نماز اکسیژن ماست نه تابوتی که در آن می‌خوابیم!

کد خبر: 40845
وارث : حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در همایش «مسجد جلوه‌گاه هنر اسلامی در فرهنگ سلامت» که دیروز دوشنبه 30 شهریور ماه برگزار شد، با تاکید بر اهمیت اقامه نماز در تمامی شئونات زندگی عنوان کرد: همانگونه که شیر مادر نیازهای انسان را در بدو تولد تامین می‌کند نماز نیز تمامی نیازهای انسان را در تمامی شئون زندگی انسان تامین می‌کند. نماز در مسائل سیاسی بزرگترین تاثیرها را دارد که بزرگترین جلوه‌گاه آن در نماز جماعت است. حضور در نماز جماعت مردمی بودن، اعتماد و ... را به دنبال دارد .



وی ادامه داد: تمرکزی که در نماز وجود دارد موجب تقویت حافظه می‌شود از سوی دیگر اهمیت خوردن لقمه حلال در غذا، کمک به فقراء، پرداخت زکات و ...همه  در نماز مورد تأکید است و این مسئله امری است که مستقیما بر سلامت روحی انسان تأثیر می‌گذارد.



حجت‌الاسلام قرائتی با اشاره به سبک زندگی پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) عنوان کرد: شیوه زندگی پیامبر، نشست و برخواست او، شیوه نمازخواندن او همه مسائلی است که علاوه بر جنبه‌های معنوی آن می‌باید جنبه‌های روانی، فیزیکی و جسمی آن نیز مد نظر قرار گیرد. از سوی دیگر نقش برخی جنبه‌ها و تاکیداتی که در اسلام وجود دارد بر سلامت انسان امروزه مشخص شده‌ است.




قرائتی تصریح کرد: در اسلام رنگ سیاه جز برای کفش، امامه و عبا نامطلوب اعلام شده است. این مسئله اکنون ثابت شده است که رنگ سیاه برای روان و روحیه انسان زیان دارد رنگ سبز نیز همواره در اسلام مورد تاکید بوده که همه این موارد اکنون در مسئله روانشناسی رنگ‌ها به آن پرداخته شده‌است.


 




برای خوش بویی و خوش سیمای 30 ثواب ذکر شده است

وی تاکید کرد: صدها حدیث طبی در رابطه با سلامت، بهداشت و سبک زندگی وجود دارد که می‌توان با مراجعه به آنها سلامت خود را حفظ کرده و همچنین در بهداشت جامعه کوشا باشیم. اهمیتی که اسلام برای بهداشت و سلامت فردی قائل است در هیچ دینی وجود ندارد. آنچنانکه برای مسواک زدن 30 ثواب و برای خوش بویی و خوش سیمای نیز 30 ثواب ذکر شده است.




حجت‌الاسلام قرائتی در ادامه به بیان اهمیت سلامت و تغذیه از منظر اسلام پرداخت و عنوان کرد: طیب بودن و پاک بودن غذا از جمله دیگر مواردی است که در اسلام به تمامی احکام به ویژه نماز مورد تاکید است. کسی که لقمه حلال نخورده باشد نمی‌تواند نمازش مورد قبول واقع شود در واقع حلیت غذا نیز بخشی از سلامت است که بسیار بر آن تاکید می‌شود.




وی در ادامه به تشریح وضعیت نماز و اقامه آن پرداخت و اظهار کرد: نماز در ایران هنوز جدی نیست و وضعیت مطلوبی ندارد اگر چه تا پیش از این نیز نماز در نمازخانه‌هایی در پست‌ترین جاها اقامه می‌شد اما خوشبختانه این وضعیت تغییر پیدا کرده و اکنون بهترین جاها به نمازخانه و مساجد اختصاص داده‌اند اما با این وجود نمی‌توان گفت که وضعیت نماز در کشور وضعیت مطلوبی است باید بتوانیم وضعیت نماز را مطلوب‌تر کنیم.


 




نماز اکسیژن ماست نه تابوتی که در آن می‌خوابیم

رئیس ستاد اقامه نماز کشور اظهار کرد: نماز اکسیژن ماست نه تابوتی که در آن می‌خوابیم اما هنوز این اکسیژن وجود ندارد باید در این راستا تلاش بیشتری شود روی نماز بچه‌ها باید حساس بود و از همان دوران طفولیت این فرهنگ بزرگ را در آنها پروراند.




وی یاد آور شد: امیدوارم که همانگونه که پزشکان حرفه مقدس خود را دنبال می‌کنند و در این زمینه به دستاوردهای بسیار خوبی رسیده‌اند در امر نماز هم پیشروی جامعه بوده و بتوانند فرهنگ آن را در تمامی شئونات حرفه‌ای و زندگی خود رعایت کنند.


 /1102101305