حجت الاسلام عبدالملکی: مودت اهل بیت (ع) واجب است

کد خبر: 41905
مراسم سیاه پوشان محرم با سخنرانی حجت الاسلام سید امیرعبدالملکی و روضه خوانی عباس عطاران و مداحی حاج روح الله بهمنی و کربلایی محسن فرخی در هیئت موکب الزینب سلام الله علیها برگزار شد

وارث: مراسم سیاه پوشان محرم با سخنرانی حجت الاسلام سید امیرعبدالملکی و روضه خوانی عباس عطاران و مداحی حاج روح الله بهمنی و کربلایی محسن فرخی در هیئت موکب الزینب سلام الله علیها برگزار شد.


در ادامۀ خبر متن سخنرانی حجت الاسلام عبدالملکی را می خوانید:

حجت الاسلام عبدالملکی: تا آخرین لحظۀ ماه ذی الحجه و قبل از شروع محرم، مشکی پوشیدن غلط است


دو نکته درباره ایام قبل از ماه محرم و لزوم مشکی نپوشیدن در این ایام

نکته اول

ماه ذی الحجه آخرین ماه سال قمری است و محرم آغاز سال قمری است. در ماه ذی الحجه بررسی کنیم که در یک سال اخیر چه کارهایی انجام داده ایم، برای نوکری امام حسین علیه‌السلام کجا رفتیم، چقدر کم گذاشته ایم، حساب و کتاب کنیم.

نکته دوم

تا آخرین لحظۀ ماه ذی الحجه مشکی پوشیدن غلط است. یعنی این ایام از عید قربان و عید غدیر تا آخرین لحظه ذی الحجه جشن است. جلوتر و عقب تر از امام معصوم نرویم، یعنی مقارن با شب اول محرم سیاه بپوشیم.

پاسخ به یکی از شبهات وهابیت در عزاداری

 اهل سنت و وهابیت بحث عزاداری را بد می دانند. اموات خودشان را هم وقتی دفن می کنند، مقداری آمونیاک را روی آن می ریزند تا جنازه زود از بین برود و باقی نماند. استنادشان به دو مطلب است: اول اینکه می گویند پیغمبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله فرمودند: بعد از من چهار مورد از کارهایی که در زمان جاهلیت بود را مردم ترک نمی کنند. یکی از آنها عزاداری و گریه کردن است. می گویند عزاداری و گریه کردن، شما بخوانید عزاداری سیدالشهدا. مورد دوم هم از شخصی به نام مغیره نقل شده است: مغیره در بین اهل سنت هم آدم بی آبرویی است. یعنی خود سنی ها هم او را قبول ندارند. او  بود که در کوفه وقتی همه فضائل خودشان را شجاعانه جداگانه گفتند، نوبت این که شد، امام حسین فرمودند: «انت الذی ضربت ام فاطمه»

برخورد معقول با این روایت

اهل سنت می گویند مغیره نقل کرده که پیغمبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله فرموده که وقتی کسی مرد اگر زنده ها برایش عزاداری کنند، آن شخص در قبرش عذاب می بیند. اینها اینجا عزاداری می کنند و آن فرد آنجا عذاب می بیند! ما معیار و مقیاسی برای بحث کردن می گذاریم و می گوییم با این قانون جلو برویم. شما که اهل بیت ما را قبول ندارید، پیغمبر ما را که به صورتی که ما قبول داریم، قبول ندارید، چه چیزی را قبول دارید؟ می گویند : قرآن. هنر پیامبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله این بود که فرمودند قرآن و عترت از هم جدا نمی شوند. اگر کسی این دو را از هم جدا کند، می شود داعشی. اینها آمدند فهم احمقانه خودشان از قرآن را برای ما مستند کردند.

قرآن می گوید: « لَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ اُخْرَی»1 هیچ گناهکاری گناه دیگری را متحمل نمی شود.

پس اگر این فرد زنده در اینجا گریه می کند و این کار اشتباهی است، نباید آن مرده در قبر عذاب شود.

چرا ما عزاداری می کنیم؟

بعد از 23 سال اطراف پیغمبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله جمع شدند و گفتند یا رسول الله ما می خواهیم محبت های شما را جبران کنیم. آیه بر پیامبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله نازل شد: « قل لا أسألُکُم علیهِ أَجراً إِلاّ المَوَدَّةَ فیِ القُربی»2 خانواده ما را دوست داشته باشید.

چهار پیغمبر دیگر را در قرآن می بینید که وقتی بحث این اتفاقات می افتد که مردم به پیغمبرشان می گویند که ما می خواهیم برای شما جبران کنیم، می گویند: اجر ما با خود خداست، من از شما چیزی نمی خواهم.

پس پیغمبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله که از همه اینها بالاتر است و خاتم المرسلین است، چگونه می گوید من اجر می خواهم؟ اجر من هم "مودت فی القربی" است. قرآن این را در آیه 47 سوره مبارکه سبا جواب می دهد: «ما سالتکم...» چیزی که برای او اجر قرار دادیم، به نفع خودش بوده است. این محبت کردن به اهل بیت تو به درد آنها نمی خورد، به درد خود افراد می خورد.

سه مطلب در اینجا باید بگوییم. اول، سلمان نقل می کند که پیغمبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله فرمود: هرکس فاطمه سلام‌ الله‌ علیها را دوست داشته باشد، هفت جا دست او را می گیرم، یکی سکرات موت است. محبت حضرت فاطمه سلام‌ الله‌ علیها در آن موقع به درد ما می خورد. یعنی این محبت به درد ما می خورد نه به درد حضرت.

احمد بن همبل نقل می کند: وقتی این آیه آمد، ابن عباس گفت وقتی پیغمبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله آیه "قل لا اسئلکم علیه اجرا ..." را خواند، شخصی بلند شد و گفت: این ذوی القربی که شما می گویید مودت به آنها واجب است، چه کسانی هستند؟ پیغمبر صلی ‌الله‌ علیه‌ و ‌آله بلافاصله فرمودند: «علی و فاطمة و ابنهما.» یعنی مودت بر اهل بیت علیهم السلام طبق نظر اهل سنت در این روایت، واجب است.

مودت

محبت به دو شرط تبدیل به مودت می شود. اول اینکه مستمر باشد، دوم اینکه شدت داشته باشد. محبت با شدت و استمرار می شود مودت. مودت اهل بیت علیهم السلام واجب است.

مودت مصادیقی دارد. چند مصداق آن را می گوییم که در واقع می توان گفت اینها واجبات مودت است: یک، اطاعت اولیاء. دو، زیارت آنها. سه، احترام به اولادشان. چهار، براورده کردن حاجات اهل بیت علیهم‌السلام. پنج، شریک بودن در حزن و شادی آنها.

امام صادق علیه‌السلام می فرماید: «شيعتنا خلقوا من فاضل طينتنا و عجنو بماء و لايتنا يحزنون لحزننا و يفرحون لفرحنا»3

امام حسین علیه‌السلام در آخرین لحظه فرمودند: «قُولُوا لِاَولیائِنَا ، یَهتَمُّونَ فی اِقامَهِ مَصائِبَنا»به شیعیان ما بگویید که در اقامۀ مصیبت ما اهتمام داشته باشند. اهتمام از همت می آید. یعنی در اقامه مصیبت ما همت بورزید.

/1102101306

 حجت الاسلام عبدالملکی: تا آخرین لحظۀ ماه ذی الحجه و قبل از شروع محرم، مشکی پوشیدن غلط است 

پی نوشت:


1.     سوره نجم آیه 38


2.     سوره شوری آیه 23


3.     منتهی الامال


4.     الحكم الزاهرة ،ج 1، ص238، ح 1277