حجاج ایرانی به غربت قبرستان ابوطالب پایان می دهند
حجت الاسلام والمسلمین «محمدحسین عسگری» مسئول مراسمات بعثه مقام معظم رهبری زیارت آرامگاه حضرت خدیجه، همسر پیامبر (ص) و دیگر مدفونین در قبرستان ابوطالب در برنامه زائران ایرانی حج امسال پیش بینی شده است.
وی هدف از این برنامه را آشنایی زائران با مراقد مطهر در قبرستان بقیع، آگاهی بیشتر از تاریخ اسلام و بهره گیری معنوی از این مکان بیان کرد.
عسگری تصریح کرد: در حال حاضر، قبرستان ابوطالب مظلوم ترین قبرستان پس از بقیع است در حالی که اجداد و چندتن از فرزندان پیامبر و حتی شماری از ایرانیان در آنجا مدفون هستند.
به گفته این مسئول در بعثه مقام معظم رهبری، با توجه به نزدیکی قبرستان بقیع به مسجدالحرام، زائران ایرانی خانه خدا هر روز صبح به صورت گروهی به آنجا رفته و قبور مطهر آن را زیارت می کنند.
عسگری خاطرنشان کرد: تسهیلات و امکانات ویژه ای در قبرستان ابوطالب وجود دارد و ورود به آن پس از نماز صبح و عصر برای مردان مجاز است.
وی یادآور شد که بانوان در عربستان اجازه حضور در آرامگاهها را ندارند و این وضعیت در مورد قبرستان ابوطالب هم صدق می کند.
قبرستان ابوطالب که به قبرستان المعلاه نیز شهرت دارد، در نزدیکی مسجدالحرام و در دامنه کوههای حجون قرار دارد و به عنوان یک آرامگاه عمومی شناخته می شود.
بسیاری از شخصیتهای مشهور در این مکان دفن شده اند که از جمله آنها می توان به «خدیجه بنت خویلد» همسر پیامبر و مادر حضرت فاطمه زهرا(س)، «قاسم و عبدالله» دو تن از فرزندان پیامبر، «عبدالمطلب» جد و « ابوطالب» عموی پیامبر اشاره کرد. شماری از صحابه حضرت محمد (ص) نظیر «عبدالرحمان بن ابی بکر» و «عبدالله بن زبیر» نیز در این مکان دفن شده اند.
آرامگاه حضرت خدیجه تا سال 1925 میلادی – 95 سال پیش- دارای بقعه و بنای بزرگی بود اما در آن سال به دستور ملک عبدالعزیز پادشاه سعودی ویران شد. با وجود این، همچنان محل قبر بسیاری از این شخصیتها قابل مشاهده است.
در مورد تعداد قبور موجود در این قبرستان تاکنون آمار رسمی و دقیقی اعلام نشده است.
افزودن دیدگاه جدید