حجت الاسلام علوی تهرانی: تا کسی از دنیا نگذرد حسینی نمی شود

کد خبر: 62160
باید محرم امسال ما با سال گذشته فرق داشته باشد اگر فرق نداشت امیر المومنین علی علیه السلام می فرمایند: هر کس دو روزش با هم مساوی باشد این انسان برشکسته است. محرم امسالمان باید بهتر از سال قبل باشد، تا پارسال حسین می گفتیم و امسال حسینی شویم و راه حل آن این است که خصوصیات اهل دنیا را از خود دور کنیم. بدون تلاش هم چیزی دست ما را نمی گیرد و تلاش هم مبتنی بر باور است.
وارث:  مراسم دهه سوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و مداحی کربلایی نریمان پناهی و حاج روح الله بهمنی در هیئت عشاق العباس (ع) برگزار شد.

در ادامه ی خبر متن سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی را می خوانید:



حجت الاسلام علوی تهرانی:

کسی که می خواهد حسینی شود باید از دنیا ببُرد و إلا هرچقدر هم تلاش کند نماز بخواند و سینه بزند بالاخره در جایی سر بزنگاه کوتاه می آید.

بهانه ی دنیوی عمرسعد

 عمر سعد در روز عاشورا با امام حسین علیه السلام  ملاقات داشت. حضرت به ایشان فرمودند: با اینکه می دانی من پسر چه کسی هستم باز هم می خواهی با من وارد جنگ شوی؟ عمر گفت: مجبورم چون اموالم در خطر است، حضرت فرمودند: من تضمین می کنم. عمر گفت: زن و فرزندانم در خطر هستند، حضرت فرمودند: سلامتی آن ها را هم من تضمین می کنم.

در عین حال زهیر بن قین  که نمی خواست خدمت امام حسین علیه السلام  برسد، جوری استقرار پیدا می کرد که وقتی به منزل رسید امام در آنجا نباشد ولی تقدیر بر آن بود که در منزلی با هم مواجه شدند. وقتی زهیر با امام صحبت کرد به طور کل عوض شد و از اموال و همسرش در راه خدا گذشت. تا کسی از دنیا نگذرد حسینی نمی شود.

خصوصیات اهل دنیا

پیامبر صلی الله علیه و آله  به معراج رفتند و با خداوند گفتگو کردند، یکی از سوالاتی که پیامبر صلی الله علیه و آله  از خداوند پرسیدند این بود که؛ ! اهل دنيا و اهل آخرت چه كسانى هستند؟

يا اَحْمَدُ؛ اَبْغِضِ الدُّنْيا وَ اَهْلَها وَ اَحِبَّ الاْخِرَةَ وَ اَهْلَها. قالَ يا رَبِّ؛ وَ مَنْ اَهْلُ الدُّنْيا وَمَنْ اَهْلُ الاْخِرَةِ؟ قالَ اَهْلُ الدُّنْيا مَنْ كَثُرَ اَكْلُهُ وَ ضِحْكُهُ وَ نَوْمُهُ وَ غَضَبُهُ. قَليلُ الرِّضا، لايَعْتَذِرُ اِلى مَنْ اَساءَ اِلَيْهِ وَ لايَقْبَلُ عُذْرَ مَنْ اِعْتَذَرَ اِلَيْهِ. كَسْلانٌ عِنْدَ الطّاعَةِ وَ شُجاعٌ عِنْدَ الْمَعْصِيَةِ. اَمَلُهُ بَعيدٌ وَ اَجَلُهُ قَريبٌ، لايُحاسِبُ نَفْسَهُ. قَليلُ الْمَنْفَعَةِ، كَثيرُ الْكَلامِ، قَليلُ الْخَوْفِ، كَثيرُ الْفَرَحِ عِنْدَ الطّعامِ وَ اِنَّ اَهْلَ الدُّنيا لايَشْكُرُونَ عِنْدَ الرَّخاءِ وَ لايَصْبِرُونَ عِنْدَ الْبَلاءِ. كَثيرُ النّاسِ عِنْدَهُمْ قَليلٌ، يَحْمِدُونَ اَنْفُسَهُمْ بِما لايَفْعَلُونَ وَ يَدَّعُونَ بِما لَيْسَ لَهُمْ و يَتَكَلَّمُونَ بِما يَتَمَنَّوْنَ وَ يَذْكُرُونَ مَساوِىَ النّاسِ وَ يُخْفُونَ حَسَناتِهِمْ.

فَقالَ يا رَبِّ: كُلُّ هذَا الْعَيْبِ فى اَهْلِ الدُّنْيا؟ قالَ: يا اَحْمَدُ؛ اِنَّ عَيْبَ اَهْلِ الدُّنْيا كَثيرٌ فيهِمُ الْجَهْلُ وَ الْحُمْقُ. لايَتَواضَعُونَ لِمَنْ يَتَعَلَّمُونَ مِنْهُ وَ هُمْ عِنْدَ اَنْفُسِهِمْ عُقَلاءٌ وَ عِنْدَ الْعارِفينَ حُمَقاءٌ 1

اى احمد! دنيا و اهل آن را دشمن بدار  و آخرت و اهل آن را دوست بدارعرض كرد: اى خداى من! اهل دنيا و اهل آخرت چه كسانى هستند؟

خداوند فرمود: اهل دنيا كسى است كه خوردن و خنديدن و خواب و غضبش زياد و رضايت او كم مى باشد.

اگر به كسى بدى كرد از او پوزش نمى طلبد و عذر كسى را كه از او عذر خواهى مى كند نمى پذيرد.

هنگام عبادت، كسل و هنگام معصيت، شجاع است. ( رمز اینکه زلیخا یکی از زنان خوب شد آن بود که گناهی که می خواست انجام دهد را در خفا انجام داد و 7 در درست کرده بود بخاطر حیایی که داشت ).

آرزويش دور و دراز و مرگش نزديك است. ( حضرت نوح علیه السلام  2500 سال عمر کردند ودر طی آن مدت 950 سال دوران رسالتشان بود، وقتی که عزرائیل خواست جان ایشان را بگیرد از او پرسید: چگونه گذشت؟  حضرت نوح فرمودند: گویی از دری وارد شدم و از در دیگر خارج ).

به حساب خود نمى پردازد. ( به حساب خود برسید قبل از آنکه به حساب شما رسیده شود ).

نفعش به ديگران كم مى رسد.

حرف زياد مى زند.

ترس كم دارد.

هنگام رسيدن به غذا، بسيار شادمان مى شود.

اهل دنيا هنگام نعمت، شكر و هنگام بلا، صبر نمى كنند.

به كارهايى كه انجام نداده اند خودستايى مى كنند و چيزى را ادّعا مى كنند كه واجد آن نيستند و از روى آرزو و هوس سخن مى گويند.

 عيوب ديگران را بازگو می کنند ولى خوبى هاى آنها را مخفى مى كنند.

پیامبر صلی الله علیه و آله  عرض كردند: آيا اهل دنيا اين همه عيب دارند؟ خداوند فرمود: اى احمد! اهل دنيا عيب فراوان دارند. جاهلند، احمقند، در مقابل استاد خود تواضع نمى كنند، خود را عاقل مى پندارند در حالى كه نزد اهل معرفت احمق هستند.

مادامیکه این ویژگی ها در انسان باشد انسان حسینی نیست، انسانی که حسینی نباشد مسلّمأ در مقابل ایشان است و اگر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف  هم بیایند در مقابل ایشان است و نه همراه امام.

سه ویژگی که باعث می شود خدا با بنده خود دشمن شود

امام صادق علیه السلام می فرمایند: ثلالث ٌ فیهن المقتُ مِن الله  عَزَ وَجَلَ: نَوم مِن غَیر سَهَرٍ، وَضُحکٌ  مِن غَیرِعَجَب و اَکلُ علی الشَبع. سه خصوصیت که اگر در کسی باشد خداوند دشمن آن آدم است و خداوند دیگر با آن بنده کاری ندارد. این خصوصیات چیست؟

1-     

خوابیدن بدون شب زنده داری و عبادت

2-       خوردن روی سیری 

3-      خندیدن بدون دلیل 

باید محرم امسال ما با سال گذشته فرق داشته باشد اگر فرق نداشت امیر المومنین علی علیه السلام  می فرمایند: هر کس دو روزش با هم مساوی باشد این انسان برشکسته است.

محرم امسالمان باید بهتر از سال قبل باشد، تا پارسال حسین می گفتیم و امسال حسینی شویم و راه حل آن این است که خصوصیات اهل دنیا را از خود دور کنیم. بدون تلاش هم چیزی دست ما را نمی گیرد و تلاش هم مبتنی بر باور است. وَأَن لَيسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعىٰو اینکه برای انسان بهره‌ای جز سعی و کوشش او نیست.

 

 حجت الاسلام علوی تهرانی:

پی نوشت:

1- كلیات حدیث قدسی، ص 394.


2- سوره مبارکه النجم آیه ۳۹