بانک عکس

تلاش «امام حسن عسکری (ع)» برای آشنایی شیعیان با دوران غیبت «حضرت مهدی(عج)»

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: در روایات تاریخی نقل شده است هنگامی که شیعیان برای دیدن «امام حسن عسکری(ع)» به خدمت ایشان می‌آمدند، «امام یازدهم(ع)» مستقیما با آنها سخن نمی‌گفتند بلکه از پشت پرده‌ای به سوالات این افراد را پاسخ می‌دادند، اجرای این عمل سبب شد تا شیعیان بی‌آموزند که ارتباط با امام غایب نیز آدابی دارد.

کدام اعمال خوب می‌توانند اعمال بد را از بین ببرند؟

اگر کسی قتل نفس مرتکب شده و یا عمل منافی عفت انجام داده باشد، با خواندن چند رکعت نماز یا انفاق به فقرا نمی‌تواند، گناه را جبران کند.

"در محضر نور الله"؛ اولین کتاب معرفتی درباره زیارت اهل بیت (ع)

کتاب "در محضر نور الله" اولین کتابی در حوزه معرفت نسبت به زیارت اهل بیت علیهم‌السلام است.

عنایت امام حسین (ع) به مرحوم حاج اسماعیل دولابی

مرحوم حاج اسماعیل دولابی پس از تشرف به کربلا از امام حسین(ع) طلب علم و معرفت کردند.

جرعه ای نورانی از زندگانی انسان کامل

امام رضا (ع) فرمودند: راه قناعت را جز دو کس نپیماید: یا عبادت پیشه‌ای که خواهان اجر و مزد اخروی است یا بزرگواری که از مردمان فرو مایه دوری می‌کند.

راز سیدالمرسلین بودن رسول‌الله (ص)

از بین خصایص ملکوتی و قدسی رسول الله(ص) که آن حضرت را افضل و سرآمد همه انبیاء قرار داده است، یکی از آنها «سید المرسلین» است، در اینکه چه خصوصیت ویژه‌ای در پیامبر گرامی اسلام(ص) وجود داشته که در چنین منزلت ویژه قرار گرفته است، رازهایی وجود دارد.

چند نکته مهم پیرامون کرامت و بخشندگی «امام حسن مجتبی (ع)»

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: امام دوم به تمام فقرا مانند یتیمان و در راه‌ماندگان محبت و توجه داشتند. در زمان «امیرالمومنین (ع)»، ایشان خود به دنبال رفع نیاز نیازمندان می‌رفتند و حتی بعد از «امیرالمومنین (ع)» مطابق وصیت ایشان، رسیدگی به فقرا به «امام حسن مجتبی (ع)» سپرده شد.

نقش نماز و دعا در هشت سال دفاع مقدس دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق

بمناسبت آغاز جنگ تحمیلی و هفته دفاع مقدس، مقاله ی نقش نماز و دعا در هشت سال دفاع مقدس دوران جنگ تحمیلی، نوشته مسعود رحیم دخت، روابط عمومی ستاد، منتشر شد.

رسول اکرم (ص) یک معجزه جاویدان/ پیامبر(ص) کامل ترین الگو برای بشریت است

حجت الاسلام امامی بر تبیین عقلانیت، معنویت وعدالت در راستای الگوبرداری ازشخصیت پیامبر(ص) تاکید کرد و گفت: رسول اکرم (ص) یک معجزه جاویدان و کامل ترین الگو برای بشریت است.

پیش‌نیازهای زندگی در آخرت

ما در عالم آخرت واقعاً زندگی خواهیم کرد. نمی‌دانم آنجا زندگی چگونه خواهد بود که لازم است قبل از حضور در آن عالم در این دنیا این‌همه دشواری‌ها را تحمل کنیم تا آماده شویم. هرچه هست زندگی در آن عالم نیاز به معرفت‌ها، مهارت‌ها و استعدادهایی دارد که تمام فلسفۀ دینداری ما را تشکیل می‌دهد. 

آیا مراوده با کسانی که رعایت احکام شرعی نمی‌کنند جایز است؟

باید توجه داشت که دین را تنها از رساله نمی‌توان شناخت بلکه دستورات فراوان اخلاقی و تربیتی وجود دارد که آن‌ها را باید از کتاب‌های اخلاق و روایات، یافت.

هشت سال دفاع مقدس، سرداران شجاعی پروراند

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس، ملت ایران را قوی کرد اظهار داشت: جنگ به ظهور و بروز حرکت عظیم مردم و تربیت سرداران شجاع و مدیران مدبری منجر شد که فتح و پیروزی را به ارمغان آوردند.  

دانستنی‌هایی جالب از خانه کعبه

 خداوند می توانست خانه کعبه را در خوش آب و هواترین مناطق زمین قرار دهد ، ولی چنین نکرد مبادا مردم متوجه جهات مادی شوند و اجر و پاداششان کم گردد.

تنها درخواست خدا از انسان

خدا از انسان یک درخواست بیشتر ندارد و آن اینکه انسان خودش را برای لحظه دیدار با خدا «سالم و لایق» نگه دارد. چون بالاترین لذت برای انسان ملاقات خود خداوند است، ما باید با عبور سالم از کنار چیزهای کم‌ارزش و بی‌ارزش، بیشترین لیاقت را برای بالاترین سطح از ملاقات با خدا پیدا کنیم.

مؤمن کسی است که با دیگران انس بگیرد، دیگران هم با او انس بگیرند

به مناسبت فرارسیدن ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در سلسله مطالب «پیام‌های حماسه حسینی»به واکاوی زمینه‌ها و اهداف نهضت سرخ حسینی می پردازیم.

ویتامین روح انسان

ذکر نباشد انسان ضعیف می‌شود و با کمترین باد سردی سرما می‌خورد و با کوچک‌ترین ناراحتی صدمه می‌بیند. ذکر، ویتامین و پروتئین روح ماست و موجب تقویت اعصاب و عضلات اندیشۀ انسان می‌شود. اگر یک‌صدم اقداماتی که برای حلّ یک مشکل داریم به ذکر بپردازیم، مشکلات‌مان را بهتر حل خواهیم کرد. 

مجلس امام حسین(ع) محبانش را به سمت خود راهی می‌کند

در روایات آمده است که عطر مجلس امام حسین(ع)، محبانش را به سمت خود راهی می کند.

تقسیم‌بندی انسان‌ها در روز قیامت

عجیب‌ترین تقسیم خدا در قرآن، که عموماً به آن بی‌توجهیم بیان اقسام انسان‌ها در روز قیامت است. در سورۀ واقعه صریحاً می‌فرماید آنجا شما به سه دسته تقسیم می‌شوید: 1. آدم‌های خوب 2. آدم‌های بد 3. گروه پیشتاز که آن‌ها نزدیکان من هستند. این تقسیم باید دغدغۀ ما را به جای بد نبودن، پیشتاز شدن قرار بدهد. 

پیاده‌روی اربعین؛ قدم‌هایی از جنس محبت

اربعین امام حسین (ع)، بیستم صفر است و میلیون‌ها مسلمان، عمدتاً شیعه همچنین متعلق به سایر مذاهب این روز را گرامی می‌دارند.

زینب کبری (س)؛ الگوی زن «نه شرقی نه غربی»

نشست «زینب کبری، استمرار نهضت حسینی» توسط کارگروه بانوان کمیته فرهنگی ستاد اربعین برگزار و در این نشست عنوان شد: حضرت زینب(س) امانت‌دار امامت بود و الگوی زن «نه شرقی نه غربی» است.

حال و هوای خاص «تل زینبیه» در آستانه اربعین

درحالی که چند روزی به اربعین امسال مانده است، زیارتگاه تل زینبیه در کربلا، شرایط ویژه‌ای را سپری می‌کند.

پشتوانه‌های قرآنی مفهوم «عهد» در زیارت اربعین

زیارت اربعین مفاهیم و موضوعات مختلفی با پشتوانه‌های قرآنی دارد و یکی از این مفاهیم، مسئله عهد میان بندگان با خداوند است. موضوع عهد در این زیارت به عنوان یک عهد دو طرفه بوده و به آن عمل شده است.

ضرورت تجربه لذت معنوی

تجربۀ معنوی یعنی تجربۀ احساس خوب با خدا بودن و بیدار شدن استعداد لذت‌بردن از معنویات، هرچه بر تجربیات معنوی انسان افزوده شود کمتر تحت تأثیر تجربۀ لذت‌‌های مادی قرار می گیرد. این را باید تجربه کنیم که معنویات لذتش از مادیات بیشتر است و الّا دائماً در مبارزه با نفس شکست خواهیم خورد. 

پیاده‌روی اربعین و حضور پرشور علما و مراجع

یکی از سنت‌های حسنه که از زمان شیخ انصاری به بعد به یادگار مانده و همچنان علما این سنت را ادامه می دهند و نسبت به آن سفارش بسیاری می‌کنند پیاده روی اربعین است.

کشتی نجات امام حسین(ع) مجاهدان ظهور را تربیت می‌کند

یک کارشناس مهدوی با بیان اینکه حاج قاسم شدن برای امام زمان(عج) فقط به شعار و سرود نیست، گفت: می‌شود با کشتی نجات امام حسین(ع) مجاهد فی سبیل الله در مسیر ظهور امام زمان(عج) تربیت کرد.  

ریشۀ قوّت روحی

قوّت روحی ناشی از امید به خداست. بعضی‌ها در طول عمرشان هیچ‌گاه این احساس قدرت را تجربه نمی‌کنند، از بس احساس بی‌پناهی دارند و به خدا تکیه ندارند. 

شاخص بلوغ معنوی

اگر کمی آرام باشیم و شاکر، و اگر تا نیازهایمان برطرف شد از درِ خانۀ خدا فرار نکنیم، کم‌کم احساس نیازمان به خودِ خدا بیدار می‌شود. بلوغِ معنوی، بیداریِ حس نیاز به خداست.

عنایت قمر بنی هاشم(ع) به بندگان

مقام قمر بنی هاشم(ع) به حدّی زیاد است که بندگان را از مسیر معصیت دور می‌کند.

فلسفه پیاده‌روی اربعین به سمت کربلا چیست؟

همواره آیین ها و ادیان مختلف با هدف همبستگی میان پیروان و هویت بخشی به جریان اجتماعی خود، ایامی را در سال مشخص کرده و پیروان خویش را ملزم به شرکت در این اجتماعات می کنند.

«دل به عشقت مبتلا شد» سفرنامه‌ای از پیاده‌روی اربعین به روایت محمد آقاسی

یک نویسنده کتاب گفت: علت نگارش کتاب «دل به عشقت مبتلا شد» در حقیقت بیان ابعاد عظیم پیاده روی اربعین بود البته قصدم کتمان آسیب‌های موجود در پیاده روی نیست، اما معتقدم به قدری فضای حاکم بر پیاده روی اربعین جذاب و ارزشمند است که نباید آن را با سیاه نمایی کوچک نشان داد از نگاه من پیاده‌روی اربعین را می‌توان «کنش جمعی شیعیان» نامگذاری کرد.