حجت الاسلام رفیعی؛ اگر مظهر عزا و غم شیعه عاشوراست، مظهر جشن و شادی باید غدیر باشد
سیزدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور و سومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت از صبح امروز پنجشنبه ۲۴ تیرماه به همت جامعه ایمانی مشعر در مجتمع مهدی یاوران مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
اگر غدیر انکار شود، حقیقت امامت و مهدویت انکار میشود
حجتالاسلام ناصر رفیعی استاد حوزه و دانشگاه به عنوان یکی از سخنرانان این همایش با اشاره به اینکه غدیر باید برای همگان معرفی شود، اظهار کرد: اگر غدیر انکار شود و نتوانیم حقانیت آن را اثبات کنیم در حقیقت امامت و مهدویت انکار میشود؛ داستان غدیر برای خودمان قطعی و حتمی شود و ما به عنوان یک هیأتی باید بتوانیم چند دلیل برای حقانیت آن بیان کنیم.
وی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام برای همهچیز حتی نوع لباس پوشیدن سخن گفتند، محال است نسبت به جانشینی خود موضعگیری نداشته باشند، گفت: برخی میگفتند که پیامبر در مورد جانشین خود سخنی نگفته است درحالیکه با زدن چنین حرفی در حقیقت به پیامبر توهین شده است.
وی ادامه داد: برخی مدعی شدند که رسول خدا خبرگانی را تعیین کرد تا جانشین را مشخص کنند درحالی که این فرضیه به هیچ وجه قابل اثبات نیست و در اسناد تاریخی هیچ اشارهای به شورا نشده است.
غدیر اعلام رسمیت امامت علی(ع) است
رفیعی با اشاره به اینکه غدیر اعلام امامت نیست بلکه اعلام رسمیت امامت علی(ع) است، عنوان کرد: نخستین بار جانشینی پیامبر در خانه پیامبر در یوم الدار ۲۰ سال قبل از غدیر مطرح شده است.
وی با بیان اینکه در هیأتها باید عالمانه سخنرانی و مداحی کرد، اظهار کرد: امروز دنیای فضای مجازی است و به راحتی هر سخنی در هر زمان و مکانی قابلیت انتشار دارد به همین علت افرادی که تربیون دارند باید بیشتر مراقب سخنان خود باشند.
هیأتیها باید کتب مرتبط با غدیر را بخوانند
رفیعی با تاکید بر اینکه بدون داشتن علم غدیر نمیتوان برای غدیر کار کرد، گفت: هیأتیها باید کتب مرتبط با غدیر را بخوانند و از آن دفاع کنند تا بتوانند غدیر را برای مردم ترویج کنند.
وی از دلایل سکوت امیرالمومنین (ع) بعد از وفات پیامبر یاد کرد و افزود: یهود به شدت بعد از پیامبر ترویج یافته و خطر آن زیاد شده بود، تفکر اجتهاد در میان اهل سنت بر نص مقدم شده بود، منافقان بسیاری در مدینه بودند و بسیاری از امام علی(ع) کینه به دل داشتند و نمیگذاشتند که ایشان در رأس باشند.
رفیعی یادآور شد: در مورد فتح مکه و تغییر قبله در قرآن آیاتی داریم که میگوید نعمت بر مسلمانان تمام شد اما در مورد روز غدیر داریم که نعمت تمام و کامل شد.
اعتراضهای حضرت زهرا نشانه حقانیت غدیر است
وی فریادها و اعتراضهای حضرت زهرا(س) نسبت به غصب خلافت را دیگر نشانه حقانیت غدیر دانست و گفت: اگر جانشینان پیامبر در خلافت به حق بودند دختر پیامبر هیچگاه این همه صدمه و لطمه نمیدیدند.
رفیعی با اشاره به اینکه اگر مظهر عزا و غم شیعه عاشوراست مظهر جشن و شادی شیعه باید غدیر باشد، گفت: پاداش اطعام غدیر در روایات با اطعام ۱۲۴ هزار پیامبر برابری میکند.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه همه ما نسبت به غدیر مسؤولیت داریم، عنوان کرد: شاکر تلاش غدیریان اول رسول اکرم(ص) و دوم حضرت زهرا(س) هستند.
بدون همراهی مردم، اتفاقات حکومتی رقم زده نخواهد شد
رحیم آبفروش جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر نیز در این همایش با اشاره به سند راهبردی جامعه ایمانی مشعر اظهار کرد: این سند در چند موضوع تعارف، ترابط، تعالی، تضایف، تثبیت و تداوم خلاصه میشود و ما این سند را بهعنوان یک نقشه به صورت جدی دنبال خواهیم کرد تا بتوانیم به افق مطلوب اهلبیت(ع) در مورد هیأت برسیم.
وی اضافه کرد: در مسیر رسیدن به اهداف، بطور قطعی آفات، موانع و آسیبهایی است و ما باید از نفوذ ناامیدی مراقبت کنیم و به دنبال ترویج امید و در مسیر راسخ باشیم.
خادمی هیأت یک واژه مقدس است
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر با تاکید بر اینکه مدیران هیأتها به عبارتی در سوق دادن مردم به سمت تعالی سکانداری میکنند، گفت: خادمی هیأت یک واژه مقدس است و بار سنگینی بر دوش ما میگذارد، برای اینکه بتوانیم به هدف تعالی برسیم باید شرایط مورد نیاز را در خود ایجاد و حفظ کنیم.
وی با اشاره به اینکه بار سنگین هیأت با پشتیبانی سلسله نورانی شهدا همراه است، اظهار کرد: در شرایط امروز که دشمن با تمام توان به میدان وارد شده هیأتیها هم باید در کنار یکدیگر قرار گرفته و علاوه بر مراقبت و تقویت یکدیگر، به دنبال ایفای نقشهای مهم باشند.
ما باید پرچم هیأت را قدرتمندانه برافراشته نگه داریم
آبفروش برگزاری این همایشها را فرصتی برای تجدید قوا، افزایش صمیمیتها و انتقال تجربیات و نظرات دانسته و گفت: ما باید پرچم هیأت را قدرتمندانه برافراشته نگه داریم و برای گرامیداشت غدیر و محرم مبتنی بر اخلاق و عقلانیت آماده شویم و در امنترین جای جهان برای اهلبیت(ع) خودمان را خرج کنیم.
وی با بیان اینکه بدون همراهی مردم اتفاقات حکومتی رقم زده نمیشود، اظهار کرد: ما محوریت این همایش را متناسب با شرایط امروز هیأت، دولت و مردم قرار دادیم تا بتوانیم به روابط و وظایف متقابل میان این سه بپردازیم.
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر ادامه داد: امروز در شرایط بینالمللی خاصی هستیم، همسایه شرق ما که سالها درگیر دشمنانی بوده که از هزاران کیلومتر دورتر آمده و در افغانستان مستقر بودند و امروز وضعیت خوبی ندارد، عراقیها هم عزادار بیش از ۱۰۰ شهید بیمارستان ناصریه هستند و امثال ما که قرار است در اربعین با آنها عقد اخوت ببندیم امروز باید در کنار آنها باشیم و برادری خود را ابراز کنیم.
بی آبی در سیستان یک روضه مکشوف است
وی با اشاره به اینکه امروز برادران و خواهران ما در سیستان و بلوچستان به واسطه بیتدبیری مسؤولان با مشکلات جدی روبرو هستند، گفت: امروز بیآبی در این استان صحنههایی را پدید آورده که هر کداماز این صحنهها یک روضه مکشوف است.
آبفروش از حرکت گسترده هیأتیها در قالب پویش یا ساقیالعطاشا در سیستان و بلوچستان یاد کرد و گفت: این پویش به صورت غیرمستقیم یک تبلیغ بزرگ از شیعه را رقم زد و توانست یک الگوی مناسب ارائه کند.
وی با تاکید بر اینکه آخرین فتوحات شهدا در سرزمین شامات باید توسط هیأتیها تثبیت شود، اظهار کرد: جغرافیای سرزمینی باید ذیل جغرافیایی فرهنگی تعریف شود و اکنون فرصت برای خادمی هیأتها در سرزمین سوریه فراهم شده است و هیأتهایی که توان تجهیزاتی و امکانات مالی مورد نیاز را دارند میتوانند در سوریه حضور یابند و به نیازهای موجود به ویژه نیازهای فرهنگی پاسخ دهند و ما نیز با تامین تغذیه، اسکان و ایاب و ذهاب در داخل سوریه میزبان هیأتها خواهیم بود.
شعار هیأتها در محرم ۱۴۰۰
آبفروش از انتخاب شعار «زیر علمت امنترین جای جهان است» توسط هیأتهای کشور خبر داد و افزود: هر چند عنصر استقلال برای هیأت یک موضوع مهم است و هر هیأت با هویت، تنوع، عنوان و شعار خاص خود شناخته میشود اما شعار کلی برای یک مجاهدت جمعی و رزمایشی بزرگ در نظرگرفته شده است.
هیأت بهعنوان حلقه وصل میان مردم و حاکمیت، باید مردم با به میدان عمل بکشاند و کشور را متحول کند
سید احمد عبودتیان مسئول بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا هم در این همایش با اشاره به اینکه ما ادعای حرکت در مسیر تبعیت از امام زمان(عج) و سربازی ایشان را داریم، اظهار کرد: اگر امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی مسؤول ستاد فرماندهی امام عصر(عج) است و ما در حال سربازی هستیم نمیتوانیم خارج از فرمان رهبری که در بیانیه گامدوم انقلاب مطرح شده حرکت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ایشان به صراحت به گروهها و جریانات مختلف گفتند که زمینهسازی ظهور درحال انجام است، مطرح کرد: امروز روی زمین میتوان این زمینهسازی را محاسبه و بهخوبی بسترهای فراهم شده را مشاهده کرد.
فرمانده بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا با بیان اینکه هیچ قدرتی به غیر از قدرت خون سیدالشهدا نمیتوانست واقعه ۱۵ خرداد را رقم بزند، اظهار کرد: نهضت شروع شده و انقلاب به نقطه قابل توجه خود رسیده و در این میان هیأت نقش مهمی داشته است.
وی با اشاره به ویژگیهای هیأت انقلابی از جمله حضور در میدان خدمت به مردم اضافه کرد: امروز به یک ترازی رسیدیم که غلبه جریان انقلابی هیأت در کشور محسوس است همانطور که در عرصه شعر به این جایگاه رسیدهایم.
هیأتیها همانند شهدا هستند
عبودتیان با بیان اینکه هیأتهای انقلابی دانسته و ندانسته درحال تحقق فرمان امام هستند، مطرح کرد: شاید برخی باور نداشته باشند اما هیأتیها همانند شهدا هستند که از همه داشتههای خود گذشته و آماده فدا شدن در مسیر دین هستند و امروز هم به غیر از این هیأتیها شخص و گروه دیگری نیستند که بتوانند در کشور تحول رقم بزنند.
وی با اشاره به اینکه ما برای تازه نگهداشتن هیأت نیازمند تنوع با اصالت هستیم، گفت: همچنان تنها عامل تاثیرگذار و جذب کننده مخاطب هیأت است و این هیأت باید در عرصههای مختلف از جمله اعتکاف، جشن نیمه شعبان، اطعام غدیر، یادواره شهدا و راهیان نور نقشآفرین باشد.
آرایش جدید هیأتها با پیشرفت ارتباطات
عبودتیان با اشاره به اینکه با پیشرفت ارتباطات، هیأتها نیز در این عرصه پیشرفت کردهاند، گفت: امروز رسانه و تبلیغ هم در هیأت مورد توجه قرار گرفته است و هیأتیها با یک آرایش جدید در میدان حضور یافتهاند.
وی با بیان اینکه با نفوذ بیشتر دشمنان موضعگیری و حرکت منسجم هیأتیها هم قویتر شد، عنوان کرد: در فتنه ۸۸ همه متوجه شدند که میدان نیروی پیاده میخواهد و باید جبههسازی کرد و به همین علت هم برخی مجموعهها در کشور برای جبههسازی بسیج شدند.
عبودتیان با تاکید بر اینکه امروز انقلاب به دومین مرحله خودسازی، جامعهسازی و تمدنسازی ورود کرده است، مطرح کرد: راه طی شده فقط قطعهای از مسیر انقلاب اسلامی است و دنباله آن که به تعبیر رهبری به گمان زیاد به دشواری گذشته نیست باید با همت و تلاش جوانان طی شود.
هیأت پاتوق جوانان متعهد است
وی از هیأت بهعنوان پاتوق جوانان متعهد نام برد و ادامه داد: مدیران هیأتها میتوانند از این ظرفیت در خدمت به عموم مردم و در مسیر اهداف انقلاب و دین استفاده کنند یا نسبت به آن بیتوجه باشند.
عبودتیان هیأتهای محوری را حلقههای میانی خواند و گفت: مدل ارتقایافته هیأتهای ۱۴۰۰ به چند ده نفر محدود نمیشوند بلکه محوریت خود را عموم مردم قرار میدهند تا بتواند مردم را به میدان عمل وارد کند.
این فعال فرهنگی تاکید کرد: بسیاری از تشکلهای جهادی میخواهند تا پایان میدان خودشان کار را دست بگیرند درحالیکه اصل این است که ما بتوانیم از همه ظرفیتها برای انجام وظایف هیأت بهرهمند شویم.
اجرای پویش «یک وعده با علی(ع)» با همکاری هیأتهای مذهبی در کشور
حسین حائری مسؤول ستاد مردمی طرح ملی مائده غدیر نیز در این همایش طی سخنانی با موضوع هیأت و مسئله احیای غدیر اظهار کرد: در مناسبتهای مختلف ما به تعظیم شعائر مکلف میشویم که اوج این وظایف در ماه محرم نمود پیدا میکند.
وی هدف انبیای الهی را از رسالت، قیام مردم برای تقوا و قسط دانست و عنوان کرد: مدیران هیأت، طلایهداران این قیام هستند و اگر بگوییم که تحقق انقلاب اسلامی وابسته به احیای محرم بود اضافهگویی نکردهایم.
وی زیربنای تحقق تمدن اسلامی را حرکت بر مبنای غدیر دانست و گفت: چند سالی است که در مسیر احیای غدیر حرکتهای قابل توجه رقم زده شده است درحالیکه در گذشته غدیر مغفول مانده بود و ما کمتر به آن میپرداختیم.
اوج قضیه سفرهداری با غدیر گرهخورده است
وی با بیان اینکه در روایات نسبت به اطعام در غدیر تأکید ویژهای شده است، مطرح کرد: اوج قضیه سفرهداری گرهخورده با غدیر است و در ماه محرم هم ما سر دیگ نذری با مسیحی و کلیمی گره خوردهایم.
حائری از آغاز فعالیتهای منسجم برای گرامیداشت غدیر و اطعام این روز یاد کرد و گفت: ستادی مردمی راهاندازی شد و در تهران برنامه پویش مائده غدیر را دنبال کردیم که در آن دهها هزار اطعام پخت و توزیع شد.
وی با بیان اینکه در سالهای دوم و سوم رسانه ملی و مجموعههای مختلف پای کار آمدهاند، عنوان کرد: تمرکز در یک عنوان میتواند در تعظیم شعائر تاثیرگذار باشد هر چند اسمی از یک شخص و مجموعه باقی نمیماند اما عناوین و حرکت مردمی ماندگار خواهد شد.
اجرای پویش «یک وعده با علی»
حائری ادامه داد: امسال در پویش «یک وعده با علی» حمایت از گروههای جهادی و هیأتها را در دستور کار قرار دادهایم که در این راستا ۱۵۰۰ نقطه مورد حمایت قرار گرفتند که ۱۰۰ نقطه به صورت ویژهتر دیده شدهاند.
وی افزود: در قربان میتوان مهمان و در غدیر میتوان میزبان برادران اهل سنت بود و در این صورت میتوان اختلافات قومی و قبیلهای را رفع کرد.
حائری با بیان اینکه در بخش دوم پویش یک وعده با علی، «اطعام خانه به خانه» با عنوان شما هم مهمان مولایید دنبال میشود، گفت: تلاش میکنیم تا عید غدیر امسال یک حرکت گسترده در کشور رقم بزنیم.
سیزدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور و سومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت فردا جمعه ۲۵ تیرماه نیز ادامه خواهد داشت.
منبع: فارس
افزودن دیدگاه جدید