حجت الاسلام عالی : چیزی که دین میخواهد به دیندارها یاد بدهد این است که همت خود را بالا ببرند
حجت الاسلام والمسلمین مسعود عالی استاد حوزه علمیه در مراسم شب ششم ماه محرم در مسجد الهادی تهران سخنرانی کردند که مهم ترین بخش های آن به شرح زیر است:
_ زیباترین رابطه که رافت و مهربانی است به طور کامل از جانب خدا و اولیاء الله به ما اعطا شده است و این توقع هست که ماهم بتوانیم رابطه رحمت و رافت را و دوستی و رفاقت را که تبدیل میشود به تولی و تبری را با خداوند متعال و اولیاء الله برقرار کنیم تا تمام خیرات و برکات در زندگی ما جاری بشود.
_ انسان وقتی در مسیر بندگی قدم میگذارد مرحله به مرحله و پله پله پیش میرود، در ابتدای مسیر بندگی انسان با شرک
مخلوط است و ایمانش شرک آلود است.
برای مثال خواندن زیارت عاشورا برای رسیدن به حاجت یا نماز شب خواندن برای افزایش رزق
تو کز دوست چشمت به احسان اوست
تو دربند خویشی نه در بند دوست
_ "از خدا و اهل بیت علیهم السلام چیزهای بزرگ بخواهیم"
در زمان حضرت موسی به ایشان وحی شد که یا موسی از مصر به فلسطین برو و با خود جنازه یوسف را هم ببر. موسی به خداوند فرمود که من نمیدانم یوسف در کجا دفن است؛ به او گفتند که یک پیرزنی است که سن بالایی دارد او جای یوسف را میداند از او بپرس.
موسی علیه السلام پیرزن را پیدا کرد و پرسید شما میدانید برادرم یوسف در کجا دفن است؟
پیرزن گفت میدانم اما به یک شرط میگویم؛ شرط اینکه در بهشت بین من و شما فاصله ای نباشد.
_ چیزی که دین میخواهد به دیندارها یاد بدهد این است که همت خود را بالا ببرند. در توصیه های اهل بیت علیهم السلام هست که در دعا کردن فقط خودتان را نبینید.
چرا رحمت خدا را محدود کنیم و فقط برای خودمان دعا کنیم؟ در روایت است که اگر برای دیگران دعای خیر کنید خداوند صدبرابر آن را به خودتان میدهد.
اگر هم میخواهیم برای خودمان دعا کنیم چیزهای بزرگ بخواهیم نه فقط دنیوی و مالی. هرچه بیشتر از خدا بخواهید نشان دهنده این است که خدا را کریم تر و بخشنده تر میدانید
_ انسان در مراحل مختلف بندگی کم کم رشد میکند و این دانش را پیدا میکند که دعا کردن فقط برای رسیدن به حاجات دنیوی نیست.
تعلقات انسان تا وقتی در حد دنیا باشد عباداتش هم بوی دنیا میدهد، مگر اینکه از دنیا بزرگتر شود تا تعلقاتش هم از مسائل دنیا بزرگتر شود.
انسان اگر صادقانه در بندگی اش استقامت داشته باشد کم کم سطح حاجات و خواسته هایش از خواسته های دنیا بالاتر می آید و آنوقت است که اعمال را بخاطر آخرت انجام میدهد.
انجام دادن عبادات حتی اگر به نیت ترس از جهنم و یا شوق بهشت باشد ایرادی ندارد و مقام بالایی هم هست. خوشبحال کسی که از جهنم ترس دارد
افزودن دیدگاه جدید