هدیه مهم نبوی برای بشریت
حجتالاسلام علی اعتمادی استاد فقه، حدیث، کلام و فلسفه حوزه علمیه قم با بیان اینکه پیامبر (ص) با یک برنامهریزی دقیق اجتماعی، بردگی را از صحنه روزگار ریشهکن کرد، ابراز داشت: پیامبر اکرم (ص) نقشهای را عملیاتی کردند که در مدت ۲۰ سال بخش اعظمی از بردگی از بین رفت، بدون اینکه صدمهای به مشاغل اجتماعی وارد شود.
وی با اشاره به زنده به گور کردن دختران در عرب جاهلی آن روزگار افزود: رسول اکرم (ص) با طرحی نو، علاوه بر اینکه این سنت زشت را از بین برد، با اکرام و عزیز دانستن دختر بزرگوارشان حضرت فاطمه زهرا (س) خط بطلانی بر همه آن تفکرات پوچ و باطل کشیدند.
حجتالاسلام اعتمادی با بیان اینکه جنگهای چندین ساله بین قبایل عرب با درایت و تدبیر پیامبر (ص) خاتمه پیدا کرد، اظهار داشت: اعراب با کوچکترین مسألهای جنگهای چندین ساله به راه میانداختند و در این اثنا انسانهای زیادی از بین میرفت. مهمترین آنها جنگ بین دو قبیله اوس و خزرج بود که تقریباً ۲۰۰ سال به طول انجامید.
وی ادامه داد: پیامبر (ص) با حذف سنتهای باطل، بیهوده و مضر و پویایی و هدایت هنرهای موجود به سوی تعالی و تکامل گام برداشتند. همچنین حضرت (ص) انسانها را تحت لوای کلمه «لا اله الا الله» جمع کردند. ایشان نه تنها تمام اختلافات قومی و قبیلهای را برداشتند، بلکه محبت و عاطفه و دوستی را جایگزین آن کردند.
این استاد حوزه تصریح کرد: سلمان فارسی از ایران، بلال حبشی از آفریقا، اویس قرنی از یمن و ابوذر غفاری از عربستان و همه را کنار هم جمع کردند و از قید بندگی اعتباریات بدون ثمر، به فطرت انسانی بازگرداندند که همان پرستش خداوند تبارک و تعالی است.
وی یکی از مهمترین برنامههای پیامبر(ص) را القای ریشههای اخلاقی در کالبد جامعه انسانی دانست و گفت: پیامبر (ص) با اخلاق حسنه وصفناپذیر، صفاتی به جهان انسانی آموخت که حضرت عیسی(ع) آرزوی آن را داشت، به طوری که تمام ادیان و مذاهب با تمام اختلافاتشان درباره اسلام، نحوه معاشرت و زندگی را از اسلام یاد گرفتند و مبعث باعث شد بسیاری از مذاهب اشکالاتشان را اصلاح کنند.
حجتالاسلام اعتمادی با بیان اینکه اگر مبعث نبود، حیات مسیحیت هم به خطر میافتاد، خاطرنشان کرد: زیرا چنان از روح اخلاقیات و فرامین الهی فاصله گرفته بودند که روز به روز به انحطاط و نابودی نزدیکتر میشدند.
وی افزود: هدیه مهم پیامبر(ص) برای بشریت بعد از خود، معرفی اولیای الهی یعنی ایثارگران عرصه انسانیت بود. ایشان کار خود را ابتدا نگذاشتند؛ بلکه برای صحنه انسانی افرادی را معرفی کردند که این افراد همیشه خودشان را فدای احیای اصول اخلاقی میکردند، زیرا زنده ماندن سنتهای حسنه همیشه تاوان میخواهد.
منبع: فارس
افزودن دیدگاه جدید