امام خمینی(ره) خود را وقف امت اسلامی کرد
همایش «اندیشه امام خمینی و رهبر معظم انقلاب» با حضور حجت الاسلام و المسلمین رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت و برخی از سفرای کشورهای اسلامی در دانشگاه بین المللی اهلبیت برگزار شد.
در این همایش حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: درباره شخصیت امام (ره) در ابعاد مختلف باید بحث شود که یکی از ابعاد جهانشمولی ایشان است، نگاه حضرت امام به عنوان عارف به جهان هستی یک نگاه کشف و شهود است. از منظر دیگر چون امام حکیم و عارف بود، نگاهی عارفانه و حکیمانه و فیلسوفانه به هستی، جهان، انسان و خداوند دارد.
وی ادامه داد: از جهت دیگر، امام به عنوان عالم متخلق و نه تنها آشنا به اصطلاحات بود. همچنین از جهت دیگر، ایشان به عنوان فقیه و یک مرجع جامعه آشنایی کامل به انسان و دین، فقه زندگی و حاکمیتی را تبیین و توضیح میدهند. همچنین امام سیاستمداری دینی بود، ایشان معتقد بودند شریعت ما عین سیاست و سیاست ما عین شریعت ماست، طریقت و حقیقت ما عین سیاست و سیاست ما عین طریقت و حقیقت ماست. این سخن سخنی بسیار بسیار بلند است.
وی از نظر اخلاقی با اشاره به مکتب امام (ره) گفت: حوزه اخلاقی به قدری اهمیت دارد که پیامبر (ص) میفرماید من برای اخلاق مبعوث شدم. پیامبری اگر بخواهد مبعوث شود باید متخلق باشد. اگر اخلاق در رفتار و کردار انسان جاری شود، قطعاً این اثر در جامعه خودش را نشان خواهد داد. از این رو اگر رهبر جامعه متخلق باشد، جامعه اثر آن را میبیند و چون امام راحل متخلق و عارف بود، توانست جامعه را تربیت کند.
حجت الاسلام و المسلمین رمضانی با بیان اینکه خُلق آفرینش اختیاری است و خَلق آفرینش غیراختیاری محسوب میشود، گفت: خداوند خُلق را قرار داد تا سازنده شخصیت خودش باشد. عقاید اخلاقی و اعمال، انسان را میسازد و او را برجسته میکند.
وی با بیان اینکه اخلاق مهم است و در جامعه نقشآفرینی دارد، افزود: آنچه باعث میشود جامعه نبوی رشد کند، خُلق پیامبر بود. ایشان به همگان احترام میگذاشت و جامعه آن روز را با تربیت حکیمانه خود به سوی توحید سوق میداد و افراد را تربیت کرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت به سه نوع اخلاق اشاره کرد و گفت: یک نوع اخلاق، اخلاقی است که از آن به عنوان اخلاق افلاطونی و ارسطویی یاد میشود که بر پایه اعتدال استوار است که دارای چهار اصل فضائل اخلاقی شامل شجاعت، عفت، حکمت و عدالت میشود. در اخلاق مسیحیت علاوه بر آن چهار اصل، سه اصل دیگر مانند امید، ایمان و نیکوکاری نیز اضافه شده و در مقابل هفت رذیله اخلاقی با عنوان غرور، طمع، شهوت، حسادت، شکمپرستی، خشم و تنبلی بیان میشود.
وی با بیان اینکه یک حوزه اخلاق نیز در عرصه سیاست، قدرت و ثروت مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار کرد: این نوع اخلاق، اخلاق ماکیاولی است که بر هیچ اصول اخلاقی پایبند نیستند. پیروان این نوع اخلاق، شاه را بَری از رذائل اخلاقی دانسته و معتقدند که او میتواند هر کاری را انجام دهد. کسانی که نگاه ماکیاولی دارند، در رسانهها به دنبال افزایش مخاطب هستند و بر اصول اخلاق استوار نیستند. در حوزه ثروت، رسانه و قدرت، خطرناکترین اخلاق، اخلاق ماکیاولی است.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت با بیان اینکه فعل اخلاقی از دیدگاه امام راحل بر مبنای فطرت است، گفت: دین نیز بر اساس فطرت است. زمانی که انسان در دشواری قرار میگیرد یا مثلاً در حال غرق شدن است، تنها توجهش به یک حقیقت و آن، خداوند متعال است بنابراین اخلاق و عقاید بر مبنای فطرت استوار است.
رمضانی ادامه داد: آموزههای امام راحل برای همه جامعه بشری است که اگر همه ملتها به این آموزهها عمل کنند، اخلاق را در جامعه مشاهده خواهند کرد. عزتپذیری و مقابله با خودکامگی، سیره امام بود و رهبر انقلاب نیز به جد این اندیشه را دنبال کردند. نکته مهم و قابل تأکید آن است که اگر جامعه بشری میخواهد رشد کند، باید هفت محور بیانیه گام دوم را مبنای حرکت خود قرار دهد. یکی از محورهای این بیانیه، پیشرفت علمی و دیگر، فراگیری اخلاق است. چنانچه جامعه اخلاقمحور باشد، میتواند مقدمه عدالتخواهی را در جامعه به وجود بیاورد و با فساد مبارزه کند.
وی افزود: امام موعظهای دارند؛ ایشان میفرمایند من شمارا موعظه میکنم که برای خدا به صورت فردی و جمعی قیام کنید؛ فردی برای رسیدن به توحید و کمال انسانی و قیام جمعی، رسیدن به مقصود الهی یعنی همان عدالت است.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت گفت: برای رسیدن به این عدالت، همه باید هزینه بپردازند. زمانی قبل از انقلاب اگر استاد و دانشجویی در دانشگاه نماز میخواند، مسخره میشد اما امام (ره) همه را به قیام لِله دعوت کرد تا به عزت و آقایی برسند. امام ذخیره خدا برای نجات انسانها بود.
رمضانی در پایان خاطرنشان کرد: پاکستانیها از جمله ملتی هستند که به امام عشق میورزند. ایرانیان تنها امت امام نبودند بلکه ایشان به همه امت اسلامی عشق میورزیدند و خود را وقف امت اسلام کردند بنابراین انقلاب اسلامی بدون نام امام قابل شناخت نیست و مقام معظم رهبری همواره ما را متوجه این مهم میسازند.
منبع: خبرگزاری مهر
افزودن دیدگاه جدید