الگوپذیری امام زمان (ع) از مادر بزرگوارشان/ سکوت مردم هنگام آتش زدن منزل حضرت فاطمه (س)

کد خبر: 111560
زمانی که دشمن به خانه حضرت فاطمه (س) حمله کرد، تعداد اندکی از یاران همراه او بودند و مردم در برابر این عمل سکوت کردند.
وارث

حضرت فاطمه (س) مشهور به فاطمه زهرا دختر پیامبر اسلام (ص) و حضرت خدیجه کبری (س) و همسر امام علی (ع) است. او یکی از پنج‌تن آل‌عبا (اصحاب کساء) است که شیعیانِ دوازده امامی آن‌ها را معصوم می‌دانند. امام دوم و سوم شیعیان، حضرت زینب (س) و ام‌کلثوم از فرزندان او هستند.

 

به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت فاطمه (س)، درباره حق خواهی این بانوی بزرگوار با حجت الاسلام و المسلمین علی محمد باقی گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

 

شهادت حضرت فاطمه (س) و زندگانی ایشان چه درسی برای ما دارد؟

 

مهم‌ترین درسی که شهادت بانوی بزرگوار حضرت فاطمه زهرا (س) برای همه ما داشت، دفاع از ولایت و یاری امام عصر است، همه ما باید بدانیم که تمام زندگی ما به برکت وجود امام زمان (عج) شکل گرفته و  باید از ایشان دفاع کنیم. اگرچه خودمان آسیب بینیم و جانمان را از دست بدهیم؛  حضرت فاطمه وقتی زمان دفاع از امام، ولایت و حریم اسلام شد با  جنینی که در شکم داشتند از حق دفاع کردند که منجر به شهادت غنچه نورسیده  و همچنین خودشان شد. در هر زمان مهم‌ترین عمل و وظیفه ما دفاع از حق، خلافت حق و امروز نیز دفاع از حاکمیت دینی و نظام اسلامی و جمهوری اسلامی و ولایت‌فقیه است.

جایگاه حضرت زهرا (س) نزد امام زمان (عج) چگونه است؟

 

 امام زمان(ع) فرمودند "دختر پیامبر برای من یک الگوی بسیار خوب و نیکویی است". امام زمان خودشان به گواهی قرآن الگوی همه ما هستند، زیرا قرآن کریم فرموده پیامبر الگوی شماست و پیامبر اگر الگو باشد حضرت امیر نیز الگو خواهند بود و مسلماً امام زمان (عج) نیز الگو خواهند بود اما او حضرت فاطمه را الگو معرفی می‌کند.

 

خداوند در قرآن فرمود "لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ".  وقتی آیه به الگوی نیک بودن پیامبر اشاره می‌کند یعنی امام بعد از ایشان هم الگو است، زیرا نفرمود "لَکُم فی محمد أُسوةٌ حَسَنَة"، بلکه در قرآن به (فی رسول الله) پیامبر خدا اشاره شد. یعنی کسی که در جایگاه پیامبر قرار می‌گیرد او هم برای شما الگو است؛ بنابراین امام زمانی که برای همه ما الگو است ایشان فرموده اند که الگوی من حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیهاست، حضرت فاطمه در حقیقت الگوی قلب عالم هستی امام زمان (عج) است، یعنی پیشوا و کسی که باید طبق نظر او عمل کرد پس ما هم باید طبق نظر و حرکت حضرت فاطمه در مسیر دفاع از ولایت و دفاع از حق عمل کنیم.

 

زمانی که دشمن به خانه حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) حمله کرد، واکنش افراد حاضر در آنجا چه بود؟

 

 همسایگان و افرادی که در آن‌جا حضور داشتند سکوت کردند و تنها تعداد اندکی در خانه حضرت فاطمه(س) بودند که در مقابل تعداد زیاد دشمن نتوانستند از ایشان دفاع کنند.

 

موقع به آتش کشیدن خانه حضرت فاطمه(س)، چراهمسایگان و مردم به کمک ایشان نیامدند و سکوت کردند؟

 

سکوتشان به این دلیل بود که آن‌ها به‌شدت ترسیده بودند، زیرا جریان قصد خلافت امیر مؤمنان یک کودتا بود که انجام شد، در این قضیه خیلی از افراد را به‌شدت تنبیه کردند و کشتند، به اجبار از مردم بیعت گرفتند، در این فضا افرادی مثل مالک بن نویره کشته شد که در تاریخ شیعه و سنی نیز این اتفاق ثبت است. در آن زمان یک کودتای نظامی شدید در مدینه اتفاق افتاد و کسانی را اجیر کردند که اراذل مدینه بودند و وارد مدینه شدند و از هیچ جنایتی ترس نداشتند. این افراد در شهر سرکشی می‌کردند و به اجبار و تهدید از مردم بیعت می‌گرفتند. مردم هم بسیار ترسیده بودند.

دشمن وقتی به قصد خانه حضرت علی و حضرت فاطمه آمد، یک نفر از آن اراذل با صدای بلند گفت که می‌خواهیم خانه و هر کس که در خانه است را به آتش بکشیم. به آن شخص گفتند که در آن خانه حضرت فاطمه (س) حضور دارد، ولی آن شخص گفت اگر چه فاطمه در آن خانه باشد او را هم آتش خواهم زد، برای اینکه حضرت علی (ع) حتما باید بیعت کند. البته افرادی در خانه حضرت فاطمه (س) برای دفاع از ایشان از جمله زبیر بودند که به شدت با او نیز برخورد کردند و شمشیرش را شکستند و اجازه دفاع را به او ندادند اما با وجود لشکر بسیار زیاد دشمنان نتوانستند کاری کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.