اعمال روز مباهله
اول: غسل، که نشانه پالایش ظاهر از هر آلودگی و آمادگی برای آرایش جان و صفای باطن است.
دوم: روزه، که سبب شادابی درون است.
سوم: خواندن دو ركعت نماز، كه در وقت و كيفيت و ثواب مانند نماز روز عيد غدير است، و اينكه «آية الكرسى» در نماز مباهله بايد تا«هم فيها خالدون» خوانده شود. همچنین در این روز خواندن زیارت امیرالمؤمنین(ع) به ویژه زیارت جامعه روایت شده است. احسان به فقرا و محرومان به تأسی از مولی الموحدین علی(ع) که در رکوع نمازش به نیازمند احسان فرمود، سفارش شده است.
چهارم: خواندن دعاى مباهله، كه شبيه به دعاى سحر ماه رمضان است و شيخ طوسى و سيدابن طاووس نقل كردهاند، ولى بين روايات آن دو بزرگوار اختلاف زيادى است. در اینجا روايت شيخ طوسى از كتاب «مصباح» برگزيده شده است كه فرموده: دعاى روز مباهله همراه با فضيلت آن، از حضرت صادق(ع) روايت شده است.
پنجم: دعايى كه شيخ طوسى و سيد ابن طاووس پس از دو ركعت نماز و ۷۰ مرتبه استغفار، روايت كردهاند بخواند، اول آن دعا «الحمدللّه ربّ العالمين» است.
یادآوری میشود؛ در اين روز صدقه دادن به تهيدستان به پيروى از مولاى متقیان علی(ع) و خواندن زيارت جامعه سفارش شده است.
روز ۲۵ ذیالحجه: روز بس شريف است كه سوره «هل اتى» در حق اهل بيت(ع) نازل شد؛ براى اينكه سه روز روزه گرفتند و افطارى خود را به مسكين و يتيم و اسير دادند و خود با آب افطار کردند. سزاوار است شيعيان اهل بيت(ع) در اين ايام به ويژه در شب ۲۵ ذیالحجه در دادن صدقه به مساكين و ايتام، و سعى در اطعام ايشان و روزه داشتن اين روز به پيروى از مولايان خود كنند.
افزودن دیدگاه جدید