صدیقی؛ مردم باید به بلوغ فکری و معرفتی برسند
پیش نشست سومین اجلاسیه بین المللی فعالان مهدوی با حضور حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی و حجت الاسلام المسلمین سیدهاشم الحیدری از کشور عراق و جمعی از فعالان و مدیران مؤسسات مهدوی محور، ۱۴ مرداد در ساختمان مجموعه فرهنگی ۳۱۳ مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
تدوین درسنامه راهبردی مهدویت
حجت الاسلام جواد نصرالله پور دبیر نشست و عضو مجمع راهبردی اندیشه مهدویت ضمن تبریک اعیاد ماه ذیالحجه با ارائه گزارشی از روند برنامهها و پیش نشستهای سومین اجلاسیه اظهارکرد: مجمع راهبردی اندیشه مهدویت به ریاست حجتالاسلام و المسلمین صدیقی با دو هدف شناسایی فعالان مهدوی و مراکز فعال در این عرصه همچنین تببین گفتمان مهدویت بر اساس اندیشههای امامین انقلاب اسلامی شکل گرفته است.
وی گفت: یکی از اهداف مجمع شناسایی فعالان مهدوی است که تاکنون بیش از ۸۴۵۰ نفر را شناسایی کرده و ارتباط داریم و در همین راستا درسنامه اندیشه راهبردی مهدویت را در ۱۵ درس به منظور ارتقای توانمندی علمی و دانشی محققان و پژوهشگران عرصه مهدویت تهیه کردهایم.
حجتالاسلام نصرالله پور ادامه داد: این درسنامه در واقع پیرامون نسبت انتظار و نهادهای مهدوی محور، نسبت انتظار با انقلاب اسلامی، نسبت انتظار با مکتب حاج قاسم، نسبت انتظار با تمدن نوین اسلامی را مورد بحث و بررسی قرار داده است که امید است مورد توجه همه مخاطبان قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه امسال این اجلاسیه با عنوان رویشهای مهدوی برگزار میشود و در حقیقت بیانیه گام دوم را به یک نگاه عمیق و استراتژیک بازخوانی خواهیم کرد، افزود: این اتفاق بزرگ مصادف است با ۲۲ و ۲۳ مهرماه ۱۴۰۰ همزمان با نهم ربیعالاول آغاز امامت حضرت امام زمان (عج) که با برنامه ریزیهای صورت گرفته محور های پژوهشی این اجلاس در روز های قبل ازاین تاریخ برپا خواهد شد.
وی بیان داشت: سومین دوره اجلاسیه بینالمللی فعالان مهدوی در دو بخش ایدههای برتر و فعالیتهای شاخص در بخشها، حوزهها و محور های گوناگون خواهد بود.
استاد حوزه علمیه به اهداف این اجلاسیه اشاره و عنوان کرد: مهمترین اهداف این اجلاسیه شامل سازماندهی و ساماندهی مؤسسات و فعالان مهدوی کشور، گفتمان سازی تمدن اسلامی در اقشار مختلف مردم، شناسایی ایدههای برتر مهدوی و اجرای آن در سطح ملی و بینالمللی، شناسایی فعالیتهای شاخص مهدوی مؤسسات و ارتقای سطح آنان در عرصه ملی و بینالمللی، استعدادیابی و پرورش استعداد های جوان و نوجوان مهدوی و همسو سازی برنامههای مؤسسات مهدوی کشور به سوی تمدن سازی اسلامی و تحقق اجرای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی میشود.
حجتالاسلام نصرالله پور با اشاره به بخشهای مختلف این اجلاسیه، عنوان کرد: رسانه، فعالیتهای جهادی، اجتماعی و آموزش از مهمترین بخشهای این اجلاسیه است و موضوع بعدی به حوزهها مربوط میشود که شامل بینالمللی، دانشگاهها و حوزههای علمیه، مساجد و هیأتها، مؤسسات و کانونهای مهدوی، کودک و نوجوان است.
به زور نمیتوان کسی را به بهشت فرستاد
در ادامه این پیش نشست، حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران و رئیس مجمع راهبردی اندیشه مهدویت در سخنانی اظهارکرد: مردم را به زور نمیتوان بهشتی کرد بلکه باید به این بلوغ فکری و معرفتی برسند که خود طالب بهشت شوند، رساندن مردم به بلوغ معرفتی از کارویژههای روحانیت است.
وی اظهار کرد: بیانیه گام دو انقلاب با محوریت ولایت فقیه یک گام برای ظهور است ما در این ۴۰ سال چه کردهایم با ولایت فقیه؟ آیا آنچه میبایست در راستای تقویت و اعتلای بیش از پیش ولایت فقیه انجام دهیم، موفق به انجام شدیم؟
رئیس مجمع راهبردی اندیشه مهدویت افزود: فکر و قلب ما باید یکی شود و مهدوی باور شود، تا دل به این حقیقت و باور نرسد، هر چه مطالعه، تحقیق، سخنرانی، تدریس صورت بگیرد راه به جایی نخواهیم برد، وقتی دل و قلب ما امام زمانی شود، کلام و بیان روحانیت به نتیجه خواهد رسید.
استاد اخلاق حوزه ازگل تهران با بیان اینکه جامعه امروز ما هنوز پذیرای خیلی از مسائل نیست، گفت: در انتخابات باشکوه ۲۸ خرداد شاهد بودیم که مردم خودشان به این نتیجه رسیدند که این سید پاکیزه، پاکدست و خادم ملت را انتخاب کنند و اداره امت اسلامی را به او بسپارند، چرا؟ چون خودشان به این باور رسیدند؛ لذا تا خودمان را نسازیم و عشق و الفت حضرت صاحب الزمان (عج) را در جان خود نپرورانیم نمیتوانیم ادعا کنیم که منتظر واقعی حضرتش هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تصریح کرد: تمدن سازی نوین اسلامی که در بدنه بیانیه گام دوم وجود دارد در واقع تمدن سازی مهدوی است، تمدن سازی به صنعت نیست، تمدن سازی به فکر، باور و قلوب سالم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه خداوند متعال انسان را برای خودش خلق کرد تا به کمال برسد، اظهار کرد: بشر میتواند به مقام خلیفه اللهی برسد و آینه خداوند شود، بر اساس آیات الهی انسان به صورت خدا دادی نیل به قدرت و علم مطلق دارد و ائمه اطهار(ع) کسانی بودند که علم و قدرتشان محدود نبود، اما متأسفانه ارائه این علم و قدرت مطلق برایشان پیش نیامد، زیرا بشر آن ظرفیت را نداشت؛ بنابراین نمایش این مظهریت تام توسط امامان معصوم نیازمند تمدن است تا آن قدرت و علم مطلق ظهور و بروز یابد.
امام جمعه تهران با بیان اینکه اهل بیت(ع) و انبیای الهی خلیفه و حاکمان خداوند متعال بر روی زمین هستند، عنوان کرد: آنان، چون خلیفه الهی هستند علم و قدرتشان همانند پروردگار متعال مطلق و بینهایت است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هیچ پیامبری بدون برنامه و کتاب به سوی انسانها مبعوث نشد، اظهار کرد: انبیای الهی و اهل بیت(ع) با برنامهای که از سوی خداوند متعال داشتند خودشان را به بشریت معرفی کردند، همچنین از دیگر ویژگیهای این بزرگواران وجود شاگرد است تا بتوانند به واسطه افرادی که تربیت میکنند مروج معارف الهی باشند. جایی که علم نیست تمدن و انسجام در آنجا حاکم نخواهد بود.
حجت الاسلام صدیقی تأسیس مجمع بینالمللی راهبردی اندیشه مهدویت را بسیار ارزشمند دانست و گفت: این مجمع در سالهای اخیر تأسیس شد و نقطه عطف آن مشارکت نمایندگان مردم در این مجمع برای ایجاد تمدن نهایی بشر است. اگر تمدن نهایی بشر ایجاد شود همه مشکلات اخلاقی، اقتصادی و… رفع میشود و انسانها به کمال میرسند.
ولایت فقیه، امتحان عصر غیب است
در ادامه این نشست، حجت الاسلام و المسلمین سیدهاشم الحیدری به عنوان میهمان ویژه این نشست به تببین جایگاه مهدویت و موقعیت جمهوری اسلامی ایران در عصر انقلاب جهانی حضرت مهدی (عج) و پس از غیبت کبری «ولایت فقیه» را امتحان عصر غیبت دانست و تصریح کرد: ولایت فقیه، امتحان بزرگ ما در زمان غیبت حضرت صاحب الزمان(عج) است و باید تلاش کنیم تا مانند شهید سلیمانی و شهید ابومهدی که خود را سرباز، ولی فقیه میشمردند، در این امتحان الهی سربلند باشیم.
وی تأکید کرد: شهید سلیمانی، فردی ایرانی بود، اما در عمل به همه امت اسلام میاندیشید و در مسیر مقاومت اسلامی، قطع دست ظالمان برای یاری رساندن به مظلومان و جهاد در راه خدا را با همه وجود دنبال میکرد. تردیدی نیست که اگر مکتب امام خمینی (ره) نبود، قاسم سلیمانی هم به این درجه از رفعت و معرفت نمیرسید.
دبیرکل جنبش اسلامی عهد الله بیان کرد: امام خامنهای در نگاه شهید سلیمانی، ولی فقیه زمان و جانشین امام عصر (عج) بود و به همین دلیل خود را در ایشان فنا کرده بود و همواره از معظم له تبعیت میکرد. باید گفت همه پیروزیهایی که حاج قاسم به دست آورد، ثمره رهبری شخصیتی مانند امام خامنهای بود.
وی اضافه کرد: در عین حال باید دانست که ولایت فقیه، امتحان بزرگ ما در زمان غیبت حضرت صاحب الزمان (عج) است و باید تلاش کنیم تا مانند شهید سلیمانی و شهید ابومهدی که خود را سرباز، ولی فقیه میشمردند، در این امتحان الهی سربلند باشیم.
دبیرکل حزب الله عراق خاطرنشان کرد: سید حسن نصرالله معتقد بود و میفرمود؛ او (حاج قاسم سلیمانی) پس از امام خامنه ای، حجت خدا بر ماست، در عین حال که سید حسن نصرالله هم به حاج قاسم عشق میورزید و او را فرماندهای مقتدر و معتقد میدانست.
وی تأکید کرد: مکتب حاج قاسم، همان مکتب امام خمینی و امام خامنهای است و اگر کسی که میگوید پیروی امام عصر (عج) است، اما توجهی به نایب برحق امام عصر(عج) ندارد، بدون تردید حمایتی از حضرت صاحب الامر (عج) نخواهد داشت.
حجت الاسلام و المسلمین الحیدری تصریح کرد: در جریان حضرت مسلم و مردم کوفه، کسانیکه مسلم بن عقیل را حمایت نکردند بعدها در کربلا به امام (ع) خود رحم نکردند.
لازم به ذکر است، افتتاحیه و اختتامیه اجلاسیه بینالمللی فعالان مهدوی در تاریخ ۲۲ و ۲۳ مهرماه در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار میشود.
منبع: ایکنا
افزودن دیدگاه جدید