نقش محافل بینالمللی قرآنی در معرفی اسلام به جهانیان
محمد مزمل حسین با تبیین نقش محافل بینالمللی قرآنی در تبلیغ قرآن و اسلام گفت: میتوان با دعوت از غیرمسلمانان جهان به این محافل، اسلام و آموزههای قرآن را به آنان معرفی کرد و چنین رویدادهایی در واقع فرصت مناسبی برای معرفی اسلام به جهانیان است.
وارث: «محمد مزمل حسین»، حافظ و مدرس قرآن شهر تورنتو کانادا در گفتوگو با خبرگزاری ایکنا گفت: در کانادا فعالیتهای قرآنی متعددی داریم که برگزاری محافل قرآن، آموزش قرآن و تربیت مربی برای آموزش قرآن به جوانترها از آن جمله است. برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم نیز از جمله فعالیتهای قرآنی است که در سطح ملی و هر سال با حضور صدها قرآنآموز در کانادا اجرا میشود.
محمد مزمل افزود: دوازدهمین دوره این مسابقات اسفند ماه سال جاری در رشتههای حفظ، قرائت و روانخوانی قرآن با حضور حافظان و قاریان دختر و پسر از سراسر این کشور برگزار خواهد شد.
وی گفت: به عقیده من مسابقات قرآن راه و روش بسیار خوبی برای تقویت ارتباط جوانان با قرآن است.
محمد مزمل حسین، شهروند ۳۹ ساله کانادا است که در شهر تورنتو زندگی میکند. وی در سال ۱۹۷۷ در بنگلادش متولد شده و فارغالتحصیل رشته حفظ و علم الفقه و علم القرائات بوده و در حال حاضر نیز مشغول آموختن نغمات، مقامات تجوید و قرائت قرآن در مؤسسه «قراءةالقرآن» تورنتو است.
وی میگوید: حفظ قرآن را از هفت سالگی آغاز کردم و از محضر اساتید متعددی بهره بردم. من یادگیری قرآن را در بنگلادش آغاز کردم و مدرسانم اساتید علوم قرآنی بودند و توانستم دورههای تجوید را بهطور کامل بگذرانم.
مزمل به سابقه حضور خود در عرصه مسابقات بینالمللی اشاره کرد و افزود: تاکنون در مسابقات قرآن متعددی در سراسر جهان شرکت کردم و مقاماتی نیز در مسابقات مصر، ایران، عربستان و مالزی بهدست آوردهام؛ من در سال ۱۹۹۴ در مسابقات بینالمللی قرآن ایران در بخش ۱۲ تا ۱۸ سال، مقام دوم را کسب کردم. در سال ۱۹۹۶ نیز مقام اول مسابقات مصر را به دست آوردم. در سال ۱۹۹۷ مقام دوم را در مسابقات بینالمللی عربستان کسب کردم و در سال ۱۹۹۹ نیز در مالزی سوم شدم.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۰۳ در مسابقات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران چهارم شدم. سال ۲۰۱۵ مقام چهارم مسابقات اندونزی را کسب کردم و در مسابقات بینالمللی مراکش در سال ۲۰۱۶ نیز پنجم شدم.
مزمل گفت: به عقیده من برگزاری محافل بینالمللی قرآنی یکی از شیوههای دعوت به قرآن و اسلام بوده و میتوان با دعوت از غیرمسلمانان جهان به این محافل، اسلام و آموزههای قرآن را به آنان معرفی کرد و چنین رویدادهایی در واقع فرصت مناسبی برای معرفی اسلام به جهانیان است. در این محافل همچنین میتوان با فعالان قرآنی دیگر کشورهای آشنا شد و نیز پیشینه و کشور خود را به آنان معرفی کرد.
وی افزود: هر روز من اکثر زمان خود را به یادگیری و نیز آموزش قرآن به جوانان و نوجوانان اختصاص میدهم و همواره بر روی صدا، حفظ، تجوید و تلاوت قرآن کار میکنم.
مزمل گفت: شکر خدا قرآن بخشی از زندگی روزانه من بوده و همین همنشینی سبب برکات زیادی برای من شده است.
وی تأکید کرد: جوانان مسلمان میتوانند قرآن کریم را به عنوان یک راهنمای متعالی در کنار خود داشته باشند زیرا قرآن هدیهای از جانب خدا است و زندگی با آن زندگی انسان را تغییر میدهد.
محمد مزمل گفت: من همواره به جوانان و شاگردانم توصیه میکنم که اگر میخواهند زندگی مفید و درخشانی داشته باشند، قرآن را مطالعه و تلاش کنند که در راه راستی که نشان میدهد گام بردارند.
وی تأکید کرد: من فکر میکنم که مسابقات قرآن راه بسیار خوبی برای ترغیب دانشجویان و دانشآموزان به برقراری ارتباط با قرآن و در نتیجه زندگی بر اساس آموزههای آن است و اثرات مثبتی نیز برای جوامع اسلامی دارد.
این فعال قرآنی اهل کانادا گفت: من نهایت تلاشم را میکنم که تا جاییکه میتوانم و میدانم بر اساس آموزههای قرآن زندگی کنم. مطالعات کتابهای خوب نیز در راستای درک و بهکارگیری آموزههای قرآنی مؤثر است.
مدرس قرآن تورنتو در پایان گفت: جوانان امروز با چالش تغییر در جامعه مواجه هستند و باید همواره این آیه قرآن را به یاد داشته باشند که « لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ وَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَالٍ * براي انسان مامورانی است كه پیدرپی، از پيش رو، و از پشت سرش او را از حوادث حفظ میكنند، (اما) خداوند سرنوشت هيچ قومی را تغيير نمیدهد مگر آنكه آنها خود را تغيير دهند، و هنگامي كه خدا اراده سوئي به قومی (بخاطر اعمالشان) كند هيچ چيز مانع آن نخواهد شد، و جز خدا سرپرستي نخواهند داشت.» (رعد – ۱۱)