خیرات در زندگی شخص نیکوکار آثار فراوانی دارد

کد خبر: 92707
کارشناس علوم قرآنی گفت: یاد مرگ دارای آثار فراوانی بر روی شخص است و حرص و طمع را از انسان دور می‌کند و استرس و نگرانی را در آدمی از بین می‌برد و شهوات دنیوی را خاموش می‌کند.  
وارث

جواد باقری قمی کارشناس علوم قرآنی   درباره بهترین اعمالی که می‌توانیم به‌عنوان خیرات انجام دهیم گفت: بهتر است خیرات به‌ صورت باقیات و الصالحات باشد، یعنی هم صالح، هم باقی و ماندگار باشد زیرا طبعاً ثوابش ماندگارتر است.

کارشناس علوم قرآنی در خصوص وظایف افرادی که در این دنیا زنده هستند، نسبت به اموات توضیح داد: آیات قرآن کریم و روایات اهل‌بیت نسبت به یاد مرگ و کسانی که از دنیا رفته‌اند سفارش و توصیه‌های فراوانی دارند، همان‌طور که در این دنیا انسان‌هایی که با آن‌ها ارتباط داریم از حیث اینکه کدام مقدم بر دیگری است و به کدام باید بیشتر توجه کنیم رتبه‌بندی دارند، برای اموات هم همین رتبه‌بندی وجود دارد.

وی در همین راستا ادامه داد: آیه قرآن کریم می‌فرماید وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً وَ ذِی الْقُرْبى وَ الْیَتامى وَ الْمَساکینِ یعنی در مرحله اول پدر و مادر، بعد همسایه و پس‌ از آن فامیل و پس‌ از آن غریبه؛ در مورد اموات نیز همچنین است. وقتی عزیزانمان از دنیا می‌روند نباید آنها را از یاد ببریم، باید در مرحله اول برای پدر و مادر و بعد از آن برای فامیل و بعد هم برای همسایه و بعد هم برای غریبه‌ها فاتحه خواند و خیرات داد.

وی ادامه داد: رابطه ما با اموات قطع نمی‌شود، در روایات گفته‌شده که ممکن است پدر و مادر در حین حیات از فرزند خود راضی باشند، اما بعد از فوت، فرزندان عاق والدین شوند و از فرزندان ناراضی می‌شوند چرا که این فرزندان برای آن‌ها خیراتی نمی‌فرستند و آن‌ها را فراموش می‌کنند، پس چنین نیست که خیرات فرستادن و فاتحه فرستادن برای اموات را به شب‌های جمعه منحصر کنیم، البته که آن زمان اموات بیشتر منتظر هستند و باید هر روز به یاد آن‌ها باشد و برای آن‌ها خیرات یا فاتحه بفرستیم.

وی در خصوص بهترین اعمالی که می‌توانیم به‌ عنوان خیرات انجام دهیم افزود: کیفیت مقدم بر کمیت است یعنی خلوص نیت و در نظر گرفتن خدا در خیرات اهمیت زیادی دارد، اگر این مسئله مورد پذیرش خداوند واقع شد آن‌ وقت نوبت آن می‌رسد که آیا خیراتی که این شخص فرستاده است متناسب با شأنش است یا خیر.

این کارشناس قرآنی اضافه کرد: به‌طور مثال یک آدم ثروتمند فقط فاتحه‌ای بخواند کافی نیست، وقتی توانایی دارند انتظار است که در حد توانش خیرات دهد و قربانی انجام دهد و یا کار‌های عام‌المنفعه انجام دهد و ثوابش را برای اموات هدیه کند.

وی با اشاره به آثاری که خیرات برای شخص خیر دارد، تأکید داشت: شخص خیر هم از کرم و فضل خدا بهره می‌برد و برای خود خیر هم تأثیر دارد و این‌یک رابطه یک‌طرفه نیست، در این باب حضرت امیرالمؤمنین روایتی دارند و در آنجا حضرت می‌فرمایند که «بر سر قبر مرحوم پدرت برو و برای او دعا کن و طلب مغفرت کن و فاتحه بخوان و وقتی این کار را انجام دادی در آن زمان دعا کن خداوند مشکل تو را حل کند.» یعنی برای اینکه مشکل و گرفتاری تو حل شود اول پدر و مادرت را راضی کن و سپس دعا کن برای خودت تا خدا مشکلت را حل کند.

وی در ادامه تصریح کرد: یاد مرگ دارای آثار فراوانی بر روی شخص است به این نحو که حرص و طمع را از انسان دور می‌کند و استرس و نگرانی را در آدمی از بین می‌برد و شهوات دنیوی را خاموش می‌کند، زیرا با به آرامش رسیدن روح، جسم انسان هم به آرامش می‌رسد.

این کارشناس علوم قرآنی درباره اهمیت باقیات و صالحات اظهار کرد: شکی نیست که هرکس در زندگانی طعم مرگ را می‌چشد و خداوند در قرآن کریم می‌فرماید لا یَنْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُونَ یعنی در روز قیامت نه مال سودی دارد و نه فرزندان؛ إِلَّا مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِیمٍ مگر اینکه از قبل باقیات و صالحاتی برای خودمان فرستاده باشیم که منظور از باقیات و صالحات یکسری چیز‌ها هستند که باقی و ماندگار هستند، به‌طور مثال اگر کسی فاتحه بخواند و یا افطاری دهد ثوابش نوشته می‌شود و تمام می‌شود، ولی برخی اعمال ماندگار هستند و تا زمانی که آن اثر ماندنی است ثوابش برای فرد نوشته می‌شود مانند کار‌های عام‌المنفعه که به فقرا و یتیمان کمک کند.

این کارشناس مذهبی در پایان در خصوص اعمال سفارش شده در شب جمعه عنوان کرد: قرائت قرآن علی‌الخصوص سوره یس و فاتحه خواندن و پخش خیرات متناسب با موقعیت و امکانات خودش که منحصر به چیز خواستی نیست.

منبع: میزان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.