اعمال روز زیارتی امام رضا(ع) / دور یا نزدیک؛ از صمیم قلب زیارت کنیم
علامه مجلسی در کتاب «بحارالانوار» در رابطه با اینکه چرا روز ۲۳ ذی القعده روز زیارتی امام رضا(ع) است، بیان کرده است: برخی از افراد معتقدند آن حضرت در روز ۲۳ ذیالقعده به شهادت رسیده است، اما در جامعه ما روز آخر ماه صفر به عنوان روز شهادت ایشان مطرح است. باید گفت این روز، روز زیارتی مخصوص ایشان نامیده شده است تا مردم با توجه به ذات آن حضرت و به نقشی که ایشان در ایجاد مدینه رضوی داشتند پی ببرند.
اهل بیت(ع) از این منظر خواستهاند که شیعه به امام رضا(ع) توجه بیشتری داشته باشند تا پاسخی به انحرافهای صورت گرفته در اندیشه شیعه باشد چراکه هفت امامیها معتقد هستند که امام کاظم(ع) آخرین امام بوده است و غائب شدهاند و در آینده ظهور خواهند کرد و با این اندیشه امامت امام رضا(ع) را انکار میکنند و حرکت شیعیان از شهرهای مختلف آن هم در زمان عباسیان برای زیارت حرم امام رضا(ع) خط بطلانی بر این اندیشههای انحرافی بود.
امام جواد(ع) نیز در حدیثی ثواب زیارت پدر بزرگوارشان را بالاتر از ثواب زیارت امام حسین(ع) بیان کرده و فرمودهاند: زیارت پدرم افضل است، زیرا حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را همه مردم زیارت مىکنند، اما پدرم را جز خواص شیعه زیارت نمىکنند.
علامه مجلسی در خصوص زیارت حضرت رضا(ع) نیز فرمودهاند: زیارت آن حضرت در روزهای مقدس اسلامی افضل است؛ خصوصا روزهایی که اختصاص به آن حضرت دارد. مثل روز ولادت(۱۱ ذیالقعده) و روز شهادت آن حضرت(مطابق مشهور آخر ماه صفر) سپس از کتاب اقبال مرحوم سید بن طاووس استحباب زیارت آن حضرت را در روز ۲۳ ذی القعده (طبق روایتی روز شهادت آن حضرت) نیز نقل می کند و در پایان مینویسد: استحباب زیارت آن حضرت در ماه رجب گذشت (بحار الانوار جلد ۹۹ صفحات ۴۳ و ۴۴) . مرحوم محدث قمی روز ۲۵ ذی القعده را نیز به این موارد ضمیمه کرده است.
برای این روز ارزشمند میتوانید در کنار صلوات خاصه امام رضا(ع) زیارتنامه آن حضرت را (چه در جوار حرم آن حضرت باشید و چه دور) بخوانید. در قرائت این زیارتنامه فاصله مکانی مهم نیست بلکه اصل نیت زیارت آن حضرت و برقرار کردن پیوند قلبی با وجود پربرکت آن حضرت است.
منبع: ایکنا
افزودن دیدگاه جدید