قائمیان: ۳۶ هزار دانش آموز در جشنواره سرود رضوی ثبت نام کردند
نشست خبری بخش سرود بیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا علیهالسلام با حضور فرهاد قائمیان مدیر جشنواره و حجت الاسلام پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
قائمیان در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه این جشنواره در سه حیطۀ همگانی، رقابتی و میدانی است گفت: فراخوان بخش همگانی و رقابتی تا 25 اردبیهشت است. اختتامیه این دو بخش در دهۀ امامت و ولایت برگزار می شود. مهلت ارسال آثار در بخش اجرای میدانی تا 25 فروردین است که اختتامیۀ آن در دهه کرامت خواهد بود.
وی افزود: در این جشنواره 36 هزار دانش آموز ثبت نام کردند که در قالب 430 گروه به رقابت می پردازند. پیش بینی شده اختتامیۀ بخش دانش آموزی در حرم امام رضا علیهالسلام برگزار شود.
قائمیان رویکرد این دوره از جشنواره را تربیتی توصیف کرد و گفت: امسال برای فضای دانش آموزی رویکرد تربیتی داشتیم. در کنار آن، برای مربیان سرود کارگاه های آموزشی و فرهنگی برگزار شد.
حجت الاسلام پورثانی معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در ادامۀ این نشست گفت: بحث هم افزایی با ظرفیت های بیرونی آموزش و پرورش از تأکیدات آقای صحرایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش است. ما می گوییم دانش آموز متعلق به آموزش و پرورش نیست بلکه متعلق به حاکمیت و نظام جمهوری اسلامی است. اعتقاد داریم دانش آموز امانتی در دستان ماست و زمانی می تواند حق این امانت ادا شود که همسو با تربیت اسلامی باشد. امروز اگر دنبال این هستیم که دانش آموز تراز انقلاب اسلامی را تربیت کنیم، اگر دنبال این هستیم که آینده خوبی را برای کشورمان ترسیم کنیم، لازمه اش این است که همه پای کار دانش آموز بیایند.
از ظرفیت اشعار کتب درسی برای ساخت سرود استفاده می کنیم
وی با اشاره به اینکه دکترین اصلی آموزش و پرورش سند تحول بنیادین است، گفت: این سند نقش همه را برای آموزش و پرورش مشخص کرده است. این سند مدرسه را کانون تربیتی محله معرفی کرده است. سند تحول بنیادین می گوید اینطور نیست که دانش آموز فقط در کلاس درس رشد کند بلکه او در فضای غیر رسمی و در فضای اختیاری و فرهنگی و هنری و در فضای زیبایی شناختی، رشد بیشتری می کند. امروز اگر دانش آموزی با اجبار در کلاس درس حضور می یابد، با اختیار در فضای فرهنگی و هنری حضور می یابد، لذا فضای اثرگذاری او بیشتر است. بنا داریم از ظرفیت اشعار کتب درسی برای ساخت سرود استفاده کنیم. در این راستا در انتهای اشعار رمزینه ای قرار می دهیم تا دانش آموزان آن را اسکن و در گوشی های خود استفاده کنند.
سرود تجلی کار یک معلم تربیتی در مدرسه است
پورثانی هنر را سریع ترین ابزار برای انتقال مفهوم دانست و گفت: باید برای تربیت فرهنگی و هنری تلاش کنیم. سرود بستری دقیق و کاملاً تربیتی است که مورد غفلت قرار می گیرد. امروز اگر می گوییم معلم پرورشی می خواهیم، معلم تراز کسی است که بتواند از این ابزارها برای رشد دانش آموز استفاده کند. دانش آموز در کلاس ساعت ها بر سر کلاس درسی نشسته و با معلم سخن می گوید و کسب دانش می کند. امروز در وزارت از این ظرفیت برای کار تربیتی بسیار می توانیم استفاده کنیم.
وی افزود: اقدامات خوبی انجام شده است. از اول سال تحصیلی که با «صدای ایران» شروع کرد و به «نسل آرمانی» رسید و اکنون سرود «قله های روشن» در حال اکران است.
مجتبی ذبیحی دبیر سرود رضوی گفت: آثار از طریق شمس طوس ارسال می شود. سعی کردیم تولیدات را به استان ها واگذار کنیم. سعی کردیم اختتامیه جشنواره خیابانی را در مشهد مقدس داشته باشیم. بخش ویژه آن را به آرای مردمی واگذار کردیم. در بخش رقابتی، تولیدات دختران و را جدا داوری می شوند
افزودن دیدگاه جدید