حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی؛ ۱۰ آیه و ۱۰ نکته اخلاقی درباره سبک زندگی قرآنی
حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی؛ رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ و سیره جامعةالمصطفی (ص) العالمیة، با اشاره به نکات قرآن کریم در مورد سبک زندگی و برخورد با دیگران همچنین آداب و رفتارهای اجتماعی اظهار کرد: قرآن کریم میفرماید؛ «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِيداً»؛ یعنی سخن گفتن شما استوار و محکم باشد و بیدلیل و بدون مستندات و براساس گمان سخن نگوئید.
این کارشناس مذهبی رسانه ملی افزود: همچنین در جای دیگر میفرماید؛ «وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا»؛ یعنی در سخن عدالت و انصاف را رعایت کنید که این مسئلهای بسیار مهم است. در سوره حجرات خداوند از چند گناه انسان را برحذر داشته است. میفرماید به یکدیگر گمان بد نورزید و در زندگی هم سرک نکشید و غیبت نکنید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا». همچنین قرآن کریم میفرماید که همدیگر را مسخره نکنید و نام بد روی یکدیگر نگذارید: «وَلَا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ وَ لَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ».
حجتالاسلام رفیعی بیان کرد: قرآن کریم حتی در مورد راه رفتن ما در جامعه میفرماید: «لا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحاً إِنَّكَ لَنْ تَخْرِقَ الْأَرْضَ وَ لَنْ تَبْلُغَ الْجِبالَ طُولًا؛ و در [روى] زمين به نخوت گام برمدار چرا كه هرگز زمين را نمى توانى شكافت و در بلندى به كوهها نمىتوانى رسيد»؛ یعنی با تکبر روی زمین راه نروید و بندگان خاص خدا کسانی هستند که با آرامش و تواضع راه میروند.
وی با بیان اینکه خداوند در مورد نگاه نیز دستوراتی دارد فرموده است، اظهار کرد: قرآن کریم میفرماید؛ به مومنین و زنان مومن بگو چشمان را فرو بندند از آن چه خدا حرام کرده است همچنین میفرماید در جامعه از یکدیگر دستگیری کنید و بارها موضوع انفاق آمده است.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیة گفت: قرآن در مورد احسان به والدین ۵ بار در قرآن سخن گفته و فرموده «وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً»؛ همچنین در سوره عنکبوت میفرماید؛ «وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَیْهِ حُسْنًا» یعنی به والدین نیکی کنید.
وی افزود: قرآن کریم در مورد همسر میفرماید؛ «عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ» یعنی با همسر معاشرت نیکو و پسندیده داشته باشید. در مورد فرزندان میفرماید: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلِيكُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ»؛ یعنی مراقب خود و فرزندان باشید تا دچار آتش جهنم نشوند.
حجتالاسلام رفیعی اظهار کرد: در این آیات الهی همچنین سفارش به همسایه و صله رحم دارد و ۲۳ آیه در مورد صله رحم آمده است و در آغاز سوره نساء میفرماید؛ «اتَّقُوا اللَّهَ الَّذِی تَسَاءَلُونَ بِهِ وَ الأرْحَامَ» یعنی تقوا داشته باشید و بترسید از خدایی از جانب او سؤال میشوید. همچنین خداوند از گفتار و رفتار و تعامل با همسایه و دیگران دستورالعمل کاربردی دارد تا بتوانند افراد در زندگی خودشان پیاده کنند.
منبع: ایکنا
افزودن دیدگاه جدید