تجمل‌گرایی عزت انسان را خدشه‌دار می‌کند

کد خبر: 75731
یک استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ساده‌زیستی از عوامل حفظ عزت انسان است، گفت: تجمل‌گرایی افراطی باعث می‌شود انسان برای برطرف کردن نیازهای خود به تملغ، چاپلوسی و دریوزگی روی بیاورد که این عمل عزت او را خدشه‌دار می‌کند.
وارث:حجت‌الاسلام مهدی گرجی، استاد حوزه و دانشگاه  در خصوص تجمل‌گرایی، اظهار کرد: تمایل به زیبایی و آراستگی در وجود همه انسان‌ها امری طبیعی است و حتی در آفریده‌های خداوند نیز این زیبایی را شاهد هستیم، اما اگر میل وکشش به زیبایی و آراستگی تربیت و هدایت نشود و در مسیر صحیح قرار نگیرد، عامل ایجاد بسیاری از تشریفات و تجمل‌گرایی‌های افراطی خواهد شد که در نهایت سبب می‌شود افراد، خانواده‌ها و جامعه هزینه‌های سنگینی را متحمل شوند.
وی با بیان اینکه رسانه‌ها و صدا وسیما در افزایش تجملات و تشریفات نقش مهمی دارند، گفت: تبلیغات رسانه‌ای مردم را به استفاده از ابزار و لوازم گوناگون ترغیب می‌کند و مسلما مراکز تولیدی و صنعتی نیز سعی دارند، محصولات گوناگون تولید کرده و مردم را با تبلیغات مختلف به سمت اجناس خود سوق دهند. 
وی افزود: تمایل به تجملات و تشریفات باعث می‌شود انسان به آنچه دارد، قانع نباشد و به دنبال چیزهای بهتر، زیباتر و کامل‌تر برود که این امر باعث مشغولیت روح و فکر انسان و همچنین تحمیل هزینه‌های زیاد بر خانواده و جامعه خواهد شد.
گرجی گفت: دین اسلام معتقد است که ساده‌زیستی می‌تواند حس همدردی انسان با انسان‌های نیازمند را افزایش دهد و انسان به مسائل اساسی‌تر مثل ازدواج جوانان و کمک به نیازمندان ترغیب شود.
وی تصریح کرد: ساده‌زیستی از عوامل حفظ عزت انسان است، چرا که اگر فرد گرفتار تجمل‌گرایی افراطی شود، مجبور می‌شود برای برطرف کردن نیازهایش تملغ، چاپلوسی ودریوزگی را سرلوحه کار خود قرار دهد که این عزتش را خدشه‌دار می‌کند.
حجت‌الاسلام گرجی ادامه داد: تجمل‌گرایی فکر و روح انسان را گرفتار می‌کند و انسان را از طی کردن درجات معنوی و الهی بازمی‌دارد، افرادی که غرق در زیبایی‌های دنیا می‌شوند، توفیق انس و مناحات با خدا و سیر الی الله و معنویت را از دست می‌دهد و این روند باعث می‌شود محبت در خانواده‌ها از بین برود و روحیه تظاهر، تفاخر، خودنمایی و چشم و همچشمی جایگزین آن شود.