روش رسول خدا(ص) برای مقابله با امراض مسری به روایت محقق اسپانیایی

کد خبر: 100597
خوسه مانوئل نیوس، نویسنده اسپانیایی در روزنامه آ.ب.ث نوشت: حضرت محمد (ص) آخرین پیامبر خدا و بنیانگذار دین اسلام ۱۴۰۰ سال قبل به رعایت فاصله و بهداشت برای مبارزه با بیماری‌ها توصیه می‌کرد.
وارث

 به نقل از سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا، خوسه مانوئل نیوس، نویسنده اسپانیایی در روزنامه آ. ب. ث اسپانیا نوشت: حضرت محمد (ص) آخرین پیامبر خدا و بنیانگذار دین اسلام در ۱۴۰۰ سال قبل به رعایت فاصله و بهداشت برای مبارزه با بیماری‌ها توصیه می‌کرد.

شستن دست‌ها به شکل منظم، ماندن در خانه، لمس نکردن و فاصله گرفتن از دیگران و… در حال حاضر در سیاره‌ای هستیم که عملاً متوقف شده، با نیمی از بشریت که در خانه قرنطینه شده‌اند و رسانه‌ها که مردم را با توصیه‌های خود جهت اجتناب از شیوع بیماری بمباران کرده‌اند.

دانشمندان، سیاستمداران، خبرنگاران و حتی سلبریتی‌ها و افراد تأثیرگذار در کل جهان با شدت و حدت تکرار می‌کنند که باید برای سالم ماندن خود تلاش کنیم. با این وجود، هنوز در قرن بیست و یکم بسیارند افرادی که نمی‌خواهند متوجه این موضوع شوند و با نقض روزانه قوانین، خود و دیگران را به خطر می‌اندازند.

به همین دلیل، باورکردنی نیست که ۱۴۰۰ سال پیش یک چوپان بی سواد و بدون آموزش علمی، قدم به قدم کلیه اعمال لازم در زمان بیماری مسری را می دانسته است. این چوپان محمد نام داشت، اسلام را بنیانگذاری کرد و در صفحات قرآن توصیه‌های لازم برای جلوگیری از بیماری را منعکس ساخت.

چند روز پیش در مقاله منتشر شده در نیوزویک «کُن سیدین» عضو دپارتمان جامعه شناسی دانشگاه رایس و نویسنده چند کتاب درباره اسلام، تعالیم محمد در این باره را به شکل موجزی نوشت. جالب این است که اکثریت این تعالیم همان پروتکل‌های پیشگیری از کووید ۱۹ هستند. برخی از این موارد به شرح زیر است:

- اگر از وجود آفتی در سرزمینی آگاه شدید، به آن وارد نشوید. اما اگر این آفت زمانی شیوع پیدا کرد که شما در آن سرزمین بودید، از آن خارج نشوید.

- افرادی که مبتلا به بیماری‌های مسری هستند، باید از افراد سالم جدا شوند.

- پاکیزگی از ایمان است.

- دست‌های خود را پس از بیدار شدن بشویید زیرا نمی‌دانید در زمان خواب در کجا بودید.

- سلامت غذا در شستن دست‌ها قبل و بعد از آن است.

- تعادل میان ایمان و عقل

«کُن سیدین» می‌گوید که توصیه‌های پیامبر به بهداشت فردی محدود نمی‌شوند، بلکه از این موضوع بسیار فراتر می‌روند. به طور مثال، اگر کسی بیمار شود، محمد به هیچ عنوان او را در دست خالق رها نمی‌کند و به شدت توصیه می‌کند که به پزشک مراجعه کند. او می‌گوید: «از معالجات پزشکی استفاده کنید زیرا خداوند هیچ بیماری را نیافریده که چاره‌ای برای آن قرار نداده باشد مگر پیری.»

اما شاید مهمترین موضوعی که «کُن سیدین» در نیوزویک برجسته می‌کند این است که محمد می‌دانست چگونه ایمان را با عقل ترکیب کند. این نویسنده اضافه می‌کند که در هفته‌های اخیر دیده‌ایم که برخی افراد حتی دعا کردن را برای جلوگیری از ویروس کرونا بهتر از در پیش گرفتن قوانین پایه‌ای مانند جداسازی اجتماعی و قرنطینه دانسته‌اند.

برای روشن کردن سیره پیامبر در این باره، «کُن سیدین» روایتی را از پیامبر که در قرن نهم توسط التمیدجی نقل شده بیان می‌کند: «روزی پیامبر اسلام متوجه شد که یک بدوی شترش را بدون بستن رها کرد. از او پرسید چرا شترت را نمی‌بندی. بدوی پاسخ داد چون توکل‌ام به خداست و پیامبر به او گفت که اول شترت را ببند و بعداً به خدا توکل کن.» این بدان معناست که پیامبر بدون آنکه افراد را برای ارشاد در دین تشویق کند، آنها را به سوی اتخاذ اقدامات پیشگیرانه پایه‌ای به نفع امنیت عمومی هدایت می‌کرد.

منبع: مهر نیوز


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.