انسانها هنگام بلا باید به درگاه الهی تضرع کنند
حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» غروب یکشنبه، ۱۰ فروردین به مناسبت ماه شعبان به شرح مضامین مناجات شعبانیه در فضای مجازی پرداخت و اظهار کرد: تضرع به درگاه الهی مفهوم بسیار بلندی است که در فراز ابتدایی مناجات شعبانیه قرار دارد.
وی با استناد به فرمایش امیرمومنان امام علی(ع) در مناجات شعبانیه مبنی بر اینکه الهی من در برابر پناه تو ایستادهام و ایستاده ای بسیار کوچک و فقیر در برابر بزرگ و غنی مطلق هستم در حالی که به سوی تو تضرع میکنم، تصریح کرد: در قرآن کریم تضرع با همین معنا و مفهوم هفت بار به کار رفته است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مفهوم و معنای تضرع صرفا به گریه و اشک اطلاق نمیشود گریه و اشک بخشی از تضرع است، ابراز کرد: تضرع کمال خضوع و التماس به خداوند متعال است؛ در این حالت انسان برای خود هیچ غرور و دارایی ای قائل نیست و بسیار خاضعانه در مقابل خداوند قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه انسان در حالت تضرع شکستهحالی خود را به نمایش میگذارد، گفت: بر اساس آیات قرآن کریم انسانها هنگام بلا باید به درگاه الهی تضرع کنند که پناهی برای خود داشته باشند.
تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه افزود: اگر برخی افراد حتی هنگام بلاها در مقابل خداوند تضرع نمیکنند به این دلیل است که دچار قساوت قلب شدند و ابلیس هم این رفتار زشت را برای آنها زینت میدهد.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان ادامه داد: علت بسیاری از گرفتاریها و بلاهای بشریت به علت عدم تضرع آنها به درگاه الهی است؛ اولیاء الهی در اثر محبت و علاقه زیاد به خداوند مقابل او تضرع میکنند اما عموم مردم به هنگام بلا و گرفتاری به درگاه الهی تضرع میکنند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انسان برای تضرع به پیشگاه الهی باید به یک بلوغ معنوی دست پیدا کند، اظهار کرد: امیرمومنان امام علی(ع) درباره قرب الهی دارای بلوغ معنوی بودند به همین دلیل در مناجات شعبانیه احساس نیاز شدید خود به خداوند را بیان کرده و با تضرع به درگاه الهی ناله میزنند.
وی در پایان گفت: ما باید نسبت به ضرورت تقرب معرفت کسب کنیم و با تضرع از خداوند درخواست کنیم که ما را به خود نزدیک کند.
منبع: شبستان
افزودن دیدگاه جدید