تولیت مدرسه علمیه مروی:

ایمان انسان به میزان پرهیز از حسد، حفظ می‌شود

کد خبر: 96611
آیت‌الله تحریری تاکید کرد: به هر مقدار انسان از حسد پرهیز داشته باشد به همان میزان ایمان او حفظ می‌شود اما اگر حسد در وجود شخص نهادینه شود ایمان او کاملا از بین می‌رود.
وارث

 آیت‌الله «محمدباقر تحریری»(شنبه، ۲ آذرماه) در جلسه درس اخلاق که در حوزه علمیه معیر برگزار شد، گفت: امام صادق(ع) در کلامی با اصحاب خود به برخی از رذایل اخلاقی و آثار نامطلوب آن اشاره می‌کنند که یکی از آنها حسادت است.

تولیت مدرسه علمیه مروی درباره شیوه برخورد با صفت رذیله حسد، تصریح کرد: حسد نوعی خواسته نفسانی است، انسان برای مقابله با آن در ابتدا باید نسبت به این خواسته نفسانی بی‌توجهی کند و در درون خود نخواهد که داشته‌های محسور از او گرفته شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از گناهان ریشه در حسد دارند، اظهار کرد: خداوند کسانی را که به مقابله و ایستادگی در مقابل حسد می‌پردازند به افزایش ایمان و حکمت یاری می‌دهد.

آیت الله تحریری با بیان اینکه حسد یکی از دستاویزهای شیطان است که اگر انسان در برابر آن مقاومت کند توسط شیطان گمراه نمی‌شود، ابراز کرد: شیطان حسادت را برای انسان مطلوب جلوه داده و او را وسوسه می‌کند که از طرق مختلف با شخص محسود برخورد نامناسب داشته باشد.

تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه حسادت نابودکننده ایمان است، تاکید کرد: به هر مقدار انسان از حسد پرهیز داشته باشد به همان میزان ایمان او حفظ می‌شود اما اگر حسد در وجود شخص نهادینه شود ایمان او کاملا از بین می‌رود، بسیاری از جدال‌ها در عرصه سیاسی ناشی از حسادت است.

وی با بیان اینکه وسوسه در عرصه‌های مختلف زندگی جلوه‌گر شده و حیطه وسیعی دارد، تاکید کرد: آغازگر بسیای ازصفات رذیله وسوسه است، از نظر علمی بین وسوسه و ملکه ذهنی بودن تفاوت وجود دارد. اگر زندگی شخصی بر مبنای ایمان و عقل نباشد هرچند مومن و عاقل در معرض خطورات نفسانی و شیطانی قرار دارد.

آیت الله تحریری با بیان اینکه وسوسه با تعقل و ایمان یک جا جمع نمی‌شوند، گفت:‌ به هر میزان انسان ایمان و عقل داشته باشد کمتر دچار وسوسه می‌شود، یک انسان مومن و عاقل هنگام حسادت بر محسود خوبی‌های او را برمی‌شمرد که از این حالت خارج شود.

تولیت مدرسه علمیه مروی تصریح کرد: مومنان حقیقی باید عزت خود و جامعه ایمانی را حفظ کند و در زمینه پیشرفت‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تلاش کنند در این صورت از تسلط استکبار جهانی و کافران نجات می‌یابند.

وی درباره تکلیف محسود در برابر حاسد، خاطرنشان کرد: در این حالت باید محسود وقتی به یقین رسید رابطه خود را با حاسد کم کرده و خود را در پناه خداوند قرار دهد. ایمان حقیقی به خداوند انسان را در مقابل حسادت دیگران حفظ می‌کند.

منبع:شبستان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.