هیئتی که با راه اندازی «کارخانه تولید و بسته بندی خرما» زنان سرپرست خانوار را شاغل کرد

کد خبر: 115621
آلبوغبیش با اشاره به راه اندازی کارخانه تولید و بسته بندی خرما (آلبو) گفت: تمام نیروهای ما را زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست تشکیل می دهند که تعداد آنها ۶۰ نفر است.
وارث

 هیأت»، گروهی اجتماعی با سابقة تاریخی مشخص و تجمعی از افراد است که به منظور  زنده‌نگه‌داشتن یاد و خاطرة مناسبت های مذهبی(اعیاد، ایام ولادت و شهادت ائمه) با محوریت واقعة کربلا و قیام امام‌حسین(علیه‌السلام) و بر اساس ساختار دوگانه‌ی «واعظ»(سخنران، آخوند) و «ذاکر» (مداح، روضه خوان) تشکیل می شود و اعضا، از طریق روش هایی معمول و آدابی به سوگواری یا شادمانی می‌پردازند. شرکت در هیأت، اختیاری، و بر اساس اعتقاد و باور درونی است. «هیأت» را می‌توان «یک گروه اجتماعی» نیز تلقی کرد که از هر چهار ویژگی لازم گروه اجتماعی یعنی هدف مشترک، فعالیت مشترک، کنش متقابل و احساس تعلق خاطر برخوردار است.در واقع به تعبیر امروزی تر، هیئات مذهبی، سازمانهای غیر دولتی خودجوش و کاملاً مردمی اند که مبتنی بر باورها و اعتقادات ناب دینی مردم شکل می گیرند، اما کارکردی فراتر از یک تجمع دینی ساده می یابند... لذا در این خصوص با «مهدی آلبوغبیش»، عضو هیئت فاطمیون  ماهشهر و عضو موسسه خیرین گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

برنامه های امسال هیئت فاطمیون شامل چه برنامه هایی می شود؟

 

«هیئت فاطمیون» ماهشهر هر ساله در ایام ماه محرم  برنامه های ویژه و خاصی برگزار می کند همچنین ما در زمینه فعالیت های خیریه ای، موسسه خیریه ای تحت عنوان «کریم آل طاها» داریم که هم خدمات درمانی و تسهیلاتی و هم کمک های مالی به زوج های جوان (تهیه جهیزیه) خانواده های محروم و نیازمند ارایه می دهند. همچنین با توجه به مناسبت های خاصی که در طول سال وجود دارد به ویژه در اعیاد و مناسبت های دینی برنامه ها و جشن های مختلفی را با موکبی که در سطح شهر برپا می کنیم، ارایه می دهیم. همچنین بسته های معیشتی ماهانه بین خانواده ها محروم توزیع می کنیم.

 

ما در حوزه های فرهنگی، برنامه های هفتگی در طول سال داریم و در ایام محرم از شب اول تا شب چهاردهم برقرار است. همچنین در ماه مبارک رمضان نیز برنامه های ویژه ای داریم که با سخنرانان مطرح انجام می شود.

 

با توجه به اینکه مقام معظم رهبری تاکید زیادی به جهاد تبیین و فرزندآوری دارند، آیا شما در برنامه های خود به این مهم توجه دارید؟

 

ما در خصوص فرزندآوری حدود چندین هفته است که ورود کردیم، زوج های جوانی را که از لحاظ اقتصادی تحت فشار هستند و نمی توانند فرزندآوری داشته باشند را شناسایی کرده و در حد امکان کمک های لازم را برای آنها انجام می دهیم؛ مثلا در زمینه تهیه پوشاک، شیر یا هزینه های زایمان به آنها کمک می کنیم یا خانواده هایی که تک فرزند هستند و تمایل به فرزندآوری دارند ولی به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی نمی توانند فرزند آوری کنند، مساعدت های لازم را می کنیم.

 

بنابراین یک بخشی از برنامه های ما مربوط به سخنرانی و بخش دیگر به فرزندآوری و جهاد تبیین  است. لذا یکی از برنامه های مهم ما کمک به خانواده های نیازمند و محروم است، در همین راستا درصدد ارتباط با کارخانه های تولیدی هستیم که بتوانیم وسایل و نیازمندی های اولیه خانواده ها را به طور مستقیم و عمده با قیمت پایین تر از کارخانه های تولیدی تهیه و در اختیار خانواده ها قرار دهیم. همچنین ما برای خانواده هایی که کاملا محروم و نیازمند بوده و چیزی ندارند از خیرین کمک می گیریم تا بتوانیم بخشی از نیازمندی های زندگی شان را تامین کنیم.

 

در خصوص فعالیت هیئت فاطمیون در زمینه  کارخانه تولید و بسته بندی خرما (آلبو) توضیح دهید؟

 

ما در زمان بحران کرونا یک تیم 350 نفری تشکیل دادیم تا ضد عفونی معابر، خیابان ها و مغازه ها را  انجام دهیم؛ سپس با توجه به اینکه در بحران کرونا ما با کمبود ماسک مواجه شدیم لذا در همین زمینه نیز دستگاهی تهیه و در بخشی از حسینیه هیئت فاطمیون به تولید ماسک پرداختیم. بعد از فروکش کردن کرونا همچنان به تولید ماسک ادامه می دهیم و چندین نفر نیز مشغول به کار با این دستگاه ها هستند.

 

ما در شهرک صنعتی ماهشهر کارخانه ای راه اندازی کردیم که در سال 1398 به بهره برداری رسید ولی به دلیل بحران کرونا نتوانستیم فعالیت خوبی داشته باشیم ولی اکنون مشغول به کار هستیم و تمام نیروهای ما را زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست تشکیل می دهند. در ابتدای فصل حدود 60 نفر نیرو داشتیم و با توجه به اینکه هر چقدر به پایان فصل نزدیک تر می شویم خرما کمتر می شود لذا ما مجبور به تعدیل نیرو می شویم. الان در حال حاضر 20 نفر مشغول به فعالیت هستند تا مهر ماه که مجددا کار شروع شود و نیروها به 60 تا 70 نفر افزایش یابند.

 

با توجه به این اقدامات خوبی که در هیئت فاطمیون انجام می دهید، شما در جذب جوانان چقدر موفق بودید؟

 

نسبتا خوب بود و بیشتر افراد که در برنامه های هیئت ما شرکت می کنند، نوجوانان و جوانان  هستند و افراد مسن بسیار کم دیده می شود به طوری که در ایام ماه محرم جمعیت ما به چهار هزار نفر هم می رسد.

 

مهمترین ویژگی ای که هیئت فاطمیون دارد، چیست؟

 

هیئت فاطمیون کاملا مردمی است و زیر نظر هیچ ارگان، سازمان یا نهادی کار نمی کند و تمام افرادی که در حال خدمت هستند، همه افرادی هستند که نه حقوقی می گیرند و نه توقعی در این زمینه دارند، خودشان از خادمان هیئت می باشند. این مهمترین ویژگی و تمایز هیئت فاطمیون با هیئات دیگر است.

منبع: شبستان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.