حجت الاسلام الیاسی: از خدا بخواهیم اخلاق دشمنان اهل بیت(ع) را از ما دور کند

کد خبر: 60338
گمشده جامعه ی امروز ما هم اخلاق است. تک تک امامان ما و سیدالشهدا علیه السلام در مداری که پیامبر صلی الله علیه و آله ترسیم کرده بود حرکت کردند یعنی تکمیل اخلاقی که حضرت پایه گذاری کرد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت انصارالعباس علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام هادی الیاسی و مداحی حاج سید محمد جوادی و حاج سید مجید بنی فاطمه برگزار شد.

 

در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام هادی الیاسی را می خوانید:

حجت الاسلام هادی الیاسی

بزرگداشت اخلاق؛ پیام پیغمبر صلی الله علیه و آله

درباره ولادت امام موسی کاظم علیه السلام دو روایت وجود دارد که یکی از آنها بیستم ذی الحجه است که البته این نقل معتبرتر است.

باید بدانیم امام حسین علیه السلام در کربلا چه کرد؟ اولین پیام پیغمبر صلی الله علیه و آله این بود که خدا یکی است و پای آن بایستید تا رستگار شوید و اینکه در دل من فقط خداست،  دلبر من فقط خداست و این می شود اِله. ببینید چه کسانی پای این اله ایستادند و رستگار شدند

دومین پیام رسول خدا صلی الله علیه و آله دعوت به اخلاق بود. حضرت فرمود: این است و جز این نیست من برای بزرگداشت اخلاق آمدم. بعثت من محصور در اخلاق بود. گمشده جامعه بشریت اخلاق بوده است. در دوره جاهلیت هم گمشده مردم اخلاق بود نه علم چون در زمان حضرت عالم هم وجود داشته اما علمشان باعث رشد و خداپرستی آنها نشده بود. گمشده جامعه ی امروز ما هم اخلاق است. تک تک امامان ما و سیدالشهدا علیه السلام در مداری که پیامبر صلی الله علیه و آله ترسیم کرده بود حرکت کردند یعنی تکمیل اخلاقی که حضرت پایه گذاری کرد. به طوری که هر کس نزدیک حضرت بود جذب ایشان میشد به دلیل وجود اخلاق ایشان بود.

سوگندهای قرآنی برای اخلاق

خداوند در قرآن قسم نخورده که افراد نماز بخواند یا زکات بدهند و نتیجه ی انجام آن اعمال را بیان کرده است. خداوند در قرآن یازده قسم یاد کرده است: به زمین، ماه، شمس، آسمان و بعد از آن می فرماید: قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکَّاها وَ قَدْ خابَ مَنْ دَسَّاها 1کسی که تزکیه نفس کرد و اخلاق را در خودش زنده کرد رستگار می شود اما کسی که تزکیه نکرد و اخلاق ندارد فرقی ندارد در چه لباسی باشد و چه مدرکی دارد رستگار نخواهد شد.

چرا عده ای در کنار سیدالشهدا علیه السلام جمع شدند و عده ای نتواتستند؟ شما نمی توانید در کتابی ببینید که گفته باشند زهیر اخلاق بدی داشت یا زود عصبانی می شود. در اکثر کتب نوشته شده ایشان صبور بودند.

مرحوم سیدبن طاووس یکی از بزرگترین علمای ماست که تشرفات متعددی خدمت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف داشته اند. ایشان در کتاب خودش می فرماید: بعد از جناب سلمان در میان یاران اهل بیت علیهم السلام کسی به مقام یونس بن عبدالرحمن2 نمی رسد! ما در میان یاران حضرات افراد بسیار بزرگ و با فضیلتی داریم. یونس بن عبدالرحمن امام کاظم ٬ امام جواد و امام رضا علیهم السلام را درک کرد.

چه ویژگی او را یار باوفای این سه امام کرده که عالم ما درباره اش چنین فرموده؟ او در کوچه های مدینه می چرخید و می گفت هر کسی به یونس بدی کرده باشد اما در ولایت علی ابن موسی الرضا علیه السلام باشد من حلالش می کنم.

ما در زیارت امین الله می خوانیم: خدایا به خاطر این امامی که در مقابلش هستم می خواهم مرا خالی از اخلاق دشمنان تو و اهل بیت تو شوم. ظاهر و باطنم یکی شود و صفم را مشخص کنم. پس نتیجه می گیریم اگر کسی در کربلا لباس اخلاق دشمنان را داشت نمی توانست به امام حسین علیه السلام بپیوندد. آن اخلاق به فرموده روایات این است که باید طوری باشیم که زینت اهل بیت علیهم اسلام باشیم.

مملکت ما کشور شیعی است و باید اخلاق حسینی در آن بیشتر باشد. ما در محرم از خودمان سوال کنیم چقدر شباهت به اصحاب سیدالشهدا علیه السلان و دشمنان ایشان داریم؟ اخلاقی که مدنظر اهل بیت علیهم السلام نیست را ترک کنیم. حدیث از وجود مقدس امام صادق علیه السلام داریم که می فرماید: مومنین در سایه عرش نشسته اند به آنها گفته می شود وارد بهشت شوید که بهشت منتظر شماست اما آنها می گویند ما منتظر اربابمان سیدالشهدا علیه السلام هستیم. رابطه دو نفره است تا یاران امام حسین علیه السلام وارد بهشت نشوند حضرت هم وارد نمی شوند.

گرفتن رنگ و بوی حسینی

اخلاق امام حسین علیه السلام فوز عظیم است. کسی که لباس مشکی در این ماه می پوشد یعنی در عزای سیدالشهدا علیه السلام است نشود در زیر این لباس رفتاری انجام دهد که حضرت دوست ندارد.

خدا مرحوم محدث قمی را رحمت کند، ایشان کتاب "منازل الاخره" را در مشهد نگارش کردند. یکی از مسافران از نجف به مشهد آمده بود که خدمت ایشان رسید. آن مسافر سی سال در نجف بوده و هر روز به زیارت امیرالمومنین علیه السلام می رفته. محدث قمی سرشان را پایین گرفتند و به او فرمود: تعجب می کنم از کسی که سی سال به زیارت امام خودت می روی اما هنوز رنگ و بوی امامت را نگرفته ای. من یک دوستی دارم عطر فروش است هر وقت نزد او می روم و با او صحبت میکنم لباسهایم بوی عطر می گیرد! یعنی ظاهرم از او اثر می گیرد. حال بد نیست سی سال به عزای امام حسین علیه السلام بیاییم اما رنگ و بوی حضرت را نگیریم؟ امام حسین علیه السلام رنگ و بویی دارد که عالم به آن غبطه می خورد.

ماجرای غلام امام حسین علیه السلام

جَون  غلام وفادار اهل‌بیت  علیهم السلام بود 92 ساله بود که در کربلا حضور داشت. او در روز عاشورا خواست تا به میدان برود؛ ولى امام علیه السلام از جَون خواست که از این کار، منصرف شود، اما جَون، ضمن پافشارى براى رفتن به میدان به امام علیه السلام گفت: به خدا سوگند، بویى بد، تبارى پست و رنگى سیاه دارم، پس بهشت را از من دریغ مَدار تا بویم خوش و تبارم، نیکو و رویم سپید شود! نه! به خدا سوگند، از شما جدا نمى‌شوم تا اینکه خون سیاهم با خون شما، در آمیزد.

جَون  جنگید تا به خیل شهیدان پیوست، در گزارشى آمده که امام حسین علیه السلام بر سرِ جنازه او ایستاد و براى او، این چنین دعا کرد: «خداوندا! صورت او را نورانى و بویش را خوش گردان و او را با نیکان، محشور کن و میان او و محمّد و خاندان محمّد صلی الله علیه و آله آشنایى برقرار کن».

از امام زین‌العابدین علیه السلام روایت شده که پس از 10 روز که مردم براى دفن شهدا آمدند، از جنازه او بوى مُشک استشمام مى‌شد. خوشا بحال او که در آخر عمر رنگ و بوی حسینی گرفت.

روایت داریم دو ملک در سب قبر می آیند بدن صورت و دهان میت را بو می کنند اگر بدن بوی امام حسین علیه السلام را بدهد می گویند این بدن صاحب دارد او را رها کنید. امام حسین علیه السلام کاری کن ما مثل تو و در سپاه تو باشیم. اگر چنین باشد می توانیم ادعا کنیم ظاهر و باطنمان یکی است.

 

پی نوشت:

1-       سوره شمس آیات 9 و 10.

2-       یونس بن عبدالرحمن از یاران امام رضا علیه السلام و از اصحاب اجماع و از راویان ثقه شیعه. وی امام باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام را ملاقات کرده ولی تنها از امام کاظم علیه السلام و امام رضا علیه السلام روایت نقل کرده است. منابع رجالی او را ستوده‌اند.