حجت الاسلام علی پناه: شیعه واقعی کسی است که به اهل بیت (ع) تاسی کرده است

کد خبر: 40739
مراسم ایام شهادت امام باقر علیه السلام و ایام مسلمیه با سخنرانی حجت الاسلام علی پناه و مداحی حاج حمید بهاری، حاج هادی حق پرست و دیگر ذاکرین اهل بیت و با حضور پیرغلامان آستان اباعبدالله الحسین علیه السلام در خانه مداحان برگزار شد

وارث: مراسم ایام شهادت امام باقر علیه السلام و ایام مسلمیه  با سخنرانی حجت الاسلام علی پناه و مداحی حاج حمید بهاری، حاج هادی حق پرست و دیگر ذاکرین اهل بیت و با حضور پیرغلامان آستان اباعبدالله الحسین علیه السلام در خانه مداحان برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنرانی حجت الاسلام علی پناه را می خوانید:

حجت الاسلام علی پناه: به سخندانی و ادعای محبت نیست/ شیعه واقعی کسی است که به اهل بیت علیهم السلام تاسی کرده است.

قیامت روز سختی است

یکی از کلمات نورانی و مهم امام باقر علیه السلام را شرح می دهیم. طبق گزارشات و اخباری که روایات از روز قیامت به ما ارائه کرده اند، یقیناً روز قیامت روز سختی خواهد بود. قرآن از روز قیامت به "یوم الثقیل" یاد می کند. روز سختی است و روزی است که در آن تمام مناسبات دنیایی رنگ می بازد و همه اعتبارات از درجۀ اعتبار ساقط می شوند تا جایی که خود خداوند می فرماید: «يَوْمٌ لاَّ بَيْعٌ فِيهِ وَلاَ خُلَّةٌ وَلاَ شَفَاعَةٌ»1 دیگر در آن روز پول و رفاقت به درد ما نمی خورد. مادری که کانون عاطفه است، مادری که در محبت کردن و عشق ورزیدن یک موجود مثال زدنی است، مادری که در مدت عمر شعارش این است که خار در چشم من برود اما در پای فرزندم  نرود، با همه عاطفه ای که نسبت به فرزندش دارد حاضر می شود فرزند شیرخواره اش را زیر دست و پای اهل محشر رها کند و به داد خود برسد. می‌فرمایند:«يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِوَأُمِّهِ وَأَبِيهِ وَصَاحِبَتِهِ وَبَنِيهِ لِكُلِّ امْرِئٍ مِّنْهُمْ يَوْمَئِذٍ شَأْنٌ يُغْنِيهِ»2 قطعاً در همچین روزی و همچین شرایطی من و شما نمی توانیم دستمان را به دستان پر مهر اهل بیت علیهم السلام برسانیم.

توصیۀ آیت الله بهجت

استاد ما آیت الله بهجت قدس سره می فرمودند: حال که نمی توانیم دستمان را به اهل بیت علیهم السلام برسانیم بیاییم خودمان کاری کنیم که آن ذوات مقدسه معصومین علیهم السلام دستمان را بگیرند، خودشان از ما دستگیری کنند. امام باقر علیه السلام فرمودند: در آن لحظه مادر ما حضرت فاطمه سلام الله علیها برای شفاعت حاضر می شوند. «فتلتقط کما یلتقط الطیر الجید من الحب الردیء»3 فرمودند: مانند مرغی که خم می شود و دانۀ خوب را از بد جدا می کند، مادر ما محبینش را از بین اهل محشر جدا می کند و به بهشت می رود.

خاطره ای از آیت الله سیستانی دربارۀ دیدار پیرزن با امام زمان (عج)

چطور شفاعت اهل بیت شامل حالمان شود؟

آیت‌الله سیستانی تعریف می‌کردند روزی پدرم من را کنار کشید و به من گفت: من هم در جوانی شبیه تو بودم و خیلی دلم می‌خواست امام زمان عجل الله تعالی فرجه را ببینم. روایت داریم در عصر ظهور عده‌ای می‌گویند ما بارها این آقا را دیده‌ایم. به شوق وصال حضرت ختم چهل‌روزه سختی را شروع کردم. همه سختی‌هایش را به جان خریدم و 39 روز آن را انجام دادم تا اینکه به‌روز آخر رسید. گفتم خوب است به حرم امام رضا علیه‌السلام مشرف شوم و در آنجا انجام دهم. با حضور قلب وارد شدم و ختم را که به پایان بردم دیدم نور خیره‌کننده عجیبی به آسمان کشیده شده است. یقین کردم از وجود امام زمان عجل الله تعالی فرجه ساطع‌شده است. دنبال نور را گرفتم و به خانه محقر قدیمی رسیدم. وارد که شدم دیدم آقا حضرت بقیة‌الله کنار یک پیرزنی نشسته است. ایشان به من گفتند سید سیستانی خیلی برای دیدن من زحمت کشیدی؟ گفتم بله آقاجان. فرمود: احتیاجی نبود. اگر مانند این پیرزن بودی من خودم به دیدنت می‌آمدم. پرسیدم: این پیرزن چه کسی است؟ فرمودند: در زمانی که پهلوی چادر را از سر زنان برمی‌داشت، این پیرزن جوان و زیبا بود. برای اینکه مجبور نشود چادر مادرم حضرت زهرا سلام‌الله علیها را از سرش بردارد، هفت سال در خانه‌اش نشست؛ یعنی سید آن‌جور که ما می‌پسندیم زندگی کن ما خودمان می‌آییم. مجبور نیستی چهل روز چله بگیری و خودت را به‌ سختی بیاندازی. جز راهی که امام باقر علیه السلام در این روایت می فرمایند راهی برای سعادت وجود ندارد.

سفارش اهل بیت (ع) به دوستانشان

امام رضا علیه السلام می فرمایند: «من احبنا فلیعمل بعملنا»4 اگر ما را دوست دارید به روش و سیره ما عمل کنید. حضرت می خواهند بگویند به عمل کار برآید، به سخندانی و ادعای محبت نیست. شیعه واقعی کسی است که به اهل بیت علیهم السلام تاسی کرده است.

به قول آن شاعر خوش ذوق: با حسین از یا حسین یک نقطه کم دارد ولی با حسین بودن کجا و یا حسین گفتن کجا؟! فقط لبانمان یا حسین می گوید یا حجاب و اخلاق و رفتارمان هم یا حسین می گویند؟ امام باقر علیه السلام فرمودند: آن کسی در روز قیامت در میان اصحاب ما است که همه شئون زندگی اش بوی ما را گرفته است. ما در همه جای زندگی اش حضور داریم، فقط در جمع هیئت و مداح و سخنران به یاد ما نیست، در جاهای دیگر زندگی اش هم اهل بیتی است، تمام زندگی اش بوی ما را گرفته است. قدیم چه واعظ ها و چه هیئتی ها همه شئون زندگیشان بوی اهل بیت علیهم السلام را می داد. ما که از ابی عبدالله علیه السلام دم می زنیم باید رفتارمان مورد قبول آنها باشد. سنخیت ما با اهل بیت علیهم السلام با توجه به فرموده امام باقر علیه اسلام از لحظه مردن تا روز قیامت به کار ما می آید.

مسمع از شیعیان و مخلصین امام صادق علیه السلام است. خیلی دلش می خواست امام صادق علیه السلام را ببیند از عراق حرکت کرد و با مشقت زیاد خودش را به مدینه رساند و بدون توقف خودش را به امام صادق علیه السلام رساند. میگوید تا نگاه ایشان به صورتم افتاد و فهمیدند از عراق و از کنار مزار جد شهیدشان آمده ام، گل از گلشان شکفت. هر جا اسم سیدالشهدا علیه السلام می آمد انقلاب به پا می شد. اصلاً دلیل بر مومن بودن یک انسان این است که امام حسین علیه السلام را دوست داشته باشد. چون فرمودند: «انّ للحسین فى قلوب المؤمنین محبّةً مکنونةً»5 کسی که محبت امام حسین علیه السلام را نداشته باشد مومن نیست. اگر می خواهی ایمانت را محک بزنی ببین اشک از چشمانت سرازیر می شود؟

آقا به مسمع فرمودند: تو که اهل عراق هستی، کربلا هم می روی؟ گفت: منصور دوانیقی لعنت الله علیه اوضاعی را ایجاد کرده است که اگر آنجا بروم مرا می کشد. فرمودند: نرو ولی بگو از جدمان یاد می کنی؟ تا این جمله را حضرت فرمودند اشک از چشمان مسمع سرازیر شد و گفت: مگر می شود حسین علیه السلام را فراموش کرد، من هر روز او را یاد می کنم و برایش گریه می کنم. امام صادق علیه السلام فرمود: اگر دلت بشکند و اشکت سرازیر شود نخواهی مرد، مگر آباء طاهرین مرا بالای سرت می بینی.

/1102101304

حجت الاسلام علی پناه: به سخندانی و ادعای محبت نیست/ شیعه واقعی کسی است که به اهل بیت علیهم السلام تاسی کرده است.

پی نوشت:

1. سوره بقره آیه 254

2. سوره عبس آیان 34-37

3. كوفى، فرات بن ابراهيم، تفسير فرات الكوفي، 1جلد، مؤسسة الطبع و النشر في وزارة الإرشاد الإسلامي - تهران، چاپ: اول، 1410 ق.

4. این حدیث از امیرالمونین(ع) نقل شده است.بحارالانوار، ج 1، ص 92

5. الحق المبین فی معرفة المعصومین علیهم السلام، الشیخ علی الکورانی العاملی