۷۰ درصد بزرگترین کتابخانه دیجیتال علوم اسلامی و انسانی رایگان شد
حجت الاسلام رضوی، رییس پژوهشکده علم اطلاعات و دانش شناسی مرکز کامپیوتر نور در نشستی که با موضوع « محتواهای جدید و رایگان پایگاه اینترنتی نورلایب » در این مرکز در قم برگزار شد، گفت: ماموریت این مرکز رفع نیاز پژوهشگران و محققان در حوزه علوم انسانی از طریق ایجاد کتابخانه و بارگذاری کتاب، مقاله، و پایان نامه است.
وی بیان داشت: این مرکز در حوزه کتاب در طی سه دهه فعالیت بسیاری از منابع علوم انسانی درحوزه های فوق را در غالب نرم افزار به جامعه علمی ارائه کرده است. استفاده از نرم افزار نیازمندی را جواب می دهد ولی همراه با محدویت هایی چون بروز نبودن محتوا، تعداد منابع، دسترس نبودن مخاطب هدف و… است. با توجه به این محدویت ها پروژه نورلایب بزرگترین کتابخانه دیجیتال راه اندازی شد تا محققان حوزه علوم اسلامی و انسانی بتوانند برای مطالعه به بیش از ۸۵ هزار جلد کتاب به صورت رایگان دسترسی داشته باشند.
حجت الاسلام رضوی گفت: همواره یکی از دغدغهها و خواستههای پژوهشگران و کاربران نورلایب، دسترسی آسانتر و کم هزینهتر به محتوای کتابها بوده است. این خواسته با توجه محدودیتهایی که در خصوص «حق مالکیت معنوی» کتابها و دیگر ملاحظات وجود داشت، تاکنون محقق نشد. اما به لطف خداوند و پیگیری مسئولان، خوشبختانه این مهم جامه عمل پوشید و در ایام هفته پژوهش، مطالعه بیش از ۷۰% کتابها (بیش از ۶۲۵۰۰ عنوان کتاب شامل بیش از ۸۵۰۰۰ جلد)، رایگان شد.
وی بیان داشت: کتابخانه دیجیتال نور بزرگترین کتابخانه دیجیتال علوم اسلامی و انسانی است که در حال حاضر با ارائه بیش از ۱۲۲ هزار جلد کتاب به دانشپژوهان و علمدوستان، زمینه دسترسی آنها را به انبوهی از منابع پژوهشی و مطالعاتی فراهم آورده است. تنوع موضوعات کتب موجب شده تا محققان این پایگاه اینترنتی را به عنوان بانک اطلاعات مرجع در تحقیقات خود در نظر بگیرند. موضوعاتی چون تراجم و کتابشناسی، تفسیر و علوم قرآنی، حدیث و علوم حدیث، منطق و فلسفه، کلام و عقاید، ادیان و مذاهب، فقه و اصول، تاریخ و جغرافیا، حقوق، عرفان و تصوف، اخلاق و تربیت، زبان و ادبیات و….از جمله این موارد است.
رییس پژوهشکده علم اطلاعات و دانش شناسی مرکز کامپیوتر نور گفت: کاربران این پایگاه اینترنتی میتوانند نویسندگان مورد نظر خود را جستجو و آثارشان را مورد مطالعه و بررسی قرار دهند و حتی فهرستی از نویسندگان مرتبط با نویسنده مورد نظر را در اختیار داشته باشد. همچنین برای هر کتاب صفحهای تخصصی تدارک شده تا تمامی اطلاعات مرتبط با آن کتاب مانند معرفی کتاب، کتب مرتبط، شناسنامه کتاب، فایلهای استنادی و… بصورت متمرکز در اختیار کاربر قرار گیرد. متن کتب بصورت تصویری یا متنی در اختیار کاربران قرار گرفته است که با رعایت حقوق مالکیت معنوی صاحبان آثار ارائه میشود
وی بیان داشت: برنامه های آینده این مرکز توسعه کتابخانه تخصصی نورلایب با رایزنی با کتابخانه های تخصصی قم، تهران، کتابخانه ملی، اصفهان، شیراز و اسکن آنها می باشد. در تلاش هستیم سالانه ۲۰ هزار جلد کتاب به کتابخانه نورلایب افزایش دهیم. درحال حاضر ۱۲۰ هزار کتاب تخصصی در این کتابخانه وجود دارد.
وی بیان داشت: در حال حاضر ۳۰ درصد از کاربران خارجی هستند و به این کتابخانه و کتابهای معارفی دسترسی دارند و با رایگان شدن استفاده از این کتابخانه شاهد افزایش این افراد خواهیم شد
افزودن دیدگاه جدید