حجت الاسلام نور بخش: محبین حضرت زهرا (س) عاقبت به خیر می شوند+گزارش تصویری
وارث: مراسم عزاداری ایام فاطمیه اول با سخنرانی حجت الاسلام نوربخش و مداحی حاج محمدرضا نیکنام حاج امیر عباسی و کربلایی علی اصغر ژولیده در هیئت غریب مدینه برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام نور بخش را می خوانید:
انذار قرآن کریم به مومنان
آیه ای در قرآن وجود دارد که یک هشدار و انذار را به مذهبیون و دینداران ارائه می دهد: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلاَ تَمُوتُنَّ إِلاَّ وَأَنتُم مُّسْلِمُونَ 1 ای کسانی که ايمان آورده ايد، آنچنان که شايسته ترس از خداست از او بترسيد و جز در مسلمانی نميريد. خطاب برای مسلمانان است. یعنی بعضی از مومنین و مسلمانان در حالی از دنیا می روند که مسلمان و مومن نیستند. اگرچه بر مسیر ایمان و اسلام هستند اما ثبات در مسیر ندارند و این بسیار خطرناک است.
صفت بد، عاقبت به شری در پی دارد
قرآن می خواهد بفرماید بعضی از مسلمانان عاقبت به خیر نمی شوند. عاقبت به خیری یعنی چه؟ یک اینکه بعد از مرگت، از تو به خوبی و نیکی یاد کنند نه اینکه فقط مردن جسمی منظور باشد. مثلا از یک اداره ای به اداره ی دیگر میروی. طوری باشد که پشت سرش نگویند خوب شد که رفت. بگویند چه حیف شد که رفت.
درون انسان استعدادهای خوب و بد وجود دارد. اگر ملک الموت الان به سراغم آید، استعدادهای خوبم بیشتر است یا بد؟ اگر خوب بیشتر بود عاقبت به خیر و اگر بدی بیشتر بود، عاقبت به شر می شود.
آنچه انسان را به زمین می زند بدی هاست. حتی اگر یک بدی در وجود انسان باشد او را منحرف میکند. ولی اگر انسان خوبی باشد یک نماز هم برایش کافی است.
گاهی اوقات یک استعداد بد درونش است. نگاه نکنید الان به روضه آمدید، گریه می کنید اهل احسان و انفاق هستید، خیلی ها اینگونه بودند، اما همان یک بدی در وجودش گرفت و منحرفش کرد. ویروس درونی فعال شد و خطا داد.
مثل یک بادکنکی که یک سوراخ رویش است، به مرور کوچک می شود و تدریجا اثر می کند. قرآن می فرماید: بَلِ الْإِنسَانُ عَلَى نَفْسِهِ بَصِيرَةٌ 2 بلكه انسان خودش از وضع خود آگاه است. هر انسانی خودش را می شناسد و میداند چه کاره است.
چه میشود که انسانها عاقبت به شر می شوند؟ این بدی در وجود انسان هست ولی صفت خوبی در ظاهر ظهور دارد، مثل اینکه روی آب را نگاه میکنی زلال و شفاف است اما وقتی پایت را درونش میگذاری میبینی کفش لجن است. اگر قرار است با این حرف انسان به سراغ کسی برود اول به سراغ خودتان بروید ببینید آیا مصداق این سخنان حضرات آیات و بزرگان خودم هستم یا نه؟ به سراغ دیگری نروید. اما همان لجن زمان می خواهد تا زلالیت را از بین ببرد و خرابش کند.
بدی هایی که در وجود انسان هست و خودش می داند. مثلا شخصی بسیار مومن هم هست اما اخلاق بدی دارد. زن و بچه اش عاصی شده اند. این شخص زمینه ی بسیار وحشتناکی برای انحراف دارد. نگاه به الانش نکند که کارش درست است همان بدی یک جا بر زمین می گذارد.
برای تطهیر ظرف وجودیمان محب حضرت زهرا سلام الله باشیم
حضرت زهرا سلام الله "طاهره" هستند. وقتی دو شئ میخواهد بهم نزدیک و جذب شوند، قرب پیدا کنند، باید همجنس و هم سنخ باشند. وقتی هم سنخ نباشد قرب و جذب معنا ندارد. انسانی که خودش میداند چیست و درصدد اصلاح بدی هایش نیست، اگر سرش را به پیشانی بچسباند، قرآن بخواند، روزه بگیرد، آیا قرب می آورد؟ خیر.
گاهی اوقات بعضی از متدین ما بازیگر حرفه ای هستند. اما برای چه کسی بازی می کنی؟ اما خودت که میدانی چه کار میکنی. اگر به بکدیگر گمان بد کنیم گناه است. اما هر کس از خودش که می تواند بپرسد. یک روز اگر خواستید ببینید آدم خوبی هستید یا نه؟ نگاه نکنید که در مسجد به شما اقتدا میکنند یا نه بلکه آیا خانمت و همسرت هم اقتدا میکند؟ چون او همه چیز شما را میداند.
وقتی فهمیدید اخلاق بدی دارید، آیا اصلاح هم میکنید؟ بعضی بدی هایی که در وجود انسان است فی نفسه یک بدی است. اما بعضی بدی ها، تولید بدی های دیگر هم دارند. هزار تا بدی درونش است. بعضی بیماری ها، بیماری های دیگر هم تولید میکنند. اگر بدی ها را اصلاح نکنید فایده ندارد.
لازم نیست حتما کار خوبی انجام دهید. این فهم غلط از دین است. اگر ابتدا کار بد را انجام ندهد، بعد از آن کار خوب را هم انجام میدهد اما اگر اول کار خوب انجام دهد ممکن است هزار کار بد هم انجام دهد. این مطلوب اهل بیت علیهم السلام نیست.
اول ظرف وجودیت را از بدی ها پاک کن
گفت "دیو چو بیرون رود فرشته درآید". اول دیو درونت را بریزید بیرون، تا فطرتت گل کند و غوغا شود. لازم نیست اول سراغ محبت و ولایت امیرالمومنین علیه السلام بروید چون خدا در فطرت ما این محبت را گذاشته، اما آن بدی اجازه نمی دهد ولایت بزند بیرون. انسان می خواهد شدت آن را زیاد کند اما فایده ای ندارد.
روش تجربی آن است که مثلا یک هفته یا یک روز تمرین کند که کمتر گناه انجام دهد و وقتی به روضه بیاید بیشتر گل میکند. اگر انسان سطح بدی هایش را پایین ببرد بیشتر در خانه ی اهل بیت علیهم السلام گل میکند. در غیر اینصورت ضمانتی برای عاقبت به خیری نیست.
اهل بیت انسان را به نقطه ی طهارت می رسانند. انسان هر چقدر که طاهر باشد. محبت فاطمی را بیشتر حس میکند. امیرالمومنین علیه السلام فرمود: إِنَّ هذهِ الْقُلُوبَ أَوْعِيَةٌ فَخَيْرُهَا أَوْعَاهَا فَاحْفَظْ عَنِّي مَا أَقُولُ لَكَ3دلها چونان ظرفهايند و بهترين آنها نگهدارندهترين آنهاست.
دلها مثل ظرف است. بهترین آنها، آن است که ظرفیتش بیشتر باشد. مظروف ظرف دل، محبت و معرفت است. در این ظرف دل اگر یک نوک سوزن استعداد بد، نجاست باشد کل ظرف را آلوده میکند. کسی که در دلش معرفت و محبت دارد، اگر یک استعداد بد به آن بخورد، کل ظرف را آلوده میکند. روش فقهی پاک کردن و طهارتش دو روش است. محتویاتش را بریز دور ظرف را بشویید و دوباره پر کنید. روش دوم این ظرف پر از آب را به آب کر وصل کنید. به محض اتصال پاک می شود.
مظروف ظرف دل ما محبت است. محبت دلت را وصل به یک محبت "کر" بکنید. به محض اتصال به یک محبت بیشتر پاک می شود. مثال حوضی که آب رویش زلال بود ولی ته آن لجن وجود داشت را به یاد بیاورید. اگر یک آب باریکه می امد به آنجا، لجن را از بین میبرد.
محبت حضرت زهرا سلام الله علیها، پاک کننده گناهان
"محبت کر" در عالم از آن چه کسی است؟ امام صادق علیه السلام فرمود: وقتی گره به زندگی انسانها می افتد، به درب خانه ی ما می آیند. ما اهل بیت هم وقتی به مشکلی بر می خوریم به مادرمان حضرت زهرا سلام الله علیها متوسل می شویم.
"محبت کر"، محبت حضرت زهرا سلام الله علیها است. هر کسی محبت حضرت را داشته باشد عاقبت به خیر می شود. محبت حضرت زهرا سلام الله علیها انسان را تطهیر و پاک می کند.
لازم نیست حتما به روضه ی حضرت بروید، البته اگر بروید خیلی خوب است، به روضه بروید اما اگر گوشه ی منزلتان بودید و یاد حضرت افتادید و دلتان گرفت نه اینکه حتما گریه هم بکنید، این نوید آن است که عاقبت به خیری حضرت در انتظار توست. یعنی محب حضرت زهرا سلام الله هستید.
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله به سلمان فرمود: یا سلمانُ حُبُّ فاطمةَ یَنْفَعُ فی مائةِ مَوطنٍ ایسَرُ تلکَ المواطنِ: الموتُ و و المیزانُ و المحشرُ و الصراطُ و المحاسبةُ.4 ای سلمان محبت فاطمه و دوست داشتن او در صد موقف و جایگاه از مواقف قیامت سودمند است، آسان ترین این مواقف: مرگ و قبر و میزان و محشر و (پل) صراط و موقف محاسبه اعمال است.
میخواست بفرماید اگر محب حضرت زهرا سلام الله علیها باشی، دلت قرص و محکم است.
نجات محبین حضرت زهرا سلام الله، از آتش جهنم
روز قیامت روزی است که در پیشانی هر کسی نوشته می شود که این مؤمن است و یا کافر است؛ و به محبی که گناهانش بسیار باشد، امر می شود که به آتش برود. چون فاطمه سلام الله بر روی پیشانی او می خواند که: محب نوشته است، می گوید: إلهی و سیدی سمیتنی فاطمة و فطمت بی من تولانی و تولی ذریتی من النار! و وعدک الحق و أنت لا تخلف المیعاد؛ ای خدای من و آقای من! تو مرا فاطمه نام گذاردی و به واسطه من هر کسی ولایت من و ولایت ذریه مرا داشت از آتش بر کنار داشتی! و وعده تو حق است و تو خلف وعده نمی فرمایی.
خداوند عزوجل می فرماید: «صدقت یا فاطمة؛ إنی سمیتک فاطمة و فطمت بک من أحبک و تولاک و أحب ذریتک و تولاهم من النار! و وعدی الحق و أنا لا أخلف المیعاد؛ ای فاطمه راست می گویی؛ من نام تو را فاطمه (یعنی برنده و جدا کننده از آتش) گذاردم و به واسطه تو هر کس تو را دوست داشته باشد و ولایت تو را داشته باشد و ذریه تو را دوست داشته باشد و ولایت آنها را داشته باشد، من آنها را از آتش جدا می کنم! و وعده من حق است و من خلف وعده نمی کنم! 5
پی نوشت:
1- سوره آل عمران آیه 102
2- سوره قیامت آیه 14
3- نهج البلاغه كلمات قصار شماره 147.
4- بحار الانوار، ج 27، ص 116.
5- علل الشرائع طبع نجف، باب 142، ص179