در آستانه سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره فاطمه الزهرا سلام الله علیها به روایت اول قرار داریم و هیئات عزاداری آل الله از روزهای گذشته به سوگواری این مصیبت جانسوز پرداختهاند.امام مهدی (عج) در توقیعی به خط مبارک خود بعد از دعا برای دور ماندن شیعیان از ضلالت و فتنهها و درخواست روح یقین و عاقبت به خیری آنها و تذکر به اموری چند میفرماید: حضرت فاطمه دختر رسول خدا (ص) برای من اسوه و الگویی نیکوست.
از مهمترین روشهای تعلیم و تربیت، روش الگوگیری است. اسلام هم برای تربیت و تعالی انسانها، بر این اصل مهم تأکید نمود؛ زیرا شخصیت الگو، به عنوان یک نقطهی کانونی در محور رشد و هدایتهای اخلاقی تربیتی قرار میگیرد و در شکلگیری رفتار تربیت شونده، آثار زیادی بر جای میگذارد. پیامبر اعظم (ص) در سخنان خود حضرت فاطمه زهرا (س) را از وجود خود میداند و بارها در جمع مؤمنین میفرماید: فاطمه (س) پارهی تن من است. وجود فاطمه (س) از وجود رسول خدا (ص) جدا نیست و سیرهی او جلوهی دیگری از سیرهی پیامبر است، پس فاطمه (س)، ادامهی راه و سیرهی رسول خدا (ص) در همه ی زمینه هاست.
هرچه انسان در اتصاف به کمالات واجبالوجود قویتر باشد، به مبدأ واجبالوجود نزدیک تر و آثار وجودی او بیشتر است؛ چنانکه انسان کامل مجمع اسماً و صفات خداوند است. از منظر قرآن کریم منصب هدایتگری از آن انسانهای کاملی است که از عیوب اخلاقی و نفسانی مبرا بوده و از «ظلم» به معنای عام آن معصوم باشند. قول و فعل و تقریر چنین انسانی حجیت دینی داشته و او به اقتضای وظیفه دینی به امر اقامه دین و اجرای حدود و دفاع از حریم دین خدا میپردازد. حضرت زهرا (س) مصداق بارز «تطهیر الهی» است که به دور از هرگونه تمایل فردی و با دو شیوه اقامه ادلّه و وصیت سیاسی، به حراست از دین و حمایت از وصی بلافصل رسول خدا پرداخته است و در همه اقوال و اعمال و تقریراتش، جانب دین را لحاظ نموده و خیرخواه امت بوده است؛ فلذا پیروی از سیره متعالی ایشان میتواند راهگشا و کارساز باشد.
Links:
[1] https://vareth.ir/tag/keyword/8386/%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA-%D8%B2%D9%87%D8%B1%D8%A7-%D8%B3
[2] https://vareth.ir/tag/keyword/29337/%D9%88%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%DB%8C