چرا حضور جوانان در مساجد هر روز کمرنگ می شود؟
برگزاری منظم برنامهها موجب استقبال مردم از مسجد میشود
وی افزود: برگزاری منظم برنامههای مساجد مانند ادعیه خوانی، قرائت زیارات، برپایی کلاسهای آموزشی، اجرای برنامههای فرهنگی و ... نیز میتواند موجب شرکت گسترده طبقات و قشرهای گوناگون مردم به ویژه جوانان در مسجد شود. هرچند آسیبشناسی مساجد، حکایت از ضعف مساجد در این موارد دارد.
امام جماعت مسجد طوس خاطرنشان کرد: برگزاری روزانه تفسیر قرآن کریم و وصیت نامه امیرالمومنین علی (ع) به امام حسن و امام حسین (ع) در «مسجد طوس»، توانست موجب افزایش استقبال در ماه رمضان از برنامههای این مسجد شود.
دقت «مرکز رسیدگی» در انتخاب ائمه جماعات خوش اخلاق
وی اضافه کرد: امام مسجد باید با اخلاق خوب و گفتار نیک با مردم رفتار کند؛ همچنان که خداوند به حضرت محمد (ص) فرمود: «إِنَّک لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ»(قلم:4). اگر امام جماعت «اخلاق خوب و گفتار مناسب» نداشته باشد، در کارش موفق نمی شود. بنابراین مرکز رسیدگی به امور مساجد در انتخاب ائمه جماعات «خوش اخلاق» را جزو ملاک های اصلی قرار دهد.
حجتالاسلام و المسلمین احمدی ادامه داد: حضور حداکثری امام جماعت مردم در مسجد و شنیدن سوالات، خواسته ها و درد دل های مردم، در جذب آن ها به مسجد، معجزه می کند.
حضور بیشتر در مسجد با مشاهده پاسخ گویی «امام جماعت»
وی گفت: مسجد باید زمینه حضور مردم به مسجد را به روش ها متفاوت و با راه اندازی مراکز و کانون هایی مانند پایگاه بسیج، کانون فرهنگی هنری، مرکز قرآن و عترت، سایت اینترنتی و ... فراهم کند. مردم به ویژه جوانان با مشاهده پاسخ گویی امام جماعت و مسجد به نیازها و خواسته های مختلف شان، با رغبت و انگیزه بیشتر در خانه خدا حاضر می شوند.
عضو دفتر آیتالله نوری همدانی افزود: متاسفانه حضور جوانان در مساجد، هر روز کمتر و کمتر میشود؛ برگزاری برنامههای غیر متنوع، ارایه ضعیف مشوقها، حضور کمرنگ امام جماعت در خانه خدا و بداخلاقی ارکان مسجد، مهمترین عوامل این وضعیت است.
/1102101305