منبرهای یک دقیقه ای / هیئتی که در آن قربانی نباشد به دردی نمی خورد

کد خبر: 40089
وارث: قرآن در آیه 107 سورۀ صافات می فرماید: "وَ فَدَیْناهُ بِذِبْحٍ عَظِیمٍ..." در حدیث داریم که منظور از ذبح عظیم امام حسین علیه السلام است. از زاویۀ این آیات، نه اینکه قصۀ کربلا فقط در همین آیات100 تا 108 سوره صافات است، بلکه باید هرسال بگردبم و آیات بیشتری پیدا کنیم. اهل بیت علیهم السلام و خصوصاً امام حسین علیه السلام را باید قرآنی تعریف کنیم.

از زاویۀ این دسته آیات مهم ترین عنصر کربلا، قربانی بود. هرکس می خواهد برای قُرب با امام حسین علیه السلام همراه بشود قربانی لازم دارد. برای رسیدن به هرچیزی باید از چیزهای دیگری گذشت. اگر هرچه که دوست داری را کنار بگذاری مُقرب تر می شوی. 

باید همه مان به مقرب شدن دعوت بشویم و تا قربانی ندهیم، مقرب نمی شویم. قربانی هم همان چیزی است که دوستش داری و حاضر نیستی از آن دست بکشی. اگر در محرم امام حسین علیه السلام و شب عاشورا دل نکنید، هیچ وقت دیگر هم نمی توانید دل بکنید.

نه اینکه فقط آیندگان درگیر کربلا هستند، بلکه گذشتگان هم درگیرش هستند. به انبیاء گذشته می گفتند که ای رُسُل شما زحمتتان را می کشید ولی گیر کارتان به حسین علیه السلام بسته است. امام حسین علیه السلام اگر شهید نشود تمام این زحمات شما به هدر می رود.

قرآن می گوید از گذشتگان تا آیندگان همه درگیر این ذبح عظیم هستند. امام حسین علیه السلام وقتی که در وضعیتی قرار گرفت که راه را رویش بستند شروع کرد به کشتی ساختن و بزرگ ترین کشتی نجات را ساخت. ما چگونه می توانیم در این کشتی ساختن همراه امام حسین علیه السلام بشویم؟ با قربانی کردن. هیئتی که در آن قربانی نباشد به دردی نمی خورد. بهترین وسیلۀ سنجش قربانی، نماز است، اگر می خواهی ببینی چقدر اهل قربانی بودی دو رکعت نماز بخوان! ببین می توانی سر نماز حواست جمع باشد؟ اگر جمع بود معلوم می شود که اهل قربانی دادن هستی.

پی نوشت:
بخشی از سخنرانی حجت الاسلام ابوالقاسمی در هیئت ریحانه الحسین علیه السلام؛ 13 آبان 1393

/1102101306