۳ پاداش افرادی که برای رضای خدا کار میکنند
مراسم عزاداری شب چهارم محرم در مسجد حضرت امیر(ع) در قالب حسینیه مجازی شب گذشته یکشنبه دوم شهریورماه با سخنرانی حجتالاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی برگزار شد.
حجتالاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی در این مراسم طی سخنرانی با موضوع «سقوط انسانیت» اظهار داشت: دو نوع محبت داریم یک حقیقی و دیگری توهمی، زمانی که از محبت اهل بیت(ع) سخن گفته میشود، این دو نوع مطرح است. محبت یک رابطه قلبی، تمایل، گرایش، یک کشش قلبی میان محب و محبوب است. در این زمینه هم محب نسبت به محبوب گرایش دارد و برعکس محبوب نیز نسبت به محب تمایل دارد، یعنی بینابینی و طرفینی است.
وی با اشاره به اینکه اگر بنا باشد تمایل دو طرفه میان محب و محبوب وجود داشته باشد نیاز است، واسطهای وجود داشته باشد، گفت: به سبب این واسطه محب میتواند بگوید به محبوب تمایل دارد و به ملاحظه آن واسطه و آن عامل محبوب بگوید که محب در ادعایش صداقت دارد. من باید به واسطهای تمایلم را اثبات کنم و محبوب باید به وسیله همان عامل گرایش مرا تائید کند و تمایل خود را ابراز کند لذا در رابطه ما با خدا باید در خصوص این واسطه سخن گفت.
علوی تهرانی با بیان اینکه محبت به خدا را نباید دست کم گرفت، گفت: در سوره عصر داریم: «قسم به عصر که حقیقت انسان زیانکار است» این زیان چیست؟ امام حسین(ع) میفرماید: «بندهای که از محبت خدا توشه و نصیبی نداشته باشد، در زیان است» بنابراین این زیان برای افرادی است که از عشق و محبوب خدا بی نصیب هستند.
این سخنران مذهبی گفت: براساس فرمایش خداوند به پیامبر(ص) در حدیث معراج، عامل واسط میان محب و محبوب عمل است. در این حدیث داریم: «فَمَن عَمِلَ بِرِضَائِی اَلزِمهُ ثَلاثَ خِصَال: اَعرِفهُ شُکراً لا یُخالِطُهُ الجَهل وَ ذِکراً لا یُخَالِطُهُ النّسیَان وَ مَحَبَّةً لا یُوثِرُ عَلی مَحَبَّتِی مَحَبَّةَ المَخلُوقِین : هر کس به خواست و رضای من عمل کند، سه خصلت به او عطا میکنم به او سپاسگذاری را میآموزم که با جهل همراه نمیگردد به او توجه و ذکری عطا میکنم که با فراموشی همراه نمیگردد و محبتی بدو میدهم که با داشتن آن هیچ محبتی را بر محبت من ترجیح ندهد.»
منبع: فارس
افزودن دیدگاه جدید