حجت الاسلام علوی تهرانی: امامان شاهد اعمال ما هستند

کد خبر: 36624
مراسم احیاء شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان با قرائت دعای جوشن کبیر توسط حاج سید محسن هاشمی و سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و مداحی ذاکران اهل بیت علیهم السلام حاج ذبیح الله ترابی و حاج حسن خلج در مسجد حضرت امیر علیه السلام برگزار شد

وارث: مراسم احیاء شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان با قرائت دعای جوشن کبیر توسط حاج سید محسن هاشمی و سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و مداحی ذاکران اهل بیت علیهم السلام حاج ذبیح الله ترابی و حاج حسن خلج در مسجد حضرت امیر علیه السلام برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام علوی تهرانی را می خوانید:

مسجد امیر/

هدف از تشکیل جامعه تامین نیاز های مادی ومعنوی آن اجتماع است چون انسان موجودی اجتماعی ومادی است و این اجتماعی بودن او را به سطح جامعه می برد. اگر جامعه بتواند این نیازها را تامن کند به آن جامعه میگویند جامعۀ صالح و شایسته. کسانیکه در تحقق اهداف این جامعه تلاش میکنند به آن ها میگویند مصلح و این افراد باید در هر زمینه ای چه مادی و چه معنوی فعال باشند .

مشخصه های جامعۀ سالم که هر کدام از این ها را داشت این جامعه جامعِ شایسته ای است این است که جامعۀ شایسته  باید در آن امنیت جانی وجود داشته باشد هم احساس امنیت هم در وجود آن حریم شخصی افراد حفظ شود. درجامعۀ صالح افراد جامعه و گروه ها در آن روابط سالم و صحیحی داشته باشند بر مبنای وحدت و محبت دو سو . زیراب زنی و سخن چینی امنیت اجتماعی را ز بین میبرد.

جامعۀ شایسته باید به سمت وسویی رود که اعضای آن جامعه دارای اخلاق درست و اعتقاد درست باشند و از خرافات به دور باشند. این خصوصیت برای جامعۀ شایسته است که متولیان آن باید طوری باشند که مبنای باور صحیح را ایجاد کند چه در مدرسه چه در دانشگاه و چه در حوزۀ هنر وشعر.

چه چیز ما را به جامعه می کشاند ونزدیک میکند؟ درکشورهای مختلف مولفۀ مختلفی را بیان میکنند تا بتوان به سمت اعتقادات صحیح حرکت کند. یکی از عواملی که بتواند جامعه شایسته را بیان کند رفتن به سوی ارزش های اخلاقی است که اگر در جامعه ای احیا بشود یکی از مهمترین ها جهان بینی دینی و ارزش های اخلاقی آن جامعه است که اگر احیا شود این جامعه شایسته خواهد بود.

مسئلۀ مهم دیگر این است که چه چیزی ارزش های اخلاقی جامعه را تهدید می کند؟ این ها باعث میشوند به سمت جامعۀ شایسته نرویم. در یک اجتماع همه باید برای یک جامعه درست قدم بر داریم.

برای ساخت جامعۀ شایسته باید به این موضوع توجه داشت و روی این نکات منمرکز شد. اول بی حیایی، دوم بی انصافی، سوم بی رحمی و چهارم بی هویتی است. این مسائل ارزش های اخلاقی جامعه را تهدید میکند و سازندۀ ارزش های اخلاقی اینها هستند : .1حیا2.انصاف3.رحم4.هویت.  مادر بعضی جهات تکلیفمان مشخص نیست چون هنوز هویتمان معلوم نیست واین اصلا خوب نیست. الویت جامعه در بی هویتی گروه است نه خانواده.

امام حسین علیه السلام فرمودند اگر دین ندارید حداقل باانصاف باشید یعنی چه؟ یعنی انصاف داشته باشید جنگ شما بامن است نه طفل شیرخواره ام نه خانواده ام.

یکی دیگر از نکاتی که جامعه را به خطر می اندازد بی حیایی است.

حیا به چه  معناست؟ چون انسان باید حیا داشته باشد برای ساخت یک جامعۀ ایده آل اول باید افراد جامعه تغییر کنند. تئوری افراد باید متفاوت شود با گذشته حیا یک عامل درونی است در نفس انسان زیرا حیا یک حقیقت نفسانی است. وقتی میگوییم نفس یعنی یک حرکت درونی در مقابل عمل قبیح و زشت و ناپسند، ممکن است عقل بگوید ممکن است و شرع بگوید نه. حیا واکنشی درمقابل امر قبیحی است که یاشرع یاعقل آن را زشت می داند و در عاقل انزجاری ایجاد میشود که مانع آن کار میشود و با کم رویی متفاوت است. آدم کم رو در جمعیت ها وگروه ها هیچ تمایلی ندارد که شرکت کند.حیا یک درجه است اگر درکسی تحقق پیداکند موجب تعالی آن فرد میشود.جای این بحث ها شب قدر نیست.علما گفتند:حرفی بزنید که عقل بپسندد وقتی عقل پسندید مردم نیز میپسندد.آدم باحیا باید کریم نفس باشد یعنی برای خودش ارزش قائل باشد برای حفظ آبرویش.

از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل شده که ایشان یک چوپانی داشتند که در چراگاه ها بدون لباس به کارش مشغول بود پیامبر او را خواست وتمتمی حق وحقوقش را کامل به او پرداخت وگفت دیگر نمیخواهد برای ما کار کنید چوپان گفت چرا رسول الله پیامبر فرمودند آدمی که برای خودش ارزش قائل نباشد به درد ما نمیخورد.

تحقق حیا در لایه های نظارتی را باید شناخت همان دوربین مدار بسته است.اولین مرتبه از لایه نظارتی خود انسان است که همان نفس لوامه و سرزنش کننده و وجدان را بشناسد.

والاترین حیا این است که شخص از خودش شرم داشته باشد. لایۀ دوم نظارتی مردم هستند و لایۀ سوم نظارتی حجت خداست.

از امام صادق علیه اسلام نقل است که هر وقت ملائکه عملی از مارا مینویسند اولا به امام عصر عجل الله تعالی تقدیم میکنند و بعد به رسول خدا صلوات الله علیه و بعد به خود خداوند. امامان شاهد اعمال ما هستند.

 

خداوند در سوره حدید آیۀ 4 فرموده است"هُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يَعْلَمُ مَا يَلِجُ فِي الْأَرْضِ وَمَا يَخْرُجُ مِنْهَا وَمَا يَنزِلُ مِنَ السَّمَاء وَمَا يَعْرُجُ فِيهَا وَهُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ. اوست آن كس كه آسمانها و زمين را در شش هنگام آفريد آنگاه بر عرش استيلا يافت آنچه در زمين درآيد و آنچه از آن برآيد و آنچه در آن بالارود [همه را] مى‏داند و هر كجا باشيد او با شماست و خدا به هر چه مى‏كنيد بيناستآیا نمیدانید که خدا شما را میبیند در محضر خداوند گناه نکنیم...

موقع وسوسۀ شیطان زمانی است که انسان تنهاباشد یعنی زمان گناه به جمعیت بزنید.

امام علی علیه السلام فرمودند برترین حیا شرم از خداست.

یادتان باشد بی حیایی بدنامی می آورد وتردیدی در این موضوع نیست.

 

 مسجد امیر/

بخش اول - کلیک کنید

بخش دوم - کلیک کنید