تبلیغ خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

کد خبر: 108355
رئیس فراکسیون روحانیت مجلس با بیان اینکه معارف دینی را باید با زبان مناسب و اصلی به مردم آموزش داد، گفت: محتوا از حضرت آدم تا خاتم‌الاوصیا (ص) یکسان است، اما نسل‌ها ادبیات مختلفی دارند که باید این محتوا را با زبان روز تبلیغ کرد.
وارث

مراسم افتتاحیه «رویداد ملی نشر خوبی‌ها» همزمان با چهلمین سالگرد تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی، صبح امروز سه‌شنبه اول تیرماه در حوزه هنری برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی، رئیس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی در این مراسم طی سخنانی با بیان اینکه تبلیغ مسئله مهمی برای تربیت، هدایت و بصیرت‌افزایی است، اظهارداشت: تبلیغ و واژه قرآنی بلاغ برای بیان سخن خدا میان مردم است. بلاغ مبین در فرهنگ اسلامی با پروپاگاندای غربی بسیار تفاوت دارد. در اینجا هدف رساندن محتواست.

وی با اشاره به اینکه محتوا باید هم رسانده شود و هم خوب ارائه شود، تصریح کرد: هر مبلغی که محتوا را در ذهن مخاطب بنشاند و آن را تحت تاثیر قرار دهد، موفق بوده است.

حجت‌الاسلام تقوی با بیان اینکه معارف دینی را باید با زبان مناسب و اصلی به مردم آموزش داد، گفت: محتوا از حضرت آدم تا خاتم‌الاوصیا یکسان است، اما عصر و نسل‌ها ادبیات مختلفی دارند که باید این محتوا را با زبان روز تبلیغ کرد. شناخت زبان روز نیازمند شناخت مخاطب است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای تبلیغ باید با لسان قوم با مردم سخن گفت. گاهی در سخنرانی‌ها و وعظ‌ها با زبان قوم صحبت نمی‌کنیم و به زبان اصل و نسل توجه نداریم. باید این زبان را بشناسیم. ما معمولا حرف خودمان را می‌زنیم و از حرف مخاطب دور هستیم.

وی با اشاره به اینکه بلاغ یعنی حجت را برای مخاطب تمام کردن، گفت: فرق روحانیت با روشنفکران در این است که اگر چه آنان حرف درست هم بزنند، اما نمی‌توانند در مردم اثر کنند، در حالی که روحانیت در مردم وارد شده است. مردم روحانیت را از خودشان می‌دادند و با آن‌ها احساس خویشاوندی می‌کنند.

تقوی با بیان اینکه هنوز روحانیت موثرترین قشر و دارای قدرت بالایی است، افزود: هرگز قدرت نظامی نمی‌تواند جای روحانیت را بگیرد، زیرا روحانیت بر دل‌های مردم سیطره دارد.

 

 

در تبلیغ باید سراغ تربیت جمعی رفت

حجت‌الاسلام سعید دسمی، معاون تربیتی قرب بقیه الله (عج) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این مراسم طی سخنانی اظهارداشت: انسان سازی معلول جامعه‌سازی و جامعه‌سازی معلول انسان‌سازی است. یعنی تبلیغ از فرد محوری و شخص محوری باید به سمت تربیت جمعی برود.

وی افزود: آیت‌الله شاه‌آبادی می‌فرمایند اگر بنا دارید ناظم عالم با شما همراه شود و عرش رحمانی به عرش زمینی تبدیل شود، باید عرش زمینی را به قلوب مؤمنین تبدیل کنید.

حجت‌الاسلام دسمی در پایان سخنان خود افزود: اگر مبلغ توان خود را برروی جماعت سازی بگذارد، موفق‌تر است که ثمره آن انسان‌سازی و در نهایت اجتماع سازی خواهد شد.
منبع: فارس


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.