداخت و تصریح کرد: سرعت رشد اسلام خواهی در جهان در شرایط گوناگون و مقایسه آن با سرعت رشد در کشور نیجریه، موضوع قابل تأملی است که میبایست جهت فهم این اتفاق کم نظیر مورد توجه قرار داد.
وی بیان کرد: اسلامخواهی در جامعۀ آمریکا از زمان انهدام برجهای دوقلو 10 برابر رشد صعودی داشته است؛ بدین معنا که اگر در روند طبیعی آن جامعه هر سال، بیست هزار نفر به اسلام گرایش پیدا میکردند، بعد از ماجرای برجهای دوقلو این روند با وجود تهدیدات،10 برابر رشد داشته و به صورت متوسط سالی دویست هزار نفر بوده است. با اینحال سرعت و شتاب این روند در مقایسه با نیجریه در سالهای گذشته، قابل مطالعه است؛ یعنی در طی کمتر از 25 سال، بیست میلیون جمعیت شیعه!
حجتالاسلام اصفهانیان افزود: گرایش افراد به اسلام در کشور نیجریه در طی سالهای گذشته از منطق فوق پیروی نکرده و به گونهای دیگر بوده است. شیخ ابراهیم زکزاکی با همت و تلاش بی وقفۀ خود که از عطر نهضت امام خمینی بهرهمند بود، صوفیها و بسیاری دیگر را به اسلام دعوت و با عمل خویش آنان را بدون واسطه به تشیع منتقل نمود.
گرایش مستقیم به آیین تشیع، شاهکار عجیب پرجمعیتترین کشور آفریقایی
مدیر گروه مطالعات بنیادین مهدویت مرکز پژوهشهای مسجد مقدس جمکران توضیح داد: روند کیفی گسترش اسلام در نیجریه نیز موضوع سومی است که شاهدی دیگر بر کم نظیر بودن این جریان در مقایسه با سایر کشورها است. اسلامخواهی، آن هم مستقیماً به سوی تشیع و البته با رویکرد اسلام ناب امام خمینی، شاهکاری عجیب در پرجمعیتترین و ثروتمندترین کشور آفریقایی است! این سطح از پیوستگی چنان آشکار و علنی بوده است که شیعیان نیجریه را خمینیون نام نهادهاند.
جمعیت 10 میلیونی نیجریه در راهپیمایی اربعین
وی در تبیین شاخصۀ چهارم کیفی تصریح کرد: همراهی گسترده و منسجم با جریان نور حسینی در ایام اربعین، از دیگر شاخصههای این ماجرای عظیم است. پنج سالی است که پیادهروی در ایام اربعین از دورترین نقاط به سوی شهر مقدس زاریا شکل گرفته است. از فاصله 500 کیلومتری و امسال با جمعیت ده میلیون نفری! این ماجرای کم نظیر، بزرگترین اجتماع در حال حرکتِ این سالها پس از اجتماع شهر کربلا، آن هم در قلب قاره آفریقا بوده است.
این کارشناس رسانه اظهار داشت: حال شما به من بگویید چرا دشمنِ جبهه حق باید آرام بنشیند و رفتاری عاقلانه در برابر این پدیده بروز دهد؟! طبیعی است که در چنین فضایی دشمنان با ایجاد جریان بوکوحرام سعی در ایجاد تقابل میان بدنه امت اسلامی کنند یعنی چیزی مشابه جریان پلید داعشیان.
شکلگیری بوکوحرام ناشی از موفقیت انقلاب اسلامی
حجتالاسلام سعید اصفهانیان خاطرنشان کرد: اگر جریان بوکوحرام در این برهه از زمان شکل گرفته، دلیل اصلی آن فراگیر شدن مدل اسلام ناب و موفقیت انقلاب اسلامی در قاره آفریقا بوده است. چنانکه وهابیت در این زمانه و در تقابل با گسترش جریان اسلامی، حرکت مذبوحانه داعشی را در منطقه خاورمیانه شکل داده است، به همین دلیل حرکت ذلیلانه بوکوحرام در آفریقا توسط وهابیت ساماندهی شده است. بنابراین اولین حرکت برای مقابله با موفقیتهای شیخ زکزاکی پیدایش گروه بوکوحرام بود و بعد عدم موفیقت آن ورود مستقیم به موضوع شد.
داعش و بوکوحرام در تقابل با پیکره امت اسلامیاند
وی با بیان این مطلب که خاستگاه این دو جریان یکی است، افزود: شکلگیری داعش و بوکوحرام را میبایست در تقابل با پیکره امت اسلامی و برای ممانعت از گسترش اسلام ناب شیعی و منتسب به امام خمینی(ره) قلمداد کرد.
مدیرگروه مطالعات بنیادین مهدویت مرکز پژوهشهای مسجد مقدس جمکران تصریح کرد: ای کاش نوع تقابل ما با این جریانهای زیانبار، تقابلی زیرکانهتر میبود. ای کاش در سالهای گذشته، مقابله با بوکوحرام برای ما اهمیتی صد چندان مییافت تا در این اربعین، شاهد کشتاری این چنینی در کشور نیجریه نمیبودیم! ای کاش ظرفیتهای سیاسی، دیپلماسی، فرهنگی و ... ما بر مدار منطق همراهی با نور سامان میگرفت تا خلاءهای پشتیبانی ما امروزه بدین صورت آشکار نمیشد.
/1102101305