درسی از تاریخیترین جمله حضرت زینب (س) در بیان امام خمینی (ره)
واقعه کربلا و درسهای نهفته در آن، پایانپذیر نیست بلکه کربلا چشمه ارزشها است و ارزشهای آن در هر زمان و مکانی میجوشد و سبب بیداری دلهای خفته میشود؛ ماجراهای پس از رویداد کربلا بهویژه خطبههای امام سجاد علیهالسلام و حضرت زینب سلامالله علیها پر از درسهای عبرتآموز است. آن بانوی بزرگوار آن هنگام که وارد کوفه شدند، همراه با کاروانیان در مجلس ابنزیاد حضور یافتند. ابنزیاد رو کرد به حضرت زینب سلامالله علیها گفت: کار خدا را نسبت به برادر و خاندانت چگونه دیدی؟ ایشان در جملهای تاریخی فرمود: مَا رَأَیْتُ إِلَّا جَمِیلًا؛ یعنی من جز زیبایی چیزی ندیدم.
وقتی که در آن مجلس پلید یزید صحبت میشود، حضرت زینب سلام الله علیها قسم میخورد که ما رَأیْنا الّا جَمیلًا؛ رفتن یک انسان کامل، شهادت یک انسان کامل در نظر اولیای خدا جمیل است، نه برای اینکه جنگ کرده و کشته شده، برای اینکه جنگ برای خدا بوده است، قیام برای خدا بوده است. اگر این معنا را تزریق کنند این میهمانهای ما، این میهمانهای عزیز ما در مملکتهایی که میروند به مردم بگویند کهجوانهای ایران با انگیزه دارند خودشان را به جبهه میرسانند و شهادت را فوز عظیم میدانند. وقتی انگیزه برای اسلام شد، دیگر لذت دارد نه غم، منتها ما چون ناقص هستیم و نرسیدیم به آن مقامی که باید برسیم، از این جهت تلخی داریم.
لکن غایات اعمال را ملاحظه کنیم و اگر بفهمیم این مقاصدی که انبیا داشتند و آن کارهایی که در صدر اسلام واقع شده است چه جور بوده است، برای ما سهل میشود؛ یعنی، خوف از بین میرود، تلخی مبدّل به لذت میشود، ناگواری مبدل به گوارایی میشود. هر چه طرف این انگیزه پیش برویم و این مطلب روحی را بر خودمان تزریق کنیم و با مجاهدت پیش برویم، این اسباب این میشود که هیچ تلخی، ما در دنیا نبینیم مگر آن چیزی که مخالف اسلام است. آنی که مخالف اسلام است برای ما تلخ باشد و آن چیزی که برای اسلام است برای ما شیرین باشد.
منبع: تسنیم
افزودن دیدگاه جدید