۱۵ خرداد نیازمند یک جهاد تبیین در تراز عنوان «مبدأ نهضت اسلامی ایران» است

کد خبر: 114189
عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به جمله معروف امام خمینی(ره) که «۱۵ خرداد مبدأ نهضت اسلامی ایران» است، گفت: این جمله اهمیت و تاریخ‌سازی این قیام را نشان می‌دهد و لذا گرامیداشت این روز نیازمند یک جهاد تبیین در تراز این کلام امام(ره) است تا از گزند روایت‌های انحرافی معاندان محفوظ بماند.
وارث

حجت‌الاسلام و المسلمین احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره جایگاه قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ در تاریخ انقلاب و چرایی اعطای عنوان نقطه عطف به این واقعه در جریان نهضت اسلامی گفت: امام خمینی(ره) جمله معروفی درباره قیام ۱۵ خرداد دارند که به خوبی جایگاه و اهمیت این حادثه را در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و تبدیل کردن جریان مبارزه با رژیم ستمشاهی به یک جریان مبارزه اسلامی نشان می‌دهد و این جمله آن است که «۱۵ خرداد مبدأ نهضت اسلامی ایران است».

۱۵ خرداد معرف همه واقعیت جریان اصیل نهضت اسلامی
وی افزود: در این جمله مسئله قیام، مبدأ بودن آن به عنوان آغاز یک حرکت بزرگ، ماهیت فرهنگ نهضتی انقلاب، اسلامی بودن نهضت و در نهایت ایران به منزله منشأ این حرکت معرفی شده است که در حقیقت بسته کامل معرفی جریان اصیل مبارزه با رژیم ستمشاهی است.

سالک اظهار کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در ایران جنگ بین مکاتب غیر دینی و غربی و شرقی و ملی‌گرایانه وجود داشت مانند حزب توده، چریک‌های فدایی خلق، مجاهدین خلق، نهضت آزادی، جبهه ملی و ... که میدان عملیات اینها بیشتر در دانشگاه‌ها و طبقه به اصطلاح روشنفکر بود. عمده این گروه‌ها از جمله جریان‌های لائیک آنها، با باور داشتن به افیون بودن دین برای ملت‌ها، معتقد بودند اسلام اصلاً قادر به اداره جامعه و تشکیل حکومت نیست، اما حضرت امام(ره) به ویژه از جریان ۱۵ خرداد به بعد با برنامه‌ای که در نظر داشتند تمام فلسفه‌ها و شعارهای این جریان‌ها و مکاتب را در هم پیچیدند و به زباله‌دان تاریخ انداختند که آخرین نمونه این اقدام امام(ره) نامه تاریخی ایشان به گورباچف و پیش‌بینی دقیق شنیده شدن صدای شکستن استخوان‌های مارکسیسم و کمونیسم بود.

۱۵ خرداد؛ منشأ تحولات بنیانی و ساختاری انقلاب اسلامی
عضو جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد: روند موفقیت‌آمیز انقلاب اسلامی از ۱۵ خرداد در قم آغاز شد و از آنجا تا اصفهان، مشهد، ورامین و ... ادامه یافت و در نهایت سراسر کشور را در برگرفت تا به پیروزی انقلاب منجر شد و امام(ره) در بهشت زهرا(س) استراتژی خود را برمبنای جریان اسلامی ـ مردمی انقلاب اعلام کرده و فرمودند من به پشتوانه این مردم دولت تشکیل می‌دهم و در دهان این دولت می‌زنم و سپس ارکان و ساختار این حکومت را بر پایه جمهوریت و اسلامیت یکی پس از دیگری ایجاد کردند.

وی با بیان اینکه ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ منشأ تمام این تحولات عمیق، بنیانی و انقلابی بود، گفت: با گذشت ۵۹ سال از این قیام، همچنان این انقلاب بالنده و پویا در حال حرکت است و علت اصلی این موفقیت‌ها، ابتنای نهضت و حاکمیت بر دین، ولایت فقیه و مردم است و همان جریان وحدت میان امت حول محور ولایت که ۱۵ خرداد را رقم زد تداوم یافته و ان‌شاءلله تا ظهور امام زمان(عج) ادامه خواهد یافت.

گرامیداشت ۱۵ خرداد نباید کمرنگ شود
سالک درباره اهمیت تعظیم شعائر و مناسبت‌های انقلابی و کم‌توجهی به گرامیداشت قیام ۱۵ خرداد با توجه به نقش کلیدی و اساسی آن در جریان پیروزی انقلاب اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب این مسئله را مطرح کردند که استکبار جنگ ترکیبی را در قالب تحریم اقتصادی، جنگ نرم، جنگ روانی و تبلیغاتی، عملیات نفوذ، تهدید نظامی و ... را علیه ما شروع کرده و راه حل مقابله با این جنگ ترکیبی، «جهاد تبیین» با بررسی و معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی، مستندسازی تاریخ انقلاب و ارتقای بصیرت جامعه است.

عضو جامعه روحانیت مبارز بیان کرد: اگر ما این رسالت را به درستی انجام ندهیم، دشمنان تاریخ انقلاب را به دلخواه و براساس اهداف خود روایت می‌کنند و در واقع آن را تحریف می‌کنند.

سالک اظهار کرد: در این میان ۱۵ خرداد که در کلام امام(ره) مبدأ نهضت اسلامی معرفی شده، در تراز جایگاه و اهمیتش دیده نشده و با نوعی مظلومیت به لحاظ روایت تاریخی و تبیین‌گری روبرو است و امیدواریم دلسوزان و فعالان جبهه انقلاب بر مبنای جهاد تبیین، بیش از گذشته به ارائه روایت دقیق و مستند از قیام تاریخی بپردازند و باعث ناکامی رسانه‌ها و تاریخ‌نگاران معاند در این جنگ روایت‌ها شوند. ‌
منبع: ایکنا


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.