ناگفته‌هايي از مسئول بازسازي حرم حضرت زينب(س)

کد خبر: 49432
به مناسبت فرا رسيدن سالروز ميلاد پر بركت حضرت زينب سلام الله عليها و به‌منظور آگاهي از اقدامت صورت گرفته براي بازسازي حرم عمه سادات(س) با يكي از كارشناسان ستاد بازسازي عتبات عاليات به گفت وگو نشستيم.
وارث: به مناسبت فرا رسيدن سالروز ميلاد پر بركت حضرت زينب سلام الله عليها و به‌منظور آگاهي از اقدامت صورت گرفته براي بازسازي حرم عمه سادات(س) با يكي از كارشناسان ستاد بازسازي عتبات عاليات به گفت‌وگو نشستيم.

قاسم حيدري مسئول ستاد بازسازي عتبات شهرستان اميديه استان خوزستان كه به‌تازگي از سوريه بازگشته است در اين گفت وگو به شرايط خاص كار بازسازي حرم در كشور جنگ زده اشاره كرد و از انجام پروژه‌ها در مقابل چشم داعشي‌ها و كرامات حضرت زينب (س) برايمان تعريف كرد كه در ادامه مي‌خوانيد.

سوال: آقاي حيدري از چه تاريخي توفيق خدمت در آستانه حضرت زينب سلام الله عليها را پيدا كرديد؟ همراهان شما چند نفر بودند؟

پاسخ: بنده به همراه گروهي 20نفره از 25 آبان امسال به مدت دوماه توفيق حضور و مشاركت در بازسازي حرم حضرت زينب(س) را پيدا كرديم.

سوال: زمان ورود شما فضاي شهر و پيراون حرم چگونه بود؟

پاسخ: بر در ديوار شهر آثار جنگ كاملا مشهود است.ساختمان‌هاي تخريب شده و ديوارهاي تركش خورده در كنار حرم مطهر فضاي كاملا غريب و غم زده‌اي را ايجاد كرده است.

سوال: در مدتي كه آنجا بوديد صداي درگيري و جنگ را هم مي‌شنيديد؟

پاسخ: شرايط خطرناك تر از اين حرف‌ها بود. شب عاشورا عناصر تكفيري خمپاره‌اي را به سمت حرم مطهر شليك كردند كه درست زير ساعت صحن حرم به ديوار خورد و منفجر شد.

با همت دوستان ظرف 8 ساعت آن را ترميم كرديم.البته شيربچه‌هاي مدافع حرم جانانه از اين مكان مقدس دفاع مي‌كنند اما به‌هر حال در شهر و كشوري كار مي‌كرديم كه چند سالي است درگير جنگ است.

به دليل همين خطرات و كمين تك تيراندازان داعشي كار ترميم مناره و اتاق موذنه حرم كه ارتفاع بيش از 50متر دارد، اندكي به تعويق افتاد اما با كرامت خود بي‌بي-حضرت زينب (س)- و رشادت بچه‌ها، آن كار را هم انجام داديم.

سوال: در اين مدت چه اقداماتي صورت گرفت؟

پاسخ: ايزوگام بام حرم، ترميم كاشي‌كاري‌ها و ترميم گنبد مطهر كه بر اثر اصابت تركش خمپاره‌ها آسيب ديده بود، تعمير سيستم برق و تهويه مطبوع و ...ازجمله اقداماتي بود كه صورت گرفت.

سوال: از شرايط كار برايمان توضيح دهيد.

پاسخ: ما در فصل بارندگي وارد سوريه شديم.اين كشور آب و هواي مديترانه‌اي دارد.در اين فصول بارندگي‌ها شديد و بي‌امان است.هوا هم به شدت سرد مي‌شود.همانطور كه گفتم اولويت اول ما ايزوگام و عايق سقف حرم بود تا بر اثر بارندگي آسيبي به سازه‌ها وارد نشود.اما براي انجام اين كار حتما بايد هوا صاف و آفتابي مي‌شد.

با يك گروه 6نفره متخصص ايزوگام بر بالاي بام رفتيم. توسلي به ائمه معصومين عليهم السلام و خود حضرت زينب سلام الله عليها كرديم. با چشماني گريان زير رگبار باران روبروي گنبد مطهر عرضه داشتيم «بي‌بي‌ جان ما ارادتمندان خاندان شما از ايران آماده‌ايم تا براي ترميم صحن و سراي نوراني‌تان، نوكري كنيم.اگر باران همين طور بي‌امان ببارد، مي‌ترسيم اين توفيق نصيب ما نشود. شما خاندان كرم هستيد، مرحمتي كنيد بي‌بي‌جان تا اين توفيق از اين بچه‌ها سلب نشود.»

سپس خدا را به مقام والاي عمه سادات قسم داديم تا باران ولو چند ساعتي بند بيايد.باورتان نمي‌شود، باران سيل آسايي كه اهالي دمشق مي‌گفتند چند روز خواهد باريد، بند آمد و هوا آفتابي شد.يكي از خادمان سوري به ما گفت: خوشبحال شما ايراني‌ها كه حضرت زينب سلام الله عليها اينقدر هواي‌تان را دارد.

همين كه هوا آفتابي شد در مدت كوتاهي دست‌كم 12 -13 رول ايزوگام انجام داديم.بقيه كارها نيز به مرور انجام شد.گلدسته‌هاي حرم هم آر.پي.جي خورده بود و در ارتفاع 50متري نقش كاشي كاري آن تخريب شده بود.جلوي چشم تك‌تيراندازان داعشي 50 متر داربست زديم و آنجا را ترميم كرديم.

براي ترميم اين كاشي‌كاري ها از آنها تصوير گرفتيم و براي استادكاران ايراني در شهر اصفهان فرستاديم.برخي قطعات در اصفهان ساخته شد و به سوريه فرستاده شد.البته كارگاهي هم در حرم ايجاد كرديم كه تك‌تك كاشي‌هاي آسيب ديده را همانجا ترميم كرديم.

سوال: در صحبت‌هاي خود اشاره‌اي به كرامت حضرت زينب سلام الله عليها كرديد. لطفا بيشتر در اين باره براي ما بگوييد.

پاسخ: اولا همين حضور و توفيق خدمت در كشوري جنگ زده و رفت وآمد بچه‌ها در ايمني و سلامت خود يك معجزه و كرامت از سوي معصومين عليهم السلام است.كرامت ديگري كه بارها شاهد آن بوديم، گره گشايي از مسائل فني كارها بود.همانطور كه گفتم سلسله‌اي از كارهاي مختلف انجام گرفت كه ما در همه آنها تخصصص نداشتيم اما با كرامت همين بزرگواران، راهكار پيچيده‌ترين مسائل فني به ذهنمان مي‌رسيد و اجرا مي‌كرديم.

البته اين كرامات تنها مختص شيعيان نيست.دامنه تفضلات اين خاندان بسيار وسيع است.زماني كه بام حرم را براي انجام ايزوگام تمييز مي‌كرديم دوستان مقداري از خاك و ريگ نشسته بر بام حرم را براي تبرك و ساخت مهر بر مي‌داشتند.يكي از مهندسان سوري كه از اهل تسنن بود اين كار بچه‌ها را ديده بود.او هم مقداري از اين شن و خاك را برداشته بود و براي بيماري برده بود كه دستش به‌دليل نامعلومي متورم و عفوني شده بود.خود او براي ما تعريف كرد كه اين ريگ را روي دست بيمار گذاشتيم و با تعجب ديديم كه تورم چركي با حركتي موج مانند به كف دست بيمار آمد و بعد بيرون ريخت.در ميان چرك و خون تكه ريز چوبي بود كه دليل عفونت بود و ماه‌ها دكترها از تشخيص دليل آن عاجز بودند.

سوال: حضور شما در آن منطقه بين ساكنان و مردم سوريه چه بازتابي داشت؟

پاسخ: حضور بچه‌هاي ايراني در آنجا از مدافعان حرم گرفته تا متخصصان ستاد بازسازي عتبات عاليات روحيه و نشاط بالايي به خادمان، مجاوران و زائران بي‌بي(س) داده است.همين اقدامات اوليه بازسازي، غم غربت را تا حد زيادي از منطقه زينبيه زدوده است.پخش صداي اذان از موذنه حرم و درخشش گنبد مطلاي حضرت زينب سلام الله عليها اميد بخش مردم و مدافعان حرم است.

خدا را شاكريم كه به ما و مجموعه ستاد بازسازي عتبات عاليات توفيق اين خدمت‌گذاري كوچك را داد.اميدواريم به‌زودي با ريشه كن شدن فتنه عناصر تكفيري، طرح هاي توسعه حرم‌هاي شريف در سوريه همانند اعتاب مقدسه با همت مردم عزيز آغاز شود.
/1102001307