خدامحوری نخستین اصل موفقیت هر فرد است

کد خبر: 106042
حجت‌الاسلام یعقوبعلی بُرجی در جلسه اخلاق گفت: نخستین اصل برای موفقیت فرد، خدامحوری است؛ این اصل، تنها اخلاص در عمل نیست و دست کم سه شعبه دارد.
وارث

حجت‌الاسلام یعقوبعلی بُرجی امروز در نخستین جلسه درس اخلاق مدرسه عالی فقه تخصصی که به صورت برخط برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت ولادت باسعادت حضرت فاطمه‌(س) و فرارسیدن دهه فجر، انقلاب اسلامی را موجب ترویج معارف اهل بیت(ع) در دنیا دانست و بر شکرگزاری به درگاه خدا به دلیل بهره‌مندی از نعمت ولایت ائمه اطهار(ع) تأکید کرد.

استاد جامعةالمصطفی العالمیه افزود: می‌توانیم با الگو قرار دادن بزرگانی که در راه کسب معارف اهل بیت(ع) گام نهاده و مراحل ترقی و رشد را طی کرده‌اند، در گسترش معارف اهل بیت(ع) نقش‌آفرین باشیم.

وی با اشاره به اصول موفقیت برای نقش‌آفرینی در جهان و ترویج معارف اهل بیت(ع) تصریح کرد: نخستین اصل برای موفقیت، خدامحوری است؛ این اصل، تنها اخلاص در عمل نیست و دست کم سه شعبه دارد که در هر سه، انسان باید خدا را محور قرار دهد، عبارتند از: «اندیشه و تفکر»، «قلب و لسان» و «عمل».

استاد حوزه علمیه درباره یادآوری خدا در اندیشه، اظهار کرد: انسان باید خدا را در همه کار‌ها حاضر و ناظر بداند و به یاد داشته باشد که خدا او را می‌بیند و از رگ گردن به وی نزدیک‌تر است، به طوری که خداوند متعال در آیه ۶۱ سوره یونس «وَمَا تَکُونُ فِی شَأْنٍ وَمَا تَتْلُو مِنْهُ مِنْ قُرْآنٍ وَلَا تَعْمَلُونَ مِنْ عَمَلٍ إِلَّا کُنَّا عَلَیْکُمْ شُهُودًا إِذْ تُفِیضُونَ فِیهِ وَمَا یَعْزُبُ عَنْ رَبِّکَ مِنْ مِثْقَالِ ذَرَّةٍ فِی الْأَرْضِ وَلَا فِی السَّمَاءِ وَلَا أَصْغَرَ مِنْ ذَلِکَ وَلَا أَکْبَرَ إِلَّا فِی کِتَابٍ مُبِینٍ»، حاضر و ناظر بودن خدا را در همه کار‌ها مورد توجه قرار داد و درباره مرحله دوم که خدامحوری در جان و زبان است، به آیه ۲۰۵ سوره اعراف اشاره دارد که می‌خوانیم؛ «خدای خود را با تضرّع و پنهانی و بی‌آنکه آواز برکشی، در صبح و شام یاد کن و از غافلان مباش».

سخنران این نشست خوف و رجا را دو بال پیمودن کمال انسان دانست و گفت: نکته این آیه، ذکر سرّی و پنهانی است. به فرموده امام صادق(ع)، کسی که خدا را در سرّ و باطنش مرا یاد کند، خداوند او را در آشکارا یاد می‌کند.

وی ذکر خفی را در امان بودن از خطر ریا ارزیابی کرد و ضمن تأکید بر همیشگی بودن یاد خدا، با اشاره به اثرات دائم‌الذکر و کثیرالفکر بودن، تصریح کرد: هر چه سرمایه، ابتکارات و نوآوری علمی از بزرگان داریم، محصول تفکر آنان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین برجی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که می‌فرمایند: «همه تکلیف‌های انسان دارای حدی است، به جز ذکر و یاد خدا که حد ندارد»، خاطرنشان کرد: بزرگان می‌فرمایند؛ «اگر می‌خواهید در‌های ملکوت به رویتان باز شود، باید تفکر و ذکر و یاد خدا دائمی باشد». خداوند نیز بر دائم الذکر بودن در آیات آخر سوره آل عمران تأکید دارد.

وی با اشاره به وصیت امام علی(ع) به امام حسن(ع) در یادآوری خدا در هر حالتی، بیان کرد: در روایات ما آثار و فواید زیادی برای یاد خدا ذکر شده است؛ یاد خدا آرامش بخش دل‌هاست. از سوی دیگر، کلید همه نیکی‌ها، یاد خداست و مداومت در ذکر خدا، غذای روح و کلید در‌های نیکوکاری شمرده می‌شود. امام علی(ع) نیز در حدیثی، یاد خدا را نور قلب و روشنایی دل بیان فرموده‌اند.

استاد جامعةالمصطفی العالمیه افزود: یکی دیگر از ثمرات یاد خدا، در امان ماندن از آلودگی، گناه و معصیت است؛ در روایات داریم کسی که یاد خدا را داشته باشد، گرفتار نفاق نمی‌شود. همچنین کسی که به یاد خدا باشد، خدا هم به یاد اوست و دوستش دارد. برائت از آتش جهنم و نیز برائت از نفاق، ثمره افرادی است که خدا را یاد می‌کنند.

وی زندگی سخت و محشور شدن به صورت نابینا در روز قیامت را از آثار غفلت از یاد خدا دانست و تصریح کرد: در قرآن آمده است کسی که از یاد خدا غفلت می‌کند، در کمند شیطان گرفتار می‌شود.
منبع: ایکنا


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.